Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, malaczarna napisał:

Moja dwa lata miała jak poznała tatę który przebrał się za Mikołaja. Rózga dobry pomysl

to znaczy że przebranie było słabe

jak któregoś roku się teściowa za mikołaja przebrała, to powiem ci że sam się zastanawiałem co za cholera

23 minuty temu, pedro2 napisał:

Łe to Ty młody siur jeszcze jesteś. Ustatkowany już dawno, dawałem Ci bliżej 50tki 😉 

no toś mnie podsumował

21 minut temu, Proxima84 napisał:

Zgadza się Darek jest młodym ujem

dla ciebie młodym panem ujem

20 minut temu, Leszy napisał:

Kalendarz od Konrada. Ciekawe czy żonie się spodoba. Mówiła by wziąć jakieś jak dają.😉

IMG_20231220_085021_256.jpg

co jak co, ale niezłą d*pę ma ten Konrad😂

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

to byś Pan placil po 500 za byle torfy i po 1000 za piochy co kukuruszka urośnie i to oczywiście z łaski umowa na gębę z terminem wypowiedzenia kiedy się właścicielowi zechce 🤣

Ja tyle nie płacę, ale i dzierżaw mało 

2 minuty temu, bratrolnika napisał:

jak któregoś roku się teściowa za mikołaja przebrała, to powiem ci że sam się zastanawiałem co za cholera

no toś mnie podsumował

1703061756002244435228486396550.jpg

• Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, Qwazi napisał:

Czy się przyznasz, jak ktoś trafi o poda Twoje imię?

Cześć...5°,lekko pada, w nocy te sporo popadało...

Nie wierz nigdy kobiecie

6 minut temu, bratrolnika napisał:

no toś mnie podsumował

Może i masz rację po butach poznala

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, malaczarna napisał:

Nie wierz nigdy kobiecie

Może i masz rację po butach poznala

raz siostrzeniec stwierdził że coś z Mikołajem nie tak, bo buty zielone, a nie czarne. 

a tak to zawsze wracam i z entuzjazmem opowiadają jaki Mikołaj był 🤭

Opublikowano
59 minut temu, slawek74 napisał:

mechanik kalendarze rozdaje 🤔

co ty za syrucle masz że po tych mechanikach tak jeździsz 🤔🤭

sciagam na warsztat takich co maja takie samochody jak ty..

ostatno w tamtym tygodniu, mchanik mlody a na sciancha ma kolekcje kalendarzy z roznych lat i firm..

gdyby wszystkie samochody psuly sie tak jak moj to  kazdej wsi nie bylo by 5 mechanikow jak u mnie.

ja rocznie robie 3-4 tys km.. a olej i opony sam sobie wymieniam..wszystkie moje samochody od 30 lat nigdy nie garazowaly w innej wsi niz moja od wyjazdu z salonu .

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

ja rocznie robie 3-4 tys km.. a olej i opony sam sobie wymieniam..wszystkie moje samochody od 30 lat nigdy nie garazowaly w innej wsi niz moja od wyjazdu z salonu .

Ty też nigdzie dalej niż do powiatowego nie wyjeżdżasz??? Co was tam na tym południu tak w tych domach trzyma?  

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

ostatno w tamtym tygodniu, mchanik mlody a na sciancha ma kolekcje kalendarzy z roznych lat i firm..

gdyby wszystkie samochody psuly sie tak jak moj to  kazdej wsi nie bylo by 5 mechanikow jak u mnie.

chciałabym tyle km robic i żeby się nie psuly

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Ty też nigdzie dalej niż do powiatowego nie wyjeżdżasz??? Co was tam na tym południu tak w tych domach trzyma?  

nie widzą gdzie jechać przez ten smog 🤣

Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

do urzedow powiatowych wyjezdzam w razie potrzeby - raz na rok albo na pare lat 🤣.

prawie wszystkie sprawy urzedowe od lat zalatwiam przez internet albo telefonicznie..do gminy czy lekarza to nawet silnik nie zdazy sie rozgrzac.

do krakowa jezdze do pracy autobusem- jako inwalida za darmo, parking sluzbowy jest dla kierownictwa, platny kosztuje 6 zl godzina,parkowanie poza strefa ?? i tak musialbym dojechac autobusem , przystanek mam 100 metrow .

kultura samochodowa to tylko w zacofanym rejonach-bez sprawnej komunikacji zbiorowej kwitnie,  podjezdzasz autobusem pod wawel za cene godziny parkingu..przy tej ilosci bus-pasow niewiele dluzej cie zejdzie.. 

3 minuty temu, malaczarna napisał:

chciałabym tyle km robic i żeby się nie psuly

przyjedz do mnie 🤣 moja stara twierdzi ze ja bardzo dobrym chlopem jestem 🤣 , dom duzy,dzieci odchowane, pol domu moge ci zaoferowac 😜😜 za drobne wynagrodzenie w tej no.. naturze czy jak to nazywaja 🤣 

kurna-deszcz pada..skup zamkneli do 8 stycznia-zaczna suszyc z rekawow, pare dzialek wynajeli i tam rozkladali, nie tylko moje stoi ..

patrzac na prognozy to i tak wczesnie trudno bedzie wjechac..

Opublikowano (edytowane)

Prawie 30 lat nie robię swoich aut, cały czas u jednego mechanika 

@jacusmasz taką pracę że możesz sobie autobusem jeździć nie wszyscy pracują w takich miejscach i w takich godzinach żeby komunikacją jeździć 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

do urzedow powiatowych wyjezdzam w razie potrzeby - raz na rok albo na pare lat 🤣.

prawie wszystkie sprawy urzedowe od lat zalatwiam przez internet albo telefonicznie..do gminy czy lekarza to nawet silnik nie zdazy sie rozgrzac.

do krakowa jezdze do pracy autobusem- jako inwalida za darmo, parking sluzbowy jest dla kierownictwa, platny kosztuje 6 zl godzina,parkowanie poza strefa ?? i tak musialbym dojechac autobusem , przystanek mam 100 metrow .

kultura samochodowa to tylko w zacofanym rejonach-bez sprawnej komunikacji zbiorowej kwitnie,  podjezdzasz autobusem pod wawel za cene godziny parkingu..przy tej ilosci bus-pasow niewiele dluzej cie zejdzie.. 

To ja do pracy w ogóle nie muszę dojeżdżać, ale i tak się gdzieś kiedyś pojedzie. Rzadko to rzadko, ale czasem się gdzieś wyrwiemy. 30 lat bez żadnego większego wyjazdu?  

Opublikowano
2 godziny temu, DANDYS napisał:

a to jednak nie.chce tam mieszkać 🙈no gdzie płacić dzierżawę za łąki 😂😂

Nie narzekaj 🤣 nie którzy tu dają więcej  a posłuchaj ich jacy to bogaci

1 godzinę temu, jacus napisał:

i k**wa znowu leje..

ty chyba porzadnego kalendarza nie widziales ?? nie byle dawno u mechanika ??

2morgi kukurydzy i nie obrobiłeś się?

Ach te papraki 

• Like 2
Opublikowano

5 minut temu, Łolek napisał:

Prawie 30 lat nie robię swoich aut, cały czas u jednego mechanika 

@jacusmasz taką pracę że możesz sobie autobusem jeździć nie wszyscy pracują w takich miejscach i w takich godzinach żeby komunikacją jeździć 

ale sprawy urzedowe kazdy..no prawie. moze zalatwic .ja w armir to bylem z 5 lat temu ostatnio, tym bardziej ze przeniesli na drugi koniec krakowa..ale autobusem spokojnie dojedzie.

mpk  funkcjonuje caly dzien i caly rok- w wolne dni moze rzadziej ale nie ma takiej opcji zebys nie dalo sie dojechac. ostatni jedzie o 24 pierwszy o 3. 

czesto jestem jedym pasazerem , niedawno wysiadlem ,kierowca zgasil silnik i sniadanie zaczal jesc .do petli i tak mial czas nadgoniony.

ja nie ma stalego mechanika bo i po co ?? raz na ruski rok. znam dobrze kazdego,jak nie sasiad to kolega albo rodzina..

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

no toś mnie podsumował

To było w formie komplementu i podziwu. 

Gdybym napisał siurek... Ale siur to już godnie brzmi 🤪 

1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Za takiego to nawet warto.

Ee tam. Za takim to właśnie nawet splunąć nie warto. 

Jak tam z warzywami obrobiłeś się już czy coś przechowujesz do wiosny?

• Haha 1
Opublikowano
jacus napisał:

59 minut temu, slawek74 napisał:

mechanik kalendarze rozdaje 🤔

co ty za syrucle masz że po tych mechanikach tak jeździsz 🤔🤭

a to jaki ja mam🤔 bo twoje to już wiem 30latki 🙋‍♂️

Leszy napisał:

5 minut temu, jacus napisał:

boi się dalej bo zabłądzi 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v