Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

No to ja na przykład patrzę i nie wierzę w te ceny pierścionków... Jak co ładniejszego to już i suma konkretna :o

Będzie chyba taki jak gustlik honoratce dał 🤭

Tyle bycków i jałówek pod wiatą się pasie że jak jednego podarujesz swojej lubej to nawet nie zauważysz 😁

Opublikowano
35 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Mnie denerwuje po prostu to wytykanie że ktoś zrobił inaczej jak druga osoba.

U mnie w domu każdy robił jak uważał. Żona np pod koniec dawkę 1 przyjęła po przechorowaniu tego czegoś.

Zbyszek kto tu komu wytyka?🤔  Szanuję twą decyzję. Niestety na osoby które inaczej postępowały niż Ty był jakiś czas temu wielki hejt. Sam tego doświadczyłem nie raz...Ale szkoda gadać. Oby to się nie powtórzyło. A jak się skończyło chyba każdy wie i pamięta w jakim czasie. 

• Like 4
Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

My na dwie zmiany, bo Kuba ma rsv. Pierwsza zmiana właśnie wyjeżdża.

Moja córka to samo, żona daje jej jakieś tabletki,w tamtym roku dzieciaki miały w okresie między świętami a sylwestrem.

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, 12Pafnucy napisał:

O czym ewangelia była?

O Janie Chrzcicielu 

Opublikowano
42 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Bardziej strach i chaos widziałem.

A no właśnie...widziałeś raport NIK w sprawie szpitali tymczasowych, i walki z pandemią? Ile kłamstw i fałszerstw było...teraz pytanie skąd ten strach i chaos?

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Tyle bycków i jałówek pod wiatą się pasie że jak jednego podarujesz swojej lubej to nawet nie zauważysz 😁

6 minut temu, 6465 napisał:

Ja może i nie 🤭 ale ona później już tak 🤣🤣

Opublikowano

Ludzie jak czegoś nie wiedzą, nie potrafią zrozumieć, to sami sobie dorabiają jakieś teorie, historie. Ja jak czegoś nie wiem, to nie wiem...

4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

A no właśnie...widziałeś raport NIK w sprawie szpitali tymczasowych, i walki z pandemią? Ile kłamstw i fałszerstw było...teraz pytanie skąd ten strach i chaos?

Z pewnością doszło do wielu nadużyć, czy też wyciągania kasy... Ale czy to moja wina bo się szczepilem? Nie sądzę...

3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To były piękne czasy , takim weteranom jak @12Pafnucy @jahooo itd aż zazdroszczę 😛

FB_IMG_1702793884777.jpg

Do ślubu takim jechałem.

Opublikowano
37 minut temu, 6465 napisał:

Kanalizację robię żeby wodę z wiaty odprowadzić 

Ja pomyślałem wcześniej, i rynny z domu wyprowadziłem za garaż zanim kostka nastała 

Ale jakby co to zagęszczarkę jeszcze mam, jakbyś potrzebował 

Opublikowano

I u mnie dzisiaj zakończenie rekolekcji,ze względu na wolne od pracy byłem w kościele, ksiądz rekolekcjonista przywiózł ze sobą relikwie rodziny Ulm. Po mszy można było pójść i pocałować. Nie chodziłem jak większość. Znajomy mówi jak to wygląda?niby covid,grypa a można całować relikwie bez strachu że ktoś może być chory i zarazi(wycierane po każdym ale jakaś część zarazków zostaje). Wczoraj miałem przyjemność porozmawiać z człowiekiem z powikłaniami po szczepionce pfizera 2 dawką. Dostał porażenia nóg,okazało się że rdzeń mózgowy jest zalepiony. Lekarz kazał mu siadać na wózek a on uparcie o kulach chodzi,mówił że dwa razy tylko wózek mu pomógł jak było naprawdę źle a tak póki nogi mają jeszcze siłę to walczy do końca. 

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Ja pomyślałem wcześniej, i rynny z domu wyprowadziłem za garaż zanim kostka nastała 

Ale jakby co to zagęszczarkę jeszcze mam, jakbyś potrzebował 

Nie, ja tylko jeden rządek kostki zdjałem na odcinku 2m. I wodę wężem w ogródku rozprowadze.

A swoją drogą, jak wyciągnąć dłuto z tego? Tak jak w małej wiertarkę z SDS czy ma jakąś jeszcze blokadę? Nie mogę wyszarpac.

IMG_20231217_114916.jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Miejmy nadzieję że następne wybory do PE wy***ią lewaków w kosmos 

Wątpię.W zeszłym tygodniu w Niemczech w Lubece była afera bo przedszkole zabroniło ubierać choinkę aby nie obrażać uczuć religijnych.Jakis ojciec się wku.....i przytatgal choinkę ubraną z domu i postawił przed przedszkolem.Nagral go monitoring i gościa aresztowano.Musi zapłacić (kolegium) i za utylizację choinki z ozdobami oraz śmiecenie 

7 minut temu, 6465 napisał:

Nie, ja tylko jeden rządek kostki zdjałem na odcinku 2m. I wodę wężem w ogródku rozprowadze.

A swoją drogą, jak wyciągnąć dłuto z tego? Tak jak w małej wiertarkę z SDS czy ma jakąś jeszcze blokadę? Nie mogę wyszarpac.

IMG_20231217_114916.jpg

Normalnie jak w małej .Pewnie kulka się przycina.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
17 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To były piękne czasy , takim weteranom jak @12Pafnucy @jahooo itd aż zazdroszczę 😛

FB_IMG_1702793884777.jpg

A ja miałem możliwość widzieć pierwszego poloneza atu, jakiego wyprodukowano i to zanim dotknął kołami podłoża. To było jesienią 1993. Chodziłem do technikum. Mój wychowawca miał kolegę ze studiów, który pracował w FSO i tak nam zorganizował wycieczkę, żeśmy tego poloneza mogli zobaczyć. Jechał sobie na taśmie, podwieszony za dach wśród polonezów caro. Był taki zielono niebieski. To się chyba nazywało morski. Wtedy zresztą pierwszy raz widziałem poloneza z plastikowym podszybiem

Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Wątpię.W zeszłym tygodniu w Niemczech w Lubece była afera bo przedszkole zabroniło ubierać choinkę aby nie obrażać uczuć religijnych.Jakis ojciec się wku.....i przytatgal choinkę ubraną z domu i postawił przed przedszkolem.Nagral go monitoring i gościa aresztowano.Musi zapłacić (kolegium) i za utylizację choinki z ozdobami oraz śmiecenie 

Dlatego niemcy przyjeżdżają coraz chetniej na święta do Polski, ponieważ twierdzą , że "tu jest jeszcze normalnie", nikomu nie przeszkadza choinka ani muzułmanie czy żydzi na ulicy

• Like 3
Opublikowano

balwochwalstwo i poganstwo kwitnie 🤣. krzyza jako symbolu meki nie ma oporow calowac ale relikwie ????

to bezczeszczenie pamieci tych ludzi.. oni sa symbolem prawdziwego chrzescijanstwa....

kurna, w medjogourie bylem w ten sam dzien co dziwisz , ja to prosty chlop ze wsi i moge nie wiedziec ze to objawienie nie jest uznawane za cud i w sumie to grzech tam sie modlic ,ale kardynal ?? figury chrystusa powstajacego z grobu nie calowalem ale inni -wiekszosc polacy -tak.

13 godzin temu, bratrolnika napisał:

Mówiłem że u mnie w okolicy same sąsiadki, sąsiadów mało co

srednia wieku jaka ??

3 godziny temu, witejus napisał:

Siekierski

on tez kielecki jak ty i ten od ciagnika weselnego...to dobrze nie wrozy..

2 godziny temu, pedro2 napisał:

masz jakis spradkobiercow czy i tak chalupa sie rozleci ??

polowa grudnia-prawie 10 na plusie.. bylo 40 cm sniegu stopnialo w 2 dni..

wy tam na wschodzie naprawde nie widzicie ze cos sie dzieje na swiecie ??

na zachodzie gdzie gina ludzie ,straty ida w miliardy.. zauwazyli....

2 godziny temu, Qwazi napisał:

A ja żem się za Ciebie pomodlił...i za Ryśka...i za pozostałych też 🤷....

to dobrze, pare tygodni nie bylem..

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Nie znam takich sytuacji.

Jedynie bez maski nie wszędzie mogłem wejść bo opierdziel dostawałem, a wpienialo mnie jak kalesony.

powoli wracaja maski ,wszedzie juz kartki powywieszali, u nas dystrybutory plynem uzupelnili.. w szpitalu lekarze i pielegniarki nosza ale ochrona i sprzataczki nie, wiec mailem w kieszeni ale nie zalozylem ..

1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Wyjechać służbowo za granicę mieliśmy i kolega też musiał przyjąć chociaż nie chciał 😉

ja chcialem ale nie przyjalem 🤣 w mielnie mi sie nudzilo i mialem sie zaszczepic  w parku zdrojowym,ale mysle -kurna transport zwlok przez cala polske to majatek wyjdzie ?? stara przez pare lat nie pojedzie na wczay bo za co ??? 🤣

1 godzinę temu, 6465 napisał:

No Pafnucy za ten referat to ja bym Ci dobrej nalewki polał 👍

sam byles chory,ja tez wiec znamy to troche lepiej niz szury i foliarze..

52 minuty temu, slawek74 napisał:

kobita żywa czy śtuczna 😁😜

mikolaj juz ubrany.. facet na balkonie ma od paru lat lalke z seks-shopu.. przebiera ja-jak to kobite- pare razy w roku ,zaleznie od kalendarza. wlasnie jest  wkostiumie mikolaja ,ciekawe co na swieta wymysli..

kurna --slonce, cieplo,ani wiaterku, 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, marcin19071980 napisał:

Normalnie jak w małej .Pewnie kulka się przycina.

Tylko działa to w jedną stronę jak na żydki, lgbt +czy -, czy inne kozoyebce coś na siłę wprowadzają to nie ma obrazy, pojebana poprawność, jesteśmy w Europie czy w Polsce u siebie a k**wa za wszystko przepraszamy ot demokracja w lewackim wydaniu 

12 minut temu, jahooo napisał:

Dlatego niemcy przyjeżdżają coraz chetniej na święta do Polski, ponieważ twierdzą , że "tu jest jeszcze normalnie", nikomu nie przeszkadza choinka ani muzułmanie czy żydzi na ulicy

To raczej my przeszkadzamy całej reszcie, kiedyś rozmawiałem ze starszym gościem to powiedział że na to co się wyprawia to tak na krótko to hitler i stalin powinni z grobów wstać 

Edytowane przez Łolek
  • Like 6
  • Thanks 1
Opublikowano

u mnie wszafie taki szalik lezy.

image.png.17449e27e5a0ab72b16904b64e94b652.png

nieuzywany ,bo za cieplo jest ..

13 minut temu, 6465 napisał:

W piątek pytam dziewczyn na Orlen kiedy będą miały choinkę, a one mówią że nie będzie bo im zabronili. Myślałem że jaja sobie robią 😳

mam taki zapas pb- on ze w tym roku chyba na myjnie jedynie.

u nas-na panstwowym takze,choinki juz dawno..

12 minut temu, jahooo napisał:

lotnisko balice obsluzylo przedwczoraj 9 milionowego pasazera,  ale niemcow w krakowie mniej niz arabow..

ubierz jarmulke ,przyklej pejsy i przejdz sie ulica twojego powiatowego miasteczka 🤣

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v