Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Karol6130 napisał:

Obaj nie swoi

Patryk zwłaszcza, to zdrajca dla kolektywu

Ale ma jaja 

Wystawiając Małgorzate zamknęli by temat kobiety w polityce i lewica by miała szach mat 

Się kurna ścigać ze mną chcą 🤔tylko mi się droga kończy 

A pogoda straszna pochmurno i mokro 

17023894655419137102331186297222.jpg

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Do gaszenia ten

Screenshot_20231212_144800_com.opera.browser_edit_15384566234110.jpg

Do gaszenia jest ten bliżej rozrządu, ajesli ci gaśnie po puszczeniu zacu, to albo masz uszkodzoną pompę, albobardzo rozregulowany zderzak, zderzak ma być tak wyregulowany, że ta dźwignia ma utrzymywac 700-800 obrotów silnika, a gasnąć ma dopiero po zamknięciu przepływu paliwa tą drugą dźwignią

Były mechanizmy sterowania oboma dźwigniami, gdzie po popchnięciu ręcznego gazu max do przodu zmniejszało obroty na minimum po czym domykało przepływ paliwa drugą dźwigienką

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

Do gaszenia jest ten bliżej rozrządu, ajesli ci gaśnie po puszczeniu zacu, to albo masz uszkodzoną pompę, albobardzo rozregulowany zderzak, zderzak ma być tak wyregulowany, że ta dźwignia ma utrzymywac 700-800 obrotów silnika, a gasnąć ma dopiero po zamknięciu przepływu paliwa tą drugą dźwignią

Były mechanizmy sterowania oboma dźwigniami, gdzie po popchnięciu ręcznego dzau max do przodu zmniejszało obroty na minimum po czym domykało przepływ paliwa drugą dźwigienką

U mnie jest właśnie ta druga opcja ale po zgaszeniu i przy próbie ponownego odpalenia ten gaszak nie odbija i ma ciężko zapalić, po dłuższym postoju wcale nie może załapać dopiero jak się palcem lekko popchnie to łapie od strzała. Trzeba będzie przerobić na oddzielny "grzybek" 

Opublikowano
35 minut temu, radekz200 napisał:

szczęść Boże i ratuj się kto może 😂

Kiedy wysoka izba przystepuje do leczenia dżumy cholerą 

22 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Do gaszenia ten

Screenshot_20231212_144800_com.opera.browser_edit_15384566234110.jpg

Ledwie rząd się zmienił a tu już na energię do ładowania telefonu brak... eh...

Fotowoltaika nie Fotowoltaikuje?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Słyszałem, że ktoś kiedyś leczył kiłę malarią, więc może się da...... 

Opublikowano
54 minuty temu, Desperado napisał:

Wtedy kiedy znów zakwitną białe bziy.  :P

W pewnych sytuacjach tak by być mogło Twoje na górze. Jestem otwarty na nowinki techniczne. xD

Ty jak ta baba z sprawa dla reportera?https://www.facebook.com/share/r/xFAKD6PHifSVcBxa/

• Haha 2
Opublikowano
23 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ledwie rząd się zmienił a tu już na energię do ładowania telefonu brak... eh...

Fotowoltaika nie Fotowoltaikuje?

popieram ale się nie cieszę 😛

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Oddam Ci jednego. Albo dwóch 

Pewno szkolony.

Drugiej nocy pół gospodarki Karolowi wyjedzie, a pies noc nie widział nic nie słyszał🤣

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

Pewno szkolony.

Drugiej nocy pół gospodarki Karolowi wyjedzie, a pies noc nie widział nic nie słyszał🤣

Właśnie nie. Denerwuje mnie niemiłosiernie bo mało wiele coś się poruszy to zaraz szczęka a drugiemu to nawet Wróbel na podwórku przeszkadza...

8 minut temu, stempos1980 napisał:

Panowie ile może kosztować ro***erducha budynku 5.5x9 ściany z cegły betonowej fundament z kamienia bez stropu🤔

Jak dobrze pogadasz to i za gratis Ci to zabiorą 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Właśnie nie. Denerwuje mnie niemiłosiernie bo mało wiele coś się poruszy to zaraz szczęka a drugiemu to nawet Wróbel na podwórku przeszkadza...

Taki to dobry bo niektóry pies to złodziej by go wyniósł razem z fantami 🤭

Opublikowano
8 minut temu, stempos1980 napisał:

Panowie ile może kosztować ro***erducha budynku 5.5x9 ściany z cegły betonowej fundament z kamienia bez stropu🤔

Weź dużą koparkę 250 za godzinę i przez dzień będzie pusto

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v