Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niepotrzebny ten śnieg tylko trzeba w domu siedzieć 🍺🥪

Opublikowano (edytowane)

Ma coś  padać  śniegu od 15 tylko po co to komu jak  trzeba  jechać 

@Karol6130 jak masz za dużo  to zabiorę 

2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Kto siedzi ten siedzi, ja dopijam kawę i idę wywalać gnój od cieląt

Robota lubi wiesz kogo?

Edytowane przez PAN88
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Luki99 napisał:

Niepotrzebny ten śnieg tylko trzeba w domu siedzieć 🍺🥪

Ty siedź na czterech literach a ojciec będzie zap🤬.🤦‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał:

Robota lubi wiesz kogo?

Wiem ale samo się nie zrobi.. Po drugie nie jestem człowiekiem co tylko siedzi i narzeka. Ile mogę to robię żeby sobie polepszać a nie pogarszać w życiu. 😉

• Like 3
Opublikowano

5 godzin temu, konteno napisał:

przyłącze może i 3 fazowe ale licznik jednofazowy na budynek mieszkalny  i odbiorniki 230V

az dziw -pare spretow podlaczy i bezpiecznik trzeba z 20 co najmniej.

5 godzin temu, konteno napisał:

u mnie wszystko w domu z jednej , 400V to tylko 3 gniazda trójfazowe w budynkach 

ty stary kawaler wiec nie ma co sie dziiwc .

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Ech kombinatory.

Odechciało mi się wstawiania zdjęć maszyn 

Później bez pytania Rysiek ogłoszenia tu wkleja.

a ogarek numer propaguje jako swoj. ciekawe ile urlopu dostal,

lekko na minusie, slonca i sniegu brak, mgla. 

https://airly.org/map/pl/#50.0569544715,19.9263600345

https://airly.org/map/pl/#50.0129607132,19.5860436182

Opublikowano
5 godzin temu, Karol6130 napisał:

Zresztą raz nie mam bardzo gdzie, dwa transformator by zaraz yebnął jakby miał 3 gospodarstwa z panelami

Jeden założył na starych zasadach i też nie zadowolony

bo to się odpala odbiorniki by przysiadło napięcie poniżej progu wyłączenia falownika i zużywa na potrzeby własne część produkcji z PV lub całość 

jakieś wentylatory w oborze do mieszania powietrza , pompę w studni do podlewania , mieszadło do gnojowicy 

4 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Instalacja w domu i sieć PGE musi być w dobrym stanie, i trzeba robić pomiary a jak coś nie tak to reagować. 

wszystko i tak do wymiany jak ktoś ma coś starego , zwykłe linki na warkocz i alu na Cu do wymiany wszędzie na drodze licznik-przyłącze a u mnie właśnie tak jest 

38 minut temu, stempos1980 napisał:

I się rozpadało białe gówno 🤔 Na co to komu potrzebne🫣

dzieciom swoim frajdy szkodujesz ? 

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, mf362 napisał:

Kiedyś tak bywało że najmłodsze dziecko zostało na gospodarstwie a reszta wcześniej wyemigrowało.  Moja mam tak wykończyła kręgosłup od młodych lat. Sporo starsze rodzeństwo powyjezdzalo do miasta , a potem jeszcze mieli pretensje że dom został mamie odpisany ... 

Moja akurat starsza,młodsza do miasta poszła(haha,wybacz @tytanowyJanusz,sam wiesz że to wieś). Ale prawny okres już minął i mogą daleko gdzieś sobie wsadzić żądania o jakiekolwiek benefity w przyszlosci,jak chcą to niech stary im funduje z emerytury bo ja nie pozwolę

• Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, jacus napisał:

niech sobie lepsi i bogatsi ode mnie poruchają , ja to już zmęczony tym zapierdolem i że nic z niego nie mam 

Opublikowano
14 minut temu, Belaruss820 napisał:

Moja akurat starsza,młodsza do miasta poszła(haha,wybacz @tytanowyJanusz,sam wiesz że to wieś). Ale prawny okres już minął i mogą daleko gdzieś sobie wsadzić żądania o jakiekolwiek benefity w przyszlosci,jak chcą to niech stary im funduje z emerytury bo ja nie pozwolę

A ten prawny okres to ile lat? 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

Co w tym dziwnego? U mnie też są 3 fazy w chałupie jako takiej ale nieużywane bo i po co? Jedno gniazdo tylko na zewnątrz, do śrutownika i cyrkularki.

1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

Kto siedzi ten siedzi, ja dopijam kawę i idę wywalać gnój od cieląt

Ja dziś większość dnia przesiedziałem, to znaczy od 5 do 7 na nogach ale od 7 do teraz to prawie cały czas na tyłku ale ręce a zwłaszcza palce poszły w ruch.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Co w tym dziwnego? U mnie też są 3 fazy w chałupie jako takiej ale nieużywane bo i po co? Jedno gniazdo tylko do na zewnątrz, do śrutownika i cyrkularki.

Wszystko w domu na jedną fazę podpięte? U nas jest to porozdzielane. Jak jedna czy dwie wystrzelą, to jeszcze w niektórych kontaktach jest prąd.  

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

ale ręce a zwłaszcza palce poszły w ruch.

zawodowo? Co ty w ogóle robisz jeśli można wiedzieć? Coś, ze spedycją chyba kiedyś pisałeś.??

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Ty siedź na czterech literach a ojciec będzie zap🤬.🤦‍♂️

Robię sam jeśli chcesz wiedzieć. Co nie zrobię to nie zrobione 🤨

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Wszystko w domu na jedną fazę podpięte? U nas jest to porozdzielane. Jak jedna czy dwie wystrzelą, to jeszcze w niektórych kontaktach jest prąd.  

Dla mnie jak jest więcej niż jeden kabel to już jest za dużo. Może jest powpinane, może nie, ja instalacji nie robiłem i moja wiedza w tym się kończy tam, że jak śrutownik wybije bezpiecznik to go wymieniam, dziadek był elektrykiem i to zrobił. Mi chodziło o samo użycie 3 faz, w gnieździe "siłowym".

Przed chwilą, Leszy napisał:

zawodowo?

No skubanie kurczaków to zawodem raczej nie jest.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v