Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

-9.2 🙋‍♂️

5 godzin temu, konteno napisał:

Co?

Takich Rysków nie brakuje we wszystkim.

Ale że Szonuś nie popiera...

A wiecie że tylko w Polsce ten dziwny obyczaj panuje? No jeszcze w polonijnych ośrodkach gdzieś tam.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Desperado napisał:

100zł od członka rodziny   xD dobre

Z tego co wiem, to rodzice we dwójkę dają 100zł, ja odkąd po rozwodzie wyzwał mnie od bezbożników batmana nie przyjmuję ... Więc licząc na mieszkańca domu wychodzi mu u nas 16,66 xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
27 minut temu, 12Pafnucy napisał:

-9.2 🙋‍♂️

Co?

A wiecie że tylko w Polsce ten dziwny obyczaj panuje? No jeszcze w polonijnych ośrodkach gdzieś tam.

A ktoś każe dawac? Jak zwykle najwięcej do powiedzenia mają ludzie co nic nie dają i nie chodzą do kościoła. 

• Like 1
Opublikowano

-8 nie ma wiatru, może być 

14 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Z tego co wiem, to rodzice we dwójkę dają 100zł, ja odkąd po rozwodzie wyzwał mnie od bezbożników batmana nie przyjmuję ... Więc licząc na mieszkańca domu wychodzi mu u nas 16,66 xD 

Każdy daje ile chce lub nie daje jego sprawa i tak powinno być 

Cały artykuł z d*py, a Rysiek z artykułu no cóż ludzie próbują blysnąć zaistnieć w jakim celu nie mam pojęcia 

Sami księża i ich zachowanie często wręcz zniechęca ludzi do kościoła 

• Like 2
Opublikowano
Strongman napisał:

Na wykresie widać kiedy jadła.

to teraz się już nic przed Tobą nie ukryje. 🤣 nie taniej było wstawić zamek w lodówce?

konteno napisał:

https://www.fakt.pl/pieniadze/rysiek-napisal-ile-daje-ksiedzu-po-koledzie-i-zaczela-sie-awantura/w4cegmn?utm_source=fpfakt&utm_medium=social&utm_campaign=fanpage&utm_term=autor_15&fbclid=IwAR0L-XsYFwlUNFAg_v7pGkNdjLn7Yu3MSamyNiE-Ic9_NpjZrLzE_nZwocw

pffff, tyle to u nas sam organista za opłatki ściska. amatorzy.......

Łolek napisał:

nie ma wiatru, może być 

myślisz, że jak jesteś sołtysem to i wiatru możesz pozwalać wiać? 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

27 minut temu, 12Pafnucy napisał:

-9.2 🙋‍♂️

Co?

A ktoś każe dawac? Jak zwykle najwięcej do powiedzenia mają ludzie co nic nie dają i nie chodzą do kościoła. 

Nikt nie każe dawać ale dziwne jak pierwsze o co pyta po modlitwie i poświęceniu domu to ile w tym roku planujecie dać na ofiarę;)

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, FarmerDyzio napisał:

Nikt nie każe dawać ale dziwne jak pierwsze o co pyta po modlitwie i poświęceniu domu to ile w tym roku planujecie dać na ofiarę;)

U nas odkąd jest ten ksiądz niema jakich kolwiek pytań o pieniądze.  

Dostał by 50 zł nawet nie powie złego słowa jak inni księża

Niewiem jak teraz ale jak nastał ten ksiądz to np za pogrzeb brał mniej jak grabarz za otwarcie i zamknięcie grobu.

Przez 4 lata już wpakował miliony w kościół zabytkowy.

Wszędzie gdzie się da to pisze wnioski o pomoc  a parafianie widzą co się dzieje to sami dają.

• Like 2
Opublikowano
21 minut temu, Bananek napisał:

to teraz się już nic przed Tobą nie ukryje. 🤣 nie taniej było wstawić zamek w lodówce?

myślisz, że jak jesteś sołtysem to i wiatru możesz pozwalać wiać? 🤣🤣🤣🤣

Michał w formie 👍🤝

Opublikowano
21 minut temu, Bananek napisał:

pffff, tyle to u nas sam organista za opłatki ściska. amatorzy.......

Ejże, chwilunia, a czy czasem nie Ty za organistę robisz?🤔😁😁

Opublikowano
7 minut temu, FarmerDyzio napisał:

Mieszkam w dwóch parafiach a nawet w trzech- jedna na wiosce, druga w mieście. Nigdy ale to nigdy z ust księdza nie padło pytanie ile daje itp itd. Nigdy też w kościele nie mówi się o polityce i tym podobnych tematach.

Moja sąsiadka zawsze mówi jacy to księża są pazerni i mieszają się do polityki. Ja jej zapytałem się skąd ona to wie bo do kościoła nie chodzi, księdza nie przyjmuje. Ona że w telewizji mówią i w internecie.

Najgorsze jest to abstrachując od tematu księży czy kościoła, jest to że mamy społeczeństwo debili, że wierzą w jakieś zmyślone artykuły z internetu gdzie dziennikarz zmyśla jakieś historyjki i cytuje ludzi którzy nie istnieją.

Tak jak w tvpis wychwalają słuszną partie tak w innych chwalą Tuska. Na takich portalach jak wp czy onet wśród tysięcy artykułównie znajdziesz ani jednego krytykującego hołownie czy tuska.

Albo przypadkowi przechodnie w tvp albo urodziny hitlera w tvnie czy podrzucanie butelek po wódzie policjantom.

Takich mamy dziennikarzy i takie społeczeństwo.

• Like 7
Opublikowano
12 minut temu, FarmerDyzio napisał:

Mam prawie 50lat i tak mnie nie zapytał nikt nigdy 

Kościół jako instytucja sam sobie szkodzi, ale to co teraz wymyślają w Europie dąży do samozaorania święto zimy nie BN, Wielkanoc  zrobią świętem jajka czy tam palmy 

Naród który nie zna historii nie posiada tradycji jest słabiutki, 

• Like 3
Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

Nigdy ale to nigdy z ust księdza nie padło pytanie ile daje itp itd. Nigdy też w kościele nie mówi się o polityce i tym podobnych tematach.

Łolek napisał:

Mam prawie 50lat i tak mnie nie zapytał nikt nigdy 

również nigdy nie padło takie pytanie czy choć wspomnienie o pieniądzach w czasie wizyty duszpasterskiej. aczkolwiek jeśli by padło z ust księdza to pewnie szybko zakończyłby spotkanie. jeśli zapytałby o to mój obecny proboszcz to bardziej zmartwiłaby mnie sytuacja naszej parafii, bo on nigdy nie poprosił o kasę, a wiem, że w kasie parafii jest spora nadwyżka mimo wielu prac prowadzonych na terenie obiektu.

Opublikowano

ale fakt, że młodzi księża traktują swoje powołanie nie jako posługę, jako zawód, sposób na utrzymanie. swoją drogą mogłoby już im znieść ten celibat, byłoby więcej chętnych do głoszenia słowa Bożego

Baks00 napisał:

Ale daje po kalesonach🥶

a nie próbowałeś go chociaż przez rozporek wystawić do sikania?

Łolek napisał:

Kościół jako instytucja sam sobie szkodzi, ale to co teraz wymyślają w Europie dąży do samozaorania święto zimy nie BN, Wielkanoc  zrobią świętem jajka czy tam palmy  Naród który nie zna historii nie posiada tradycji jest słabiutki,

a co rodowitych Niemców obchodzi kościół skoro najpopularniejszym imieniem w tym roku nadawanym dzieciom jest Mohammed?

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v