Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, kizak napisał:

U niego okolica naprawdę silnie turystyczna , tak że te widoki jeziorek ,wiaduktów ,czy pagórków z zagajnikami   ma na co dzień . Byle bagno w krzakach ,nazwane szumnie jeziorem ,jakby tu powiedzieć ,  nie pozwoli ,,odlecieć ''.  Z czegoś tego ,,kopa'' trzeba wskrzesić . Ja to się czasem luxusową podeprę   jak mam tych swoich przyrodniczych widoków dosc ,jak się traktor przy rowie zarwie na bobrzym wejściu ,i dynda bokiem ale to ja tam pikuś  , Ja mały , mi to wystarczy . Przyjeżdża sąsiad by wyrwać ,a tu luxusową traktor podparty . I bardziej ochoczo idzie akcja ,jak jest flaszka do wyratowania z opresji . Ale czym tam ego podeprzeć  . Te wielkie to mają gorzej😉😐

I tak to jest, kiedy ktoś jest niewolnikiem pieniądza🤷

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

Nie sugerował bym się ceną 

Na hektarze 3 do 4 l paliwa na korzyść mfa, 

Szczególnie nie psują się te na commn raillu 🤭

Zobacz ze valtra chodzi w lesie , fendt w transporcie i na stabilizacjach, mfa dużo w komunalce  a jd tylko w polu, to jest paliwozerny wół roboczy, a psuje się jak każdy zależy kto go miał wcześniej na nasze areały kupić nowego to się psuć nie będzie 

Marek ty byłeś wyjątkiem że ci MF odmówil posłuszeństwa bo ogólnie tu nic nikomu się nie psuje🤭

6 minut temu, Łolek napisał:

Zobacz ze valtra chodzi w lesie , fendt w transporcie i na stabilizacjach, mfa dużo w komunalce  a jd tylko w polu, to jest paliwozerny wół roboczy, a psuje się jak każdy zależy kto go miał wcześniej na nasze areały kupić nowego to się psuć nie będzie 

Marek ty byłeś wyjątkiem że ci MF odmówil posłuszeństwa bo ogólnie tu nic nikomu się nie psuje🤭

• Haha 2
Opublikowano
19 minut temu, Qwazi napisał:

Nie. Do sprasowania. 20 bel sprasowanych to za friko nawet dostałem. Do sprasowania ztesztą też, że 60 tego wyszło. U nas się jakoś tak przyjęło, że w żniwa słoma idzie z pokosu. Nie wiem, czy ktokolwiek sprzedawał gotową...nie kojarzę...

Chopie ,u mnie to akcje ,tylko tiry latają ,tak w żniwach ,jak i po . Trochę bel w żniwa po koleżeńsku dostalem za free    ,to ja im po koleżeńsku po cielaku z paszportem ,i jest git .      Nie lubię dostać coś , a ten co dał pamięta że dał  ,a ja zapomnę ,więc jak nie gotówką [bo nie chce] to czymś ,,bokami'' jakoś  tak co by tak po ludzku .

Opublikowano

Pany, jakby ktoś miał potrzebę regeneracji silnika Perkinsa, ale takiej naprawdę konkretnej, to mogę udzielić namiar na firmę. Jest drogo, ale dobrze. Mój brat tą firmę namierzył, po kontakcie z człowiekiem, któremu regenerowali 2 silniki. Zamierzał regenerować silnik od manitki, ale ostatecznie z tego pomysłu zrezygnował i kupił nowy

Opublikowano
3 minuty temu, kizak napisał:

Chopie ,u mnie to akcje ,tylko tiry latają ,tak w żniwach ,jak i po . Trochę bel w żniwa po koleżeńsku dostalem za free    ,to ja im po koleżeńsku po cielaku z paszportem ,i jest git .      Nie lubię dostać coś , a ten co dał pamięta że dał  ,a ja zapomnę ,więc jak nie gotówką [bo nie chce] to czymś ,,bokami'' jakoś  tak co by tak po ludzku .

Ja też nie lubię za free. Ci co dali dostali odpowiednią ilość gnoju łącznie z aplikacją na polu. Przyorali sobie już sami...jednemu za 8 bel słomy zawiozłem d47 gnoju...ten sobie też sam rozwiózł, ale był baaardzo zadowolony 

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, stempos1980 napisał:

Juuuu ,każdy się psuje ,tylko nie honor powiedzieć , a najlepiej co by się sąsiad nie kapnął  .  Jak patrzę wspaniałych traktorów nie widać jak minus 10 ,tylko ich koledzy  te nędzne np. fiaty w mrozy chodzą ,co im szron na makijaż szkodzi ?

• Like 1
Opublikowano
Karol6130 napisał:

Kiedyś się brało 

20231201_081037.jpg

a wiesz jak przedstawiciel od tych pasz miał na nazwisko? Ziarno 😉

kizak napisał:

9 minut temu, stempos1980 napisał:

Juuuu ,każdy się psuje ,tylko nie honor powiedzieć , a najlepiej co by się sąsiad nie kapnął  .  Jak patrzę wspaniałych traktorów nie widać jak minus 10 ,tylko ich koledzy  te nędzne np. fiaty w mrozy chodzą ,co im szron na makijaż szkodzi ?

nie prawda że każdy 🙋‍♂️ te co stoja w garażu nie 😉😁

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, stempos1980 napisał:

O tak tak myślę, że nie każdy ma odwagę o tym napisać a mnie to wiesz co, mówię jak jest 

Zmieniłem już kilka maszyn i zanim coś kupiłem to rozmawiałem z użytkownikami i łatwiej potem podjąć decyzję, o używanych traktorach trochę jd mf valtra i nh trochę posłuchałem 

Dla mnie numer 1 to fendt seria 300 lub 500 stara seria 600 jest ponad czasowa ale trafić coś godnego uwagi jest ciężko 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
19 minut temu, Łolek napisał:

Jestem ostatnią osobą, która będzie się licytować czy ten lepszy czy tamten... po prostu tak mi się rzuciło, że jeleń na rynku sporo droższy od MF i valtry. Z czego to wynika to nie wiem. Może prestiż w jeleniu większy 😁 

Najlepszy to taki, na którego cię stać. Gówno w pazlotku też można kupić. 

To u Ciebie mechaniory dali ciała. Myślałem, że nie idzie dostać tego sterownika...

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, radekz200 napisał:

Zbyszek tęskniłem 🫢

Radek zmieniam zdanie. 

Stodoła zostaje jak jest. 

Jak się zawali to wtedy będziem robić. 

Się podkuje, jaką tregle wstawi, naciągne plandekę niebieską i też będzie dobrze. 

Zoba jak ludzie mają. 

I to takie gospodarze, że hohohoooooo 👍

Screenshot_20231201-090405.png

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ja to już wie pogubiłem czy o nowych MF piszecie czy o starych 

Już nie piszemy Mieciu 

Opublikowano

Jeleń drogi bo ciągnie do seria 6x10 i 6x20

Mf ma takie ceny przez serię 30xx

Jest też lżejszy 

Renówka ma skrzynie mf i silnik jd 

Jest w ciężkiej robocie od mf lepsza

Gdy szukałem ciągnika patrzyłem wyłącznie na te 3 marki 

No i trochę fendt z claas jeszcze

10 minut temu, slawek74 napisał:

a wiesz jak przedstawiciel od tych pasz miał na nazwisko? Ziarno 😉

nie prawda że każdy 🙋‍♂️ te co stoja w garażu nie 😉😁

Ojciec to kupował u lokalnego dystrybutora 

Ja wtedy już byłem na tej co do tej pory 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

Radek zmieniam zdanie. 

Się podkuje, jaką tregle wstawi, naciągne plandekę niebieską i też będzie dobrze. 

Zoba jak ludzie mają. 

Budynek to luksus a nie inwestycja :D 

• Like 1
Opublikowano
Karol6130 napisał:

Ojciec to kupował u lokalnego dystrybutora  Ja wtedy już byłem na tej co do tej pory

u nas Spomlek rozprowadzał a możesz się dzisiaj wykazać jest poidło do naprawy i możesz cielakom poidło dorobić 🤭

Opublikowano
27 minut temu, pedro2 napisał:

Jestem ostatnią osobą, która będzie się licytować czy ten lepszy czy tamten... po prostu tak mi się rzuciło, że jeleń na rynku sporo droższy od MF i valtry. Z czego to wynika to nie wiem. Może prestiż w jeleniu większy 😁 

Najlepszy to taki, na którego cię stać. Gówno w pazlotku też można kupić. 

To u Ciebie mechaniory dali ciała. Myślałem, że nie idzie dostać tego sterownika...

Graty to są i nowe i używane też bez problemu 

26 minut temu, Karol6130 napisał:

Ja pokazywałem dużo zdjęć z remontów mf

I sporo pisałem co było robione

Bo ty też jesteś szczery chłoposzek😉

26 minut temu, gregor1284 napisał:

Ja to już wie pogubiłem czy o nowych MF piszecie czy o starych 

Jak kupisz starego to u ciebie i tak będzie nowy 

Opublikowano
26 minut temu, pedro2 napisał:

Radek zmieniam zdanie. 

Zoba jak ludzie mają. 

Screenshot_20231201-090405.png

Już nie piszemy Mieciu 

jakby co to ja tera z sołtysem ziomek 😛 także nie wypowiadam się na te tematy.

za to sławek kurła koniec końców powiedział że ten nowy samochód to jednak w lisingu 😂😁

• Haha 4
Opublikowano
21 minut temu, Qwazi napisał:

Ani jedno ani drugie...takie mam wrażenia z roboty

Cooo fendt jest be, już nie jesteś mój kolega 😤😭

1 minutę temu, radekz200 napisał:

jakby co to ja tera z sołtysem ziomek 😛

za to sławek kurła koniec końców powiedział że ten nowy samochód to jednak w lisingu 😂😁

I to jest takie śmieszne 🤔Radziu przestań 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Cooo fendt jest be, już nie jesteś mój kolega 😤😭

I to jest takie śmieszne 🤔Radziu przestań 

no kurła latasz się chwalisz po wszystkich tematach nowym samochodem a koniec końców wychodzi że to jednak na raty 😛 do tego jeszcze zarzuca komuś braku gotówki na zakup ładowarki 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v