Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, pedro2 napisał:

😁 Tak to każdy kupi. Ja chcę to na dalsze użycie sprzedać za dobre pieniądze 

Jest 11 bali po 12m i średnicy nawet ponad 40cm 

Nie wiem. Na razie tracz dopiero na wiosnę może. Przyjdzie czas będziem zwozić 

wiesz że na to twoja budowle to trzeba z 70 drzew pozbawić życia 😛

te bale wezmą napewno 

Edytowane przez radekz200
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Zagęszczać też. Tak samo kultywacja, nikt tego słowa nie używa u nas, nawet niektórzy, zwłaszcza starsi kultywator nie mówią. Są fajne językowe twory.

Na tym polega piękno regionów. U mnie na śniadanie jest zalewajka. To jest tradycja teściowej, a mi odpowiada. I do tej zalewajki ona używa tego koziołka i zaklepia. Potem, już na talerzu krosi

Opublikowano
17 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Jakies 40% doplat wpłynęło... chyba rzucają ile mają aby dać... Wolał bym dostac raz a 100%...

Muszą pstrykać trochę nam i trochę ukropom

7 minut temu, Qwazi napisał:

Na tym polega piękno regionów. U mnie na śniadanie jest zalewajka. To jest tradycja teściowej, a mi odpowiada. I do tej zalewajki ona używa tego koziołka i zaklepia. Potem, już na talerzu krosi

Co to jest zalewajka?

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał:

Ujowy dzień dziś 

W niedzielę zdażyło się coś co się nie powinno zdarzyć 

We wtorek się jeszcze do tego przyczyniłem 

No i dziś skutki 

Może być to i przypadek 

Ale wątpię 

W ciąży jesteś🤔

Opublikowano
24 minuty temu, pedro2 napisał:

😁 Tak to każdy kupi. Ja chcę to na dalsze użycie sprzedać za dobre pieniądze 

Jest 11 bali po 12m i średnicy nawet ponad 40cm 

Nie wiem. Na razie tracz dopiero na wiosnę może. Przyjdzie czas będziem zwozić 

Ten mój nie robi wiórki tylko kawałki 5-10 cm 

Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał:

Żadnego z tych słów nie rozumiem i nie znam. 

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Prawie żeś zgadł 

Czarowniku 

20231130_135536.jpg

Ty, a królikowi byś umiał sprawdzić? Kurła, za tydzień jedna ma mieć a przeje*ałem płytę, która była bokiem wykotnika i nie wiem czy warto z innej docinać, bo jakby nie miała...

Opublikowano
18 minut temu, gregor1284 napisał:

Co to jest zalewajka?

Taka zupa na zakwasie z ziemniakami

9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Żadnego z tych słów nie rozumiem i nie znam. 

Zalewajka to jak wyżej, a kroszenie to właśnie do talerza tej zupy dwóch, trzech łyżek stołowych tłuszczu, uprzednio stopionego że słoniny razem ze skwarkami

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Teraz denaturat to gówno robią. Miałem farbe rozcieńczaną spirytusem i mi się zważyła jak tego gówna dodałem. Kupiłem tan porządny i było ok.

U mnie na wichurze jest taki jeden smakosz tego trunku. 😖

I to fiolet ma być a nie biały. 🤦‍♂️

Opublikowano

Nie znam się na królikach 

To jest efekt aborcji 

Tak wygląda miesięczny płód u krowy

Z tym czasem to prawie trafiłem...u 7 tygodniowego już widać normalny zarys cielaka i kolory bez sierści. Jest wielkości kurzego jajka 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

A to nie czasem Barszcz biały?

Barszcz ma chyba trochę inne proporcje tego zakwasu i nie ma w nim ziemniaków 

Wtedy płeć można poznać 

Nie za bardzo. Młoda kiedyś się uwzięła, żeby poznać. Nawet się że mną chciała założyć. Pomyliła się 

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Zalewajka to jak wyżej, a kroszenie to właśnie do talerza tej zupy dwóch, trzech łyżek stołowych tłuszczu, uprzednio stopionego że słoniny razem ze skwarkami

A to nie znam, u nas takiego czegoś się nie jadło w domu. Słoniny, skwarek to nie było od prawie 20 lat i jakoś za tym nie tęsknię. 

7 minut temu, Karol6130 napisał:

Nie znam się na królikach 

To jest efekt aborcji 

Tak wygląda miesięczny płód u krowy

Dziękuję za informację, choć nie przyda mi się ona. Całe życie się czegoś nowego człowiek dowiaduje.

Opublikowano (edytowane)

Barszcz biały inaczej żurek, żurek u nas jada się z ziemniakami polanymi tłuszczem ze szpyrkami, pyszota.   :P Ale nie na śniadania, na śniadania kiedyś była przeważnie zacierka, ale już teraz tego się praktycznie nie jada.

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano

Da radę, tyle że gra nie warta świeczki

Może się sama pokazać 

grzebać dla tej wiedzy to jest glupota, mozna narobić bałaganu 

I jak tam decyzje?

Zięć wygrał czy kolega?

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A to nie znam, u nas takiego czegoś się nie jadło w domu. Słoniny, skwarek to nie było od prawie 20 lat i jakoś za tym nie tęsknię. 

Dziękuję za informację, choć nie przyda mi się ona. Całe życie się czegoś nowego człowiek dowiaduje.

A proszę bardzo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v