Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wieta co chyba mi się sekta niedaleko zagnieździła. Byłem dziś zawieść pewne rzeczy i to co zobaczyłem to aż się dziwnie poczułem. Na jednej ścianie zrobiony jakby ołtarz a naprzeciwko stolik dla jakichś przewodniczących tego bałaganu 

Opublikowano
59 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale my z @szymon09875 lubimy się , czasami wymienimy nawzajem uszczypliwości i tyle 🤷 Szymek chyba nie masz żalu 🤔 przecież nic takiego nie powiedziałem

Jesteśmy tu żeby sobie pomagać ;)

Jak chociaż pomyślisz nad tym co pisze do Ciebie to już będzie coś 😉

A zalu nie mam o co mieć 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Wieta co chyba mi się sekta niedaleko zagnieździła. Byłem dziś zawieść pewne rzeczy i to co zobaczyłem to aż się dziwnie poczułem. Na jednej ścianie zrobiony jakby ołtarz a naprzeciwko stolik dla jakichś przewodniczących tego bałaganu 

Jakieś młode akolitki gotowe do rytualnej inicjacji były? 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

To pewnie dla Ciebie zrobili żebyś im swoje polityczne i nie tylko dywagacje głosił.

Śnieg przestał sypać i powoli się topi. I dobrze...

Nie no zdjęcia mojego tam nie było. Cynk już nam że być może będzie to do licytacji szło a fajna działeczka ze 3ha przy wojewódzkiej drodze 

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Jesteśmy tu żeby sobie pomagać ;)

Jak chociaż pomyślisz nad tym co pisze do Ciebie to już będzie coś 😉

A zalu nie mam o co mieć 

Oczywiście , ja też pomagam jak potrzeba 

Ale troche trzeba też po jajcować 🙂

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, wojtal24 napisał:

masz wbity kod w prawo jazdy że możesz tylko jeździć automatem?

Tak 78 na C+E bo dwa lata temu robiłem

B w 2010r na manualu 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
41 minut temu, Baks00 napisał:

Mareczku, kończył byś obrządki a chłopaczki od panienek by wracały...🤭

A tak szczerze , głupszego  newsa nie dało się wynaleźć 

Trzeba myśleć 

A podobno giermanom budżet się nie spiął o 60mld jewro 

36 minut temu, Leszy napisał:

Na pewno by się rozwijał, ale pytanie w jakim tempie i jak by wyglądała ogólna wymiana handlowa. Rosja by wszystkiego nie kupiła, a oprócz płodów rolnych to politycy mają na głowie resztę kraju również.  

Ty też masz nie jedno na głowie prowadząc gospo, tylko większość z nich nie ma pojęcia o niczym bo nic w życiu nie robili i nie osiągnęli 

• Like 1
Opublikowano

Czemu tak brzydko o posłach i poślinkach lewicy mówisz? Zawód poseł to się nazywa. Zbieramy teraz ludzi do samorzadow to Ci którzy coś osiągnęli wcale nie chcą brać w tym udziału bo boją się ze ktoś im będzie jeszcze większe kłody pod nogi rzucał.

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

za pieniądze podatnikówstopniowo likwiduje się polskie rolnictwo, druga sprawa - ile z tych maszyn i zakupów wzbogaciło polskich producentów, a ile poszło na zachód ?

obstawiam, że większość tych inwestycji wróciło do kieszeni tych, co to niby finansowali

poza tym - naprawdę sądzicie, że bez  tego kraj by się nie rozwijał ? przecież do 2004 roku wyleźlismy sami, bez niczyjej pomocy z najgorszego bagna

Ja właśnie tego nie pojmuję jak ludziom klapki na oczy założono. Myślą że bez unii chodzilibyśmy w klapkach wiązanych sznurkiem snopowiązałkowym a pole konie by obrabiały.

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Czemu tak brzydko o posłach i poślinkach lewicy mówisz? Zawód poseł to się nazywa. Zbieramy teraz ludzi do samorzadow to Ci którzy coś osiągnęli wcale nie chcą brać w tym udziału bo boją się ze ktoś im będzie jeszcze większe kłody pod nogi rzucał.

Nie dość, że dziad to jeszcze "polityk". Tfu.

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Ja właśnie tego nie pojmuję jak ludziom klapki na oczy założono. Myślą że bez unii chodzilibyśmy w klapkach wiązanych sznurkiem snopowiązałkowym a pole konie by obrabiały.

O to chodzi. Mają mieć z góry narzucone myślenie a nie sami myśleć. Temu zrezygnowałem z kariery wojskowej i policyjnej 

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

za pieniądze podatnikówstopniowo likwiduje się polskie rolnictwo, druga sprawa - ile z tych maszyn i zakupów wzbogaciło polskich producentów, a ile poszło na zachód ?

obstawiam, że większość tych inwestycji wróciło do kieszeni tych, co to niby finansowali

poza tym - naprawdę sądzicie, że bez  tego kraj by się nie rozwijał ? przecież do 2004 roku wyleźlismy sami, bez niczyjej pomocy z najgorszego bagna

Wystarczyło brać polski sprzęt 

No i wystarczyło produkować dobry sprzęt a nie dziadostwo bo i tak kupią 

Ceny też coraz wyższe a poziom mało co wyższy

No i teraz w tym dobrobycie krajowe przesadziło i przegrywa ceną 

To jest robione specjalnie żeby w końcu yebli a tamci w końcu sobie odbijają straty

Gdyby nie unia ludzie by się tyle nie zafiksowali na rozwój, kraj by wyglądał zupełnie inaczej 

Teraz każdy wygląda darmowych pieniędzy i się dostosuje do wymogów 

Oczywiście nie za darmo, jedno w drugie wejdzie, jest niby wzrost i poprawa ale wszystko kosztem sprzedanej prywatności 

Wszyscy wszystko wiedzą dając parę zł a w ogólnym rozrachunku dobrze jak dadzą zero

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Z tym kpo tez podobno ciekawy myk. W dużej części mamy w zieloną energię zainwestować i dziwnym zbiegiem okoliczności w turbiny wiatrowe siemensa który ma kłopoty finansowe 

Patrz Francja. Ciągnęła miliardy z budżetu na rozwój zielonej energii. Nie wykonali planu. Teraz starszą ich karą 0,5mld euro za niewykonanie. Sama kara już jest śmieszna biorąc pod uwagę wielkość i budżet kraju.

A minister Francji wychodzi i mówi - nie ma opcji zapłaty tej kary i dyskusja nie wchodzi w grę. Jak zechcą to mogą zgodzić się na dalszy rozwój zielonej energii w kolejnych latach.

I to jest równość w Unii.

W Polsce banda brukselskich sprzedawczyków z Po, SLD PSL skarży swój kraj i głosuję za nałożeniem jak najwyższych sankcji by zmusić rząd do uległości. Zamyka się Turów i  szkaluje kraj na arenie międzynarodowej.

W normalnym systemie w czasie wojny takie gnidy idą pod mur, ustawić w jednej lini by na kulach zaoszczędzić. W czasie pokoju zabieramy obywatelstwo prawa publiczne i nakaz opuszczenia kraju.

Ale co mamy to sami widzimy.

A ściślej to część widzi

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Wystarczyło brać polski sprzęt 

No i wystarczyło produkować dobry sprzęt a nie dziadostwo bo i tak kupią 

Ceny też coraz wyższe a poziom mało co wyższy

No i teraz w tym dobrobycie krajowe przesadziło i przegrywa ceną 

To jest robione specjalnie żeby w końcu yebli a tamci w końcu sobie odbijają straty

Gdyby nie unia ludzie by się tyle nie zafiksowali na rozwój, kraj by wyglądał zupełnie inaczej 

Teraz każdy wygląda darmowych pieniędzy i się dostosuje do wymogów 

Oczywiście nie za darmo, jedno w drugie wejdzie, jest niby wzrost i poprawa ale wszystko kosztem sprzedanej prywatności 

Wszyscy wszystko wiedzą dając parę zł a w ogólnym rozrachunku dobrze jak dadzą zero

Gdyby nie unia to zawód komornik byłby mało znany.

Gdyby nie parcie na Unię po 89r to i coś takie jak syndyk masy upadłościowej byłoby jako ciekawostką w encyklopedii.

Unia to nie 2004r , to cały wieloletni okres przygotowawczy niszczenia gospodarki i człowieka tak by w przyszłości móc łatwo nim kierować.  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v