Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Baks00 napisał:

Może zacznij stawiać 🤔

To robi...Merlin🤭

12 minut temu, gregor1284 napisał:
15 minut temu, Baks00 napisał:

Może zacznij stawiać 🤔

Tego też zwyczajny jestem, tyle ze nie każdemu 

😱🙆🙆😱...

🤭

Opublikowano

Tym osłom co każą na wiosnę takie ziemię orać kazał bym to doprawić pod sadzarke karuzelowa doprawic

IMG_20231117_134424_829.jpg

Opublikowano
14 minut temu, brodziak81 napisał:

Wczoraj ożeniłem ośmioletnie zimowki także na wszystko znajdzie amator.

Dziwie się że ludzie kupują takie koła 

Jak to traci swoje właściwości. Nowe to nowe . 

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, marcin19071980 napisał:

Tym osłom co każą na wiosnę takie ziemię orać kazał bym to doprawić pod sadzarke karuzelowa doprawic

IMG_20231117_134424_829.jpg

Marcin, słyszałem dzisiaj stwierdzenie, że Niemcy zaczynają odchodzić od uprawy bezorkowej. Prawda to?

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Marcin, słyszałem dzisiaj stwierdzenie, że Niemcy zaczynają odchodzić od uprawy bezorkowej. Prawda to?

Cała masę mniejszych gospodarstw już nie bierze dopłat bo nie dawali rady sprostać wymogą.

Opublikowano
27 minut temu, Qwazi napisał:

Krzysiu, za takie pieniądze to już wolałbym coś takiego, chociaż ten akurat też nie...

https://sprzedajemy.pl/zetor-3341-malogoszcz-4-e30984-nr68400924

Ale błoto masz😉...

Ja za takie pieniądze to bym się rozglądał za czymś 120km+ 

1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Cała masę mniejszych gospodarstw już nie bierze dopłat bo nie dawali rady sprostać wymogą.

I dają radę gospodarzyć bez dopłat? 

Opublikowano
5 minut temu, marcin19071980 napisał:

A te mniejsze gospodarstwa u nich to mniej więcej jaki areał, jaka produkcja?

6 minut temu, superfarmer02 napisał:

Ja za takie pieniądze to bym się rozglądał za czymś 120km+ 

Mnie taki wogóle nie pasuje. Ten co mam wystarczający, tylko jeszcze jeden by się przydał 

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

1 minutę temu, Qwazi napisał:

to u mnie też tych mądrych najebali poplonów to im teraz porosło po pas i teraz co tu zrobi było już 3 u mnie żebym im to stalerzowal duża talerzowka mówię 250zl z ha to on mówi a na h.j taka robota jak za poplon dal 150zl stalerzowanie 250zl to mu nic z tych dopłat dodatkowych nie zostanie no zacząłem się śmiać jeden mądry wyciagna kosiarkę ose i ściął z 2 tygodnie temu to w tamtym tygodniu już dron latał po polach wszyscy się rzucili na te ekoschematy poplony a tu teraz zdziwienie

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał:

Już o tym mówili niby jak u nas nawet o bezorce nikt nie myślał.... 

Zaś orka i bezorka to nie jakieś dogmaty których się trzeba kurczowo trzymać. Tam gdzie efekt grubera mi się nie podobał, to poszedł pług i tyle. 

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Takim, to tylko do kościoła🤣

35 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Eee no panie, zaczynam budowę chałupy, za półtora roku wesele na 170 ludzi, jo bidny tera jestem 😔

Taaa, jasne, biedneg nie stać na organizowanie wesela na 170 osób, do USC za 80 PLN i do roboty

9 minut temu, brodziak81 napisał:

Cena swoje robi 500 to nie 2tys

Tylko, co z tego, że 500, jak za rok znowu musi kupić, oczywiście jak nie wyjdzie jakiś kwiatek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v