Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 6465 napisał:

Więcej wpisali niż pół ceny🤔realnej.

Oni w US i tak mają swoje tabelki ... Tego podatku nie ma aż tak tyle, żeby kombinować, 200zł od 10.000 to nie jest dużo. Jeżeli coś po znajomości kupowane, no to jeszcze rozumiem, ale od obcego zawsze wpisuję pełną kwotę na umowie.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
20 minut temu, Qwazi napisał:

Marcin nie obraź się, ale te wasze takie chyba są. Mam zebrania dostawców we Włyniu, bo jakimś cudem mnie przyłączyli do tego rejonu. Z nimi się gadać nie da. A inteligencja to aż kipi spod czapek. Jedyny temat, jaki poruszają, to to, że im się należy. Pracują na opinię o reszcie

WartMilk?

Opublikowano

zimno sie robi-tyle dobrze ze nie pada, moze pod koniec tygodnia bedzie sie dalo do pola wjechac.

1 godzinę temu, Leszy napisał:

a kto powiedział, ze po studiach się pracuje w urzędach? Tam to pracują chyba głownie jakieś kobitki po ogólniaku. ;) 

slaba masz orientacje-bez magistra nie ma wejscia..nawet te starsze po ogolniakach studia zaoczne zrobily dawno..

Opublikowano
42 minuty temu, Łolek napisał:

A ty co skończyłeś 

Gimnazjum potem kurs rolniczy. 🙂

Opublikowano
36 minut temu, marcin19071980 napisał:

Dziś następny chodowca bydła dał popis slownosci.Wczoraj o 8 telefon że na dziś po południu kupi 4tony owsa.Towar naszykowany i koniec.Albo nie odbiera albo nie dostępny.Na SMSa też nie odpisuję więc swoim zwyczajem posłałem parę wiązanek.Nie dość że czasu nie mam to jeszcze taki się nie potrafi zachować jak człowiek.Was się nie da lubić.

Jak się pojawi niech wraca pusto.

• Like 1
Opublikowano
39 minut temu, marcin19071980 napisał:

Dziś następny chodowca bydła dał popis slownosci.Wczoraj o 8 telefon że na dziś po południu kupi 4tony owsa.Towar naszykowany i koniec.Albo nie odbiera albo nie dostępny.Na SMSa też nie odpisuję więc swoim zwyczajem posłałem parę wiązanek.Nie dość że czasu nie mam to jeszcze taki się nie potrafi zachować jak człowiek.Was się nie da lubić.

Normalka

Dobrze żeś nie naworkował

39 minut temu, marcin19071980 napisał:

Normalka

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Normalka

Normalka

No jak to nie.Kijent sobie życzył.Jutro z powrotem w BigBagi trafi bo we workach to hodowle myszy sobie zainstaluję.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
jacus napisał:

zimno sie robi-tyle dobrze ze nie pada, moze pod koniec tygodnia bedzie sie dalo do pola wjechac.

a po co 🤔 na cieciówce nie cieplej 🤭

Łolek napisał:

24 minuty temu, slawek74 napisał:

Wszystko 😛🤷‍♂️😁

Wyższą szkołę płukania wiśni 

a nie sortowania ogórków 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, marcin19071980 napisał:

No jak to nie.Kijent sobie życzył

Ja już nie workuje na zaś

Chyba że stały klient. 

Raz naszykował 4 tony i to se zażyczył w nowe worki bo nowe przywiezie na wymiane

I tyle go widział

Myszy pogryzły worki 

Tera jak coś to razem nasypujem bo nie mam gdzie ustawić tylko od razu na pojazd ładować. 

Jaja se robią z olx

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Normalka

Normalka

No jak to nie.Kijent sobie życzył.Jutro z powrotem w BigBagi trafi bo we workach to hodowle myszy sobie zainstaluję.

mogę łowne koty zaoferować 🤔🤭

• Haha 1
Opublikowano

Ja jak sprzedaje w detalu zboże to od razu mówie, że nie workowane i nie mam zamiaru. Jak chce to pomogę poworkować, poważyć. A co do ludzi to pełno telefonów że jutro przyjedzie, pojutrze przyjedzie, żeby zostawić itp.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Ja jak sprzedaje w detalu zboże to od razu mówie, że nie workowane i nie mam zamiaru. Jak chce to pomogę poworkować, poważyć. 

A u mnie tylko luzem, żadnych woreczków. Jak chce workowane to nasypuję na przyczepę, ważę i niech sobie potem workuje na przyczepie ...

Opublikowano

Ja w workach sprzedaje jakieś pozostałości do siania  itp tak reszta też luzem. W tym roku zostawiłem do siania kilka ton żyta, zostało z 1,5 tony to ogłosiłem się ze sprzedażą bo tyle na skup wieźć szkoda paliwa.

Opublikowano
29 minut temu, marcin19071980 napisał:

Co to hodowcy, że w workach sobie życzą? Jak nie zboże, to ziemniaki. Na co to komu? 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Leszy napisał:

Co to hodowcy, że w workach sobie życzą? 

Bo to "hodowcy" a nie hodowcy, prawdziwi hodowcy kupują na BB, przyczepy albo naczepy, a nie woreczki ...

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Co to hodowcy, że w workach sobie życzą? Jak nie zboże, to ziemniaki. Na co to komu? 

W bigbagach nie chcą.Chcialem sprzedać bo miejsce na opryskiwacz zajmowały ale teraz już mi przeszło jakoś gdzieś poupychać będzie trzeba.

Opublikowano
37 minut temu, marcin19071980 napisał:

Ty może komus podpadłes że cię tak na miny ładują? Sam już nie jednego co mnie w uja zrobił wysłałem na drugi koniec Polski bo maszynę okazyjnie do kupienia

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Nie są przeszkodą i nie gwarantują pracy ... Ktoś kumaty jak skończy studia to mu coś rzeczywiście dadzą, ale jak skończy socjologię/politologię w Pcimiu Dolnym, to jedynie "kontakty" mogą pomóc, bo dla pracodawcy taki ktoś jest mniej warty niż kumata osoba po technikum/zawodówce.

Sam mam inżyniera z PW, pracowałem prawie 3 lata w zawodzie, ale to trochę nie dla mnie, wolę pracę na wsi i tak sobie wybrałem, ale jakbym kiedyś chciał to zawsze to wyksztalcenie jest i można z tego skorzystać. Znam chłopaków po studiach co "szczą" na koło w różnych krajach Europy, znam takiego co jest szefem UR na zakładzie w Niemczech, i tak samo po zawodówce, jeden jeździ na TIR-ach a inny jest spawaczem na platformie wiertniczej i zarabia tyle, co ten inżynier w fabryce. W ostatnich latach mam wrażenie, że najbardziej w pracowniku szuka się zaangażowania i szeroko pojętej chęci do pracy, a jak to jest, to braki w wiedzy uzupełnią mu spokojnie albo przez zakładowe, albo jakieś zewnętrzne szkolenia.

Dokładnie. Ja tak Panią Dżanetę znalazłem. Mówię pani Dżaneto to nam się nie uda a ona mówi "pa tera"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v