Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, donweter1989 napisał:

Byłem wczoraj po historycznie najdłuższej przerwie od wędkowania w moim życiu, no i wpadły 3 oksy 30+ i jeden kaczy dziub ale bez wymiaru

A Ty wędkujesz jeszcze?

Nie mam kiedy. Jeszcze ze dwa tygodnie mam zapierdzielu 

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Co tam w borach słychać ? Długo cię nie było 🙋

Ehh stara bida a na nową ni ma pieniędzy 😁 a tak ogólnie to jakoś leci, bydełko rośnie, świnki również, nawet byłem ostatnio na całodobowo oporowo od 7 do 15 kukurydzę w pgrze powozić.  Jeździsz jeszcze w Kagro?

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie mam kiedy. Jeszcze ze dwa tygodnie mam zapierdzielu 

Znam temat, aktualnie ciut luźniej to i o rybki i o forum zahaczyłem. Ogólnie zajęcie bym miał, ale chwilowo znudziło mi się gonienie własnego ogona 

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

15 minut temu, Bananek napisał:

I cyk, kolejne pomieszczenie zaczyna się płytkować. 

Po co ci tyle tego ustrojstwa? Po to Bozia dała oczy, żeby ich używać a nie jakieś krzyżyki itp.

ja tam wolę płaszczyznę zrobić za pomocą narzędzi do tego przeznaczonych niż potem zaczepiać się za płytki. w liceum mieliśmy tak wystające płytki, że na palcu mam Blizne po dziś dzień. poza tym muszę tą podłogą zrównać się z 4 pomieszczeniami, co wcale łatwe nie jest jak każde układane za czasów, kiedy laser widziano jedynie na filmie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Ten nie gniecie dużo więcej niż 255

Bo ścieżki robione pod tego, a nowy opryskiwacz jeszcze nie dojechał 

Miałem obawę w jednym miejscu

Robią drogę i spory rów, dołek zrobili przy zjeździe 

Sąsiad pojechał swoją amazonką na około

Robią mi drogę na pole

Dobre pisiory, dbają o swojego wroga 

A jaki opryskiwacz kupiłeś 🤔

Opublikowano
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Takie pytanie, może dziwne - czy robili jakieś opryskiwacze polskie z samym rozwadniaczem a bez mieszadła? Bo aż mnie dziw wziął jak to usłyszałem. 

Chyba na odwrót... to kiedyś robili...

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Poczepialiśmy na łańcuchy cielaki,dwa razy dziennie spuszczamy do krów. Już się nauczyły gdzie ich miejsca,dwie sztuki bezrożne byczek i jaloweczka. 

do pół roku nie wolno wiązać 🙋‍♂️ u mnie do dwóch lat na luza...

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Właśnie nie... Ponoć rozdzielacz bez filtra, 3 sekcyjny, jedna sekcja na rozwadniacz a dwie na lance. 

i jak ten rozwadniacz miąłby działać? Ja tam się tym tyle nie interesuje, ale z tego co miałem, to musi być jedna by wpompować wodę, a druga by wypompować. Chyba..

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Toć normalnie na zapinkę wieszasz co zapinasz 

@superfarmer02 pa co sąsicoowi urosło

20231030_192924.jpg

2 się zrosły 

25 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Takie pytanie, może dziwne - czy robili jakieś opryskiwacze polskie z samym rozwadniaczem a bez mieszadła? Bo aż mnie dziw wziął jak to usłyszałem. 

Miałem coś takiego, sitko we wlewie a w nakrętce dysza wirowa, mieszadła jako takiego nie było jedynie przez przelew 

Opublikowano

A po co sobie tym głowe łamać 🤷

2 minuty temu, Leszy napisał:

i jak ten rozwadniacz miąłby działać? Ja tam się tym tyle nie interesuje, ale z tego co miałem, to musi być jedna by wpompować wodę, a druga by wypompować. Chyba..

Opublikowano (edytowane)

@Leszy to mogłaby być prosta konstrukcja, czyli natrysk na sitko, ale nie spotkałem się, żeby opryskiwacz nie miał mieszadła. Nawet stare pilmety, w których ciecz plynęła rurkami w lancach, miały mieszadla

Edytowane przez Qwazi
  • Thanks 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

24 minuty temu, Qwazi napisał:

Czy ja wiem...korytarz paszowy wyżej o 0,5 metra od legowisk...jeden czort go rzucić czy powiesić...a nawet szybciej nie wieszając...zresztą konstruktor, w tym przypadku nie przewidział urządzeń do wieszania łańcuchów🤷...

Toć normalnie na zapinkę wieszasz co zapinasz 

@superfarmer02 pa co sąsicoowi urosło

20231030_192924.jpg

ilecrazy sprzedaje ? raz czy dwa 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Miałem coś takiego, sitko we wlewie a w nakrętce dysza wirowa, mieszadła jako takiego nie było jedynie przez przelew 

No to chyba takie cudo. Że mówi, że żeby cokolwiek się tam "ruszało", to musi włączyć wałek, jedną sekcję i dopiero woda się "rusza" ale jakby od spodu zasysało do góry i od góry z powrotem "wpadało". 

Opublikowano (edytowane)

w starych pilmetach ze starym typem rozdzielacza na tych talerzykach nie było mieszadła na stałe, tylko załączanie - przelew z mieszadłem lub przelew z sekcjami

pracujące na stałe mieszadło to dopiero wymóg "unijny"

Edytowane przez jahooo
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

No to chyba takie cudo. Że mówi, że żeby cokolwiek się tam "ruszało", to musi włączyć wałek, jedną sekcję i dopiero woda się "rusza" ale jakby od spodu zasysało do góry i od góry z powrotem "wpadało". 

Tu już mówisz o przelewie nadmiaru cieczy z pompy. 

Opublikowano

A może lepiej porozmawiajmy o dziewczynach 🤔 , nie o starych sitkach , dyszach itd

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

w starych pilmetach ze starym typem rozdzielacza na tych talerzykach nie było mieszadła na stałe, tylko załączanie - przelew z mieszadłem lub przelew z sekcjami

pracujące na stałe mieszadło to dopiero wymóg "unijny"

Dokładnie o tym myślałem, ale mieszadło było. Rozwadniacza tam nie było...pamiętam to podczepianie🤦...bez śruby centralnej i króciutki wałek WOM...opryskiwacz wbijał się między błotniki ciągnika...

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Dokładnie o tym myślałem, ale mieszadło było. Rozwadniacza tam nie było...pamiętam to podczepianie🤦...bez śruby centralnej i króciutki wałek WOM...opryskiwacz wbijał się między błotniki ciągnika...

Tam bańka niby jak w moim - z włókna, taka jak w Pilmetach. Nie ten wąski jak w Termicie.

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A może lepiej porozmawiajmy o dziewczynach 🤔 , nie o starych sitkach , dyszach itd

Ty to du** w troki i na polowanie na jakieś panny a nie na AF będziesz beczał. 

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

rozwadniacz był jako wyposażenie dodatkowe, załączane razem z mieszadłem, takie wiaderko na górze zamiast sita

Coś takiego, tylko biały plastik i wyższe nad deklem

rozwadniacz-kpl.jpg

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Tam bańka niby jak w moim - z włókna, taka jak w Pilmetach. Nie ten wąski jak w Termicie.

Taki ? opryskiwacz-pilmet-400-l-lance-10m-oprys

O taki rozdzielacz mi chodzi

opryskiwacz-pilmet-termit-29590387.jpg

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v