Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Się robi się 

20231030_153143.jpg

Do mnie byś wpadł opryskać , bo nie mam czasu , tylko 255 ,bo tym byś za dużo zgniótł 🙂

Ale dlaczego taka popierdułka ten opryskiwacz 🤔

Opublikowano
8 minut temu, Strongman napisał:

to się strasznie kurczą.

Tak jak penis po stosunku 🤭

Opublikowano
7 minut temu, Strongman napisał:

To już nie moje.

Przyszła ta nazywa się psotka rogów niema od urodzenia jakaś taka rasa 

Chyba w każdej rasie są sztuki, które genetycznie nie mają rogów...moja się uparła i tak se stała w tych drzwiach...pierwszy argument, czyli kiszonka z qq jej nie przekonał, ale drugi zadziałał...sałatka czyni cuda...dołączyla szybciutko do koleżanek😉...

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Jeździ całkiem fajnie. Motor 2,2 diesel.

Się miele 

IMG_20231030_155938.jpg

U mnie frv na tym motorze  [ u młodego] .Niby deesel 140 koni ,a idzie jak jaśnista  .Tylko jeden mankament ,musi zobaczyć prawie 2000 obr ,wtedy ma rwanie .  ,

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Strongman napisał:

Nauczyła się spuszczać z łańcucha bo rogów niema ta psotka i weterynarz polecił mi aby kupić szeroką obrożę i działa ani razu się nie zamknęła i luźno zapięta.

Kiedyś jedna tak robiła, to założyłem jej kantar i przestała...

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

Obroża jest dużo lepsza niż kantar, mam i kantar i to taki masywny regulowany.

Czemu masz takie zdanie? Ja nie widzę za bardzo wyższości obroży nad kantarem

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Czemu masz takie zdanie? Ja nie widzę za bardzo wyższości obroży nad kantarem

Ja też myślałem że kantar lepszy ale jak kupiłem szeroką obrożę to już kantar nigdy nie kupię,kantar gdzieś niepasuje tak do łba a szeroką obroża jakoś się klinuje na szyji że może być luźno i nie sciongnie a kantar musi być ścisło.

20231030_180145.jpg

20231030_180044.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

Ja też myślałem że kantar lepszy ale jak kupiłem szeroką obrożę to już kantar nigdy nie kupię,kantar gdzieś niepasuje tak do łba a szeroką obroża jakoś się klinuje na szyji że może być luźno i nie sciongnie a kantar musi być ścisło.

20231030_180145.jpg

20231030_180044.jpg

Bo ja wiem...nigdy mi kantara nie ściągnęła...a , jak masz kantar i przyjdzie taką sztukę złapać na pastwisku, to łatwiej cokolwiek z nią zrobić niż przy obroży...o ile na pastwisku ona tą obrożę wogóle ma...

Opublikowano

Każdy ma swoje metody...moje dostają paszę w oborze, jak już są uwiązane...też same przychodzą...chodziło mi o takie złapanie, jakby np trzeba było to zrobić w ciągu dnia, poza porą karmienia w oborze, bo np wet przyjechał pobierać krew na białaczkę...zawsze pobieramy na pastwisku...

Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

Każdy ma swoje metody...moje dostają paszę w oborze, jak już są uwiązane...też same przychodzą...chodziło mi o takie złapanie, jakby np trzeba było to zrobić w ciągu dnia, poza porą karmienia w oborze, bo np wet przyjechał pobierać krew na białaczkę...zawsze pobieramy na pastwisku...

U nas jak jeszcze krowy były to chodziły w pastuchu to wystarczyło rozgrodzic, otworzyć drzwi i każda na swoje miejsce wchodziła, jak się zapomniało zapiąć to się człowiek orientował następnego dnia przy wypuszczaniu 🤭

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v