Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, pedro2 napisał:

7.5ha i 4 tylko kawałkami poleci. Na początku gruda była okropna, a tak to 20t kamieni z hektara jeszcze jest 

o widzisz...

Gdybyś wyszedł wtedy z chałupy to i może tobie by wentylację w tym pustym łbie zrobił.

A tak to chodzisz i się tłuczesz jak gówno w betoniarce 

przejezdzalem tamtedy 45 minut wczesniej..

ty srasz do betoniarki ?? po co ? potem to jesz ? gotujesz czy na surowo ??

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

.... zaspałem...se..🙆‍♂️🙋‍♂️

to jednak nie zetorki-on nigdy nie zaspal......

2 godziny temu, malaczarna napisał:

Kto rano wstaje ten szyby skrobie. Tak sobie pospać i poczekać aż rozmarzna. Marzenia

nie masz maty na szybe ???  

Opublikowano

Jeździć, obserwować...

16976974148372203550913829036255.jpg

26 minut temu, daron64 napisał:

Nie widziałeś - on od wyborów w co drugim poście pisze albo o ru***niu w d**e, albo o tęczy, albo tak jak wyżej. Podejrzewam, że to 🌈👬👨‍❤️‍👨tylko przed wyborami sie 🥷, a teraz jak wygrała opcja bardziej liberalna światopoglądowo, to powoli wychodzi z ukrycia.

Co ten strach przed robotą może zrobić z niektórych...

• Haha 1
Opublikowano

Siemanko...obecnie 2°...było 0°...szron...

A ja tam byłem tym niedobrym pracownikiem...co prawda się nie spóźniałem, ale szefostwo to łatwo ze mną nie miało...do tego stopnia, że nawet miałem polecenie, żeby się nie odzywać 🤷...

@Desperado ja tam Pafnucemu wierzę, że tamte dwa konta to nie jego...a oko też podobno mam wprawne do pewnych rzeczy...

Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał:

ja tam Pafnucemu wierzę, że tamte dwa konta to nie jego...a oko też podobno mam wprawne do pewnych rzeczy.

Ale ręki z pewnością nie dałbyś sobie odciąć co?:P

Zresztą, czy to takie ważne? Jego nie Jego jeden wuj

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

Hodowcy gołębi z miasta biorą ?

No jak u nich za dzierżawę się nic zboża nie dostaje to muszą kupić jak chcą coś przychować. 

U mnie też nie... Tzn raz dawałem zboże dla kur za dzierżawę ale brałem dopłaty. A jak właściciel bierze dopłaty to z jakiej okazji jeszcze miałbym dawać zboże które wyhodowałem na własnym nakładzie środków.

Opublikowano

ruch na zboze w worka bardzo marny-ludzie polikwidowali te pare kurek gdy pszenica byla po 200, w zaden sposob sie nie oplacalo..

21 minut temu, Qwazi napisał:

Siemanko...obecnie 2°...było 0°...szron...

A ja tam byłem tym niedobrym pracownikiem...co prawda się nie spóźniałem, ale szefostwo to łatwo ze mną nie miało...do tego stopnia, że nawet miałem polecenie, żeby się nie odzywać 🤷...

@Desperado ja tam Pafnucemu wierzę, że tamte dwa konta to nie jego...a oko też podobno mam wprawne do pewnych rzeczy...

twoi szefowie to byli bardzo madrzy ludzie 🤣..ciekawe czy po wyborach, u nas prezesa zmienia ,on cos rzadko bywa w biurze..

Opublikowano
4 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

U mnie też nie... Tzn raz dawałem zboże dla kur za dzierżawę ale brałem dopłaty. A jak właściciel bierze dopłaty to z jakiej okazji jeszcze miałbym dawać zboże które wyhodowałem na własnym nakładzie środków.

U nas zawsze dają lub się umawiają inaczej, na przykład uprawiają jakieś kawałki pod ziemniaki... Ale to są ziemie "bezdopłatowe", chyba, że dzierżawca sobie wniosek złoży. Biznes żaden za tą dzierżawę bo co to jest 500-600kg pszenicy za hektar no ale dla paru kur wystarczy.

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

twoi szefowie to byli bardzo madrzy ludzie 🤣..ciekawe czy po wyborach, u nas prezesa zmienia ,on cos rzadko bywa w biurze..

No nie wiem...ale nie będę tematu rozwijał 

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

A się o myliłem..

Myślałem że dopłaty mi wpłynęły 

Mi szybko nie wpłyną...kontrolować będą...

Opublikowano
28 minut temu, Niewiadomski napisał:

W tym roku nawet wytypowani do kontroli dostaną zaliczki, a ewentualne sankcje potrącane będą z płatności końcowych.

O ile nic się nie zmieni...

Opublikowano
bratrolnika napisał:

albo jak miał 12 lat to pierwszy raz cycki zobaczył😁

Perwszy nick to był zetorki12, w chwili rejestracji minęło 12 lat od zakupu zetora i stąd ta 12. A teraz używa jej żeby uczcić pierwsze konto. Ot i cała tajemnica 😜😅

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v