Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Roki212 napisał:

Nie jedna by się zapewne znalazła co by poszła aby przeżyć taki dreszczyk emocji, albo i coś więcej 😅

Dreszczyk emocji to by pewnie był, tylko z przeżyciem mogłoby być już gorzej.   :D

Opublikowano
Karol6130 napisał:

30 minut temu, slawek74 napisał:

rękompensata.... jestem za tym by ich nie było i to nie w Polsce a europie...

Europa chce odebrać 

Może i tak zrobią

Ale dzierżawy wcale nie będą tańsze 

Brakuje jeszcze zusu

jak się nie obrócisz dupa z tyłu....

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Roki212 napisał:

Nie jedna by się zapewne znalazła co by poszła aby przeżyć taki dreszczyk emocji, albo i coś więcej 😅 Jak w sobotę byłem przy płocie to tam zanim wszystko same młode chłopy 🤭

Wasi przyszli zięciowie 🤣

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
wojtal24 napisał:

Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

☁️ 

Wieści z rana są okropne

W USA pis na 3 miejscu

To w Polsce po  cząstkowych rudy wyprzedza pis

Rysiek ale wszystkie partie po za Konfederacja obiecały że zostawia to co dawał PiS i dadzą więcej od siebie tak że będzie dobrze

a jeszcze kasa z KPO przecież ktoś obiecał że w ciągu kilku dni po wyborach przywiezie z Brukseli

wierzysz w cuda 🤔

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, MonteChristo napisał:

Wasi przyszli zięciowie 🤣

Tyle że od nas wiozą ich w waszą stronę więc pilnuj tam swojej 🤭

Bo jak u nas poprubuje to tam dalej to już się rozsmakuje 😅

Edytowane przez Roki212
  • Haha 1
Opublikowano
31 minut temu, wojtal24 napisał:

Rysiek ale wszystkie partie po za Konfederacja obiecały że zostawia to co dawał PiS i dadzą więcej od siebie tak że będzie dobrze

a jeszcze kasa z KPO przecież ktoś obiecał że w ciągu kilku dni po wyborach przywiezie z Brukseli

Będziesz widział kasę jak swinia niebo🤑

Troszkę popadało ale chłodno 

🙋‍♂️

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
57 minut temu, Karol6130 napisał:

To już od następnego roku

Oj cichoj tam bo 70% nawet nie wie co to. A o tym że jesteśmy już nie długo płatnikami netto jeszcze więcej 

57 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Oho, widzę, że poniektórym znów się odzywa mania polityczna czytając to co od wieczora nadrukowaliście.

Pora na przerwę aż ostygniecie.

A mi powinieneś pogratulować ze wstrzemięźliwość zachowałem 

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Łolek napisał:

, a nie  branie kart referendalnych pozostawiam bez komentarza, sami pozbawiamy się wpływu na to co  się dzieje, ale co się dziwić,, Polak i przed szkodą i po szkodzie głupi,, 

Marku święte słowa , nasi dziadkowie, pradziadkowie itd przelewali krew za ten kraj a współcześni potomkowie patrioci nie potrafią nawet postawić krzyżyka na kartce  😐 żeby mieć wpływ na to co się dzieje , no cóż takie czasy lepiej na smartfonie napisać że pytania były źle sformułowane ...

Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

Oj cichoj tam bo 70% nawet nie wie co to. A o tym że jesteśmy już nie długo płatnikami netto jeszcze więcej 

A mi powinieneś pogratulować ze wstrzemięźliwość zachowałem 

Może daj daj co odda

Opublikowano

Śmiać się chce z takiego biadolenia nad tym referendum jakby potem ktoś na to patrzył 🤦 co by chcieli to i tak by zrobili, i tyle by było z tego wpływu na to co się dzieje 😅 ile było strajków i wychodzenia na ulicę rozgonili i zakończył się wpływ na coś 

• Like 3
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

31 minut temu, wojtal24 napisał:

Będziesz widział kasę jak swinia niebo🤑

Troszkę popadało ale chłodno 

🙋‍♂️

słucha mam nagrane jak jeden gość mówi że 16 czy 18 leci do Brukseli i przywozi kasę z KPO 😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Szczerze? Wolę chodzić 10 dni w miesiącu do pracy i mieć te 3tys na rękę a resztę pracować na gospodarce. Żona pracuje i ma dobre pieniądze bo w budżetówce. Dzieci najedzone,ubrane i szczęśliwe. Mają to co trzeba. Patrząc po znajomych którzy mają kredyt za kredytem to uważam że jestem szczęśliwym człowiekiem bo bank nie siedzi mi "w" i "na" głowie. Jak zabiorą pieniądze na dzieci to nic nie stracę. Dodatki typu groszowe suszowe...nawozowe mi się nie należą, mam ekologię i wystarczy, to co "muszę" normalnie zrobić w polu to ograniczam koszta do minimum i źle nie wychodzi bo nawet jak mało zbiorę to nie tracę. Jutro zobaczymy co przyniesie dzień

To tak samo myślimy. 👍 Też chce iść tą drogą. Kartofle out, hodowla out, no może zostawię z 5szt co by ojciec nie oszalał. 

Wyżyć bym spokojnie dał radę ze zbóż bo ziemi jest, ale jakoś ciągnie mnie iść na etat spróbować. Tym bardziej, że jest gdzie... Chciałbym gdzieś na żwirownie/ budowę dróg, warsztat czy serwis... ale jak nie wypali to w promieniu 7km 3 duże firmy produkcyjne.

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

jeszcze kasa z KPO przecież ktoś obiecał że w ciągu kilku dni po wyborach przywiezie z Brukseli

Yhy. Ale przyjedzie dopiero razem z upadlińskim zbożem i oddaniem władzy zachodowi.

Się nie podobały autorytarne rządy pisdy to teraz lewica albo kosiniak się zatroszczy o chłopa 😂  

Pisda sama rządzić nie będzie, ale za to następne wybory mają w kieszeni.

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

jak wam się dzisiaj żyje w nowej Polsce?

Cudownie,żona jeszcze nie wróciła z komisji,powiadomienie z roboty o podwyzszce, klient na zboże na zasiew jedzie, wysłodki dla bydła czekają na załadunek

No więc jest super żeby nie powiedzieć rewelacja,a co najlepsze polityka nie ma nic do tego 💪

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał:

To tak samo myślimy. 👍 Też chce iść tą drogą. Kartofle out, hodowla out, no może zostawię z 5szt co by ojciec nie oszalał. 

Wyżyć bym spokojnie dał radę ze zbóż bo ziemi jest, ale jakoś ciągnie mnie iść na etat spróbować. Tym bardziej, że jest gdzie... Chciałbym gdzieś na żwirownie/ budowę dróg, warsztat czy serwis... ale jak nie wypali to w promieniu 7km 3 duże firmy produkcyjne.

Yhy. Ale przyjedzie dopiero razem z upadlińskim zbożem i oddaniem władzy zachodowi.

Mieszczuchowi z bloku to wszystko jedno, ale to tylko polski rolnik ich truje i stosuje glifosat

Opublikowano
pedro2 napisał:

9 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Szczerze? Wolę chodzić 10 dni w miesiącu do pracy i mieć te 3tys na rękę a resztę pracować na gospodarce. Żona pracuje i ma dobre pieniądze bo w budżetówce. Dzieci najedzone,ubrane i szczęśliwe. Mają to co trzeba. Patrząc po znajomych którzy mają kredyt za kredytem to uważam że jestem szczęśliwym człowiekiem bo bank nie siedzi mi "w" i "na" głowie. Jak zabiorą pieniądze na dzieci to nic nie stracę. Dodatki typu groszowe suszowe...nawozowe mi się nie należą, mam ekologię i wystarczy, to co "muszę" normalnie zrobić w polu to ograniczam koszta do minimum i źle nie wychodzi bo nawet jak mało zbiorę to nie tracę. Jutro zobaczymy co przyniesie dzień

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

jeszcze kasa z KPO przecież ktoś obiecał że w ciągu kilku dni po wyborach przywiezie z Brukseli

z KPO to taki sarkazm bo ta kasa nie jest za darmo i będziemy musieli ja oddać z nawiązką co do rolnika na etacie ja tak jadę od początku i jest takich wielu wszystko zależy jaka sobie robotę ogarniesz i jak to sobie poukładasz myślę że na początku nie musiałbyś nawet rezygnować z uprawy ziemniaka przemysłowego tylko kwestia jaka robotę sobie ogarniesz. okolice Łomży też się fajnie rozwijają bo i jednostki wojskowe i przemysl się rozkręca

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, pedro2 napisał:

I jaka pensja by cię usatysfakcjonowała na tych drogach?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v