Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, wojtal24 napisał:

Mariusz to nie ma co porównywać tych dwóch sytuacji Twojego brata i Marcina w przypadku Twojego brata to jest tragedia dla niego, dla dzieci i całej rodziny gospodarstwa a u Marcina to jest takie głupie użalanie się nad sobą

Mów prosto ze to dziecinada 

• Like 3
Opublikowano
Baks00 napisał:

Przed chwilą, wojtal24 napisał:

Mariusz to nie ma co porównywać tych dwóch sytuacji Twojego brata i Marcina w przypadku Twojego brata to jest tragedia dla niego, dla dzieci i całej rodziny gospodarstwa a u Marcina to jest takie głupie użalanie się nad sobą

Mów prosto ze to dziecinada 

to mało powiedziane dziecinada

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja się nie martwię bo nie mam dla kogo żyć i komuś bytu zapewniać. Umrę to umrę i nawet pies z kulawą nogą nie przyjdzie świeczki zapalić.

A jak będzie cię bolał że nie da ci z łóżka zejść. Będziesz leżał i lał w butelkę. To nie są żarty.

• Like 1
Opublikowano

Jakbyś przeżył tyle bólu co ja przez pierwszą dekadę życia to byś wiedział co to jest. Rehabilitacje, Prokocim, sale operacyjne, wizyty. Nie życzę nikomu, najgorszemu wrogowi.

Przed chwilą, 6465 napisał:

A jak będzie cię bolał że nie da ci z łóżka zejść. Będziesz leżał i lał w butelkę. To nie są żarty.

Żebyś wiedział, że to znam. 

Opublikowano
10 minut temu, wojtal24 napisał:

Wiem. Dałem mu po prostu jaskrawy i przerysowany przykład. Jednak obawiam się, że nawet wytrącenie Marcinowi wszystkich możliwych argumentów nic nie da...

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakbyś przeżył tyle bólu co ja przez pierwszą dekadę życia to byś wiedział co to jest. Rehabilitacje, Prokocim, sale operacyjne, wizyty. Nie życzę nikomu, najgorszemu wrogowi.

Żebyś wiedział, że to znam. 

To tym bardziej powinieneś rozumieć o czym jest mowa. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 6465 napisał:

No to widzisz. Wiesz o czym mowa.

Ale jakoś mnie to nie zachęca aby o siebie dbać. Daj spokój, to nic nie warte, całe to życie. Co to za dzieciństwo kiedy Prokocim to twój drugi dom a dziadkowie to jak rodzice. Ale faktem jest, że są dużo, dużo gorsi, bo przynajmniej można łazić i coś robić ale w sumie po co. Sam sobie dziwię się czasem po co żyję. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja się nie martwię bo nie mam dla kogo żyć i komuś bytu zapewniać. Umrę to umrę i nawet pies z kulawą nogą nie przyjdzie świeczki zapalić.

Już zaraz umrzeć

Jak cię złapie to nawet wysrać się nie będziesz mógł 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, soltys48 napisał:

Jak cię złapie to nawet wysrać się nie będziesz mógł 

Spokojnie, już to miałem, że ani wysrać, ani wyszczać, a zwłaszcza to drugie. Jedyne miejsce spoczynku to łóżko. Szczęściem, bachorem się było to zajęć żadnych. Wtedy miał kto łazić przy mnie, teraz to śmierć głodowa i w brudzie, smrodzie.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano

Ta 

Marcinek nie wie co to znaczy że życie się załamało/zawaliło 

Kiedy jedna sekunda przekreśla cały życiowy plan, marzenia, całe życie 

Gdy coś się definitywnie kończy, i nie można zapytać dlaczego, a wiesz tylko jak i gdzie 

I już w drugiej sekundzie masz plan jak to zrobić żeby uratować co się da, chociaż już bedziesz mial z tego nic prócz wspomnień 

• Like 3
Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Ogarniesz i 20, ale...czy warto🤔...

pewnie że nie warto , ani maszyn co trzeba ani rodziny ani domu więc po co to? żadnych celów , priorytetów ani tym bardziej efektów 

Opublikowano

mi tez zdarzylo sie w dziecinstwie prokocim odwiedzic ale jaks nie mam takich wspomnien jak pioter- chyba mniej chory bylem

prokocim-to polsko-amerykanska  klinika dziecieca w krakowie powstala dzieki wsparciu gorali z czikago.. w latach 70-czy 80 to byl kosmos w porowaniu do innych szpitali...

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Cały czas śledzę aktualne ceny... Jakąś najtańszą... 

Był taki stolarz we wsi co sobie już za kawalera trumnę wystrugał. Straszyła ludzi bo na wierzchu leżała.

u nas jeden dla siebie i zony zrobil-zanim umarli to zdazyly je robaki zjesc... 

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Głosować tam pojechałeś? 

oczywiscie ,nie mam co w lecie robic tylko nam morze jezdzic, drobne 800 km  

25 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

mi zapisz-to ci swieczki bede palil. mam pole po kuzynach dziadka i im co roku pale 😂

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jacus napisał:

mi tez zdarzylo sie w dziecinstwie prokocim odwiedzic ale jaks nie mam takich wspomnien jak pioter- chyba mniej chory bylem

Czyli potwierdzasz że od dziecka byłeś i jesteś pacjentem państwowej służby zdrowia stara dzadygo.   :P

10 minut temu, jacus napisał:

mi zapisz-to ci swieczki bede palil. mam pole po kuzynach dziadka i im co roku pale 😂

Tak cię już porąbało? Piotra przyrównujesz do  kuzynów dziadka i chcesz mu świeczki palić?   xD

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale teraz kobiety są wybredne i karierowiczki 

koleżanka z roboty w zeszłym miesiącu rzuciła papierami i wyjeżdża do Niemiec . Szkoda yebać w PL na etacie jako robol i hvj mieć jak ta sama robota za Odrą oferuje więcej.

Opublikowano
14 minut temu, konteno napisał:

pewnie że nie warto , ani maszyn co trzeba ani rodziny ani domu więc po co to? żadnych celów , priorytetów ani tym bardziej efektów 

Chodziło mi o plecy i kręgosłup...

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

koleżanka z roboty w zeszłym miesiącu rzuciła papierami i wyjeżdża do Niemiec . Szkoda yebać w PL na etacie jako robol i hvj mieć jak ta sama robota za Odrą oferuje więcej.

Jeżeli nie masz rodziny,lub ona jest tam z tobą 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, konteno napisał:

Do strefy gazy niech nawet jedzie i nie wraca. Tylko jak coś źle to spier*alają do Polski ino się kurzy, nawet samoloty trzeba po takie coś wysyłać za państwowe pieniądze.

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v