Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 godzin temu, gregor1284 napisał:

Kilku typów od nas poszło w piach. Dwa trzy miesiące pracy i do doła. Wuja mojego też z stamtad przywozilismy

Ożarów świętokrzyskie?

Opublikowano
10 minut temu, hubertb napisał:

Trampoliny nie powinno się trzymać na mrozie, szkodzi to tkaninie. Po za tym fajny ogród. 

Jak jeszcze parę dni temu dzieciaki tam skakały, takie to mrozy. ;) 

Opublikowano

W każdej bajce jest ziarnko prawdy, BHP i różne normy czasem są tylko na papierze. Dobrym przykładem jest spawanie aluminium teoretycznie wymaga mocnego odciągu i maski która zabezpieczy nas przed wziewaniem szkodliwego oparu. W praktyce prywaciarze spawaczy skazują na raka. 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

W każdej bajce jest ziarnko prawdy, BHP i różne normy czasem są tylko na papierze. Dobrym przykładem jest spawanie aluminium teoretycznie wymaga mocnego odciągu i maski która zabezpieczy nas przed wziewaniem szkodliwego oparu. W praktyce prywaciarze spawaczy skazują na raka. 

Bo prywaciarz powie jak się nie podoba to szukaj pracy gdzie indziej 

Opublikowano

u mnie wieczorem padal deszcz, potem zaczal snieg i to bardzo mokry, galezi nalamanych wszedzie, kable telefoniczne pourywane, musialem drzewa ze sniegu obic zeby mi swiatlowodu nie urwaly, na plusie wiec wszystko topnieje. wiatr sie ruszyl wiec snieg pieknie spada .

Opublikowano
soltys48 napisał:

3 minuty temu, 6465 napisał:

U mnie już zajebało. Tak że w nocy będzie u ciebie 

Akurat zdążę 

Na teraz strasznie pizga zimny wiatr

IMG20230121095006.jpg

Musi młodej słabo semestr poszedł.

• Haha 6
Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Tu to zapylenie i maski, kto by tam maski zakładał. Tak jak i lakierowanie bez maski a jeszcze lepsze jak kiedyś piaskowalismy taka samorobka piaskarka a za jedyna ochronę służyła stata szyba z okna trzymana na kolanach. Całymi nocami się kaslalo 

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Musi młodej słabo semestr poszedł.

Idzie do szkoły rolniczej to niech się przyucza 

1 minutę temu, mf362 napisał:

Cóż to za niewiasta ? Córka ?

Tak córka 

Opublikowano
5 minut temu, mf362 napisał:

Szkoła rolnicza to potencjalny następca gospodarstwa się szykuje czy syn ? 

Jak się syn urodził to stwierdziła że jest konkurencja 

3 minuty temu, DANDYS napisał:

ale chyba nie tak sobie wyobrażała po minie 😀

Życie to nie je bajka

• Haha 1
Opublikowano
mf362 napisał:

Cóż to za niewiasta ?

Najwieksza miłość płci przeciwnej Przemka. 😉

Słuchajcie, przy kontroli sprawdzają czy w oborze są gniazda jaskółek, wroble, a jak to jest z jastrzębiami? Można trzymać? 😉 W sumie dzięki niemu nie mam wróbli w byczarni. 😉 

IMG_20230121_095741.jpg

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, soltys48 napisał:

Akurat zdążę 

Na teraz strasznie pizga zimny wiatr

IMG20230121095006.jpg

oj nie po to się uczyła...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v