Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Jeszcze w technikum nauczyciel mówił o mechaniku który powiedział ,że woli zrobić 3 360 niż jednego 3p.

Pada ładnie i dobrze może się lepiej będzie kopać.

No bo tam już trochę tołku trzeba mieć 

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Tak podobno w fabryce Łady sprawdzają spasowanie auta 

Wsadzają do środka kota, jak nie wyjdzie to znaczy że łada jest idealnie spasowana 

Miałem dwie Samary obie były kupione jako nowe.Ta że zwrotu na Finlandię była bez zarzutów a ta kupiona na Polskę no to już tak różowa nie była.Natomiast technicznie bez problemowe obie.

Opublikowano
7 minut temu, pedro2 napisał:

Ta niech się ze$ra to jeszcze lepszy aromat będzie. 

Serio pytam. 

Z zabawy kiedyś wracaliśmy dużym fiatem to myszy po butach nam skakały. Dziewuchy w locie wyskakiwały z samochodu😂

Opublikowano
8 minut temu, brodziak81 napisał:

U jednego gospodarza widzę że  maszynkę ma i używa.

Miało padać i się nie zanosi. Trza iść ziemniaki sortować.

Nie wiem, gdzie Ty mieszkasz. Są rejony, gdzie mają jeden przy drugim

4 minuty temu, pedro2 napisał:

Serio pytam. 

https://allegro.pl/produkt/odstraszacz-viano-przeciwko-kunom-myszom-i-szczurom-aea1bc5f-147c-46f6-8c22-93524cabacbf?offerId=5024091005

Podobno działa. Osobiście nie sprawdzałem 

6 minut temu, gregor1284 napisał:
24 minuty temu, farmtrac8244 napisał:

Jeszcze w technikum nauczyciel mówił o mechaniku który powiedział ,że woli zrobić 3 360 niż jednego 3p.

Pada ładnie i dobrze może się lepiej będzie kopać.

No bo tam już trochę tołku trzeba

Silnik z suchymi tulejami powinien być robiony na obrabiarkach, a nie w warunkach garażowych. Zresztą ciapka też mi robili w wyspecjalizowanym zakładzie i od tej pory nie zamierzam już robić silnika inaczej. Wcześniejszy remont został spieprzony właśnie przez to, że był robiony w garażu/warsztacie

Opublikowano
12 minut temu, pedro2 napisał:

Serio pytam. 

Są takie lepy,super sprawa. Kładziesz kawałek chleba, sera,mysz w to wchodzi i juz nie wyjdzie bo klej trzyma. Są bezzapachowe ale też z aromatem co ma przyciągać myszy

• Like 1
Opublikowano
pedro2 napisał:

Kuźwa myszy się zalęgły w terenowej toyotce. 

Co robić? 

Zauważyłem gówienko dzisiaj na dywaniku, z nawiewu kawałki gąbki poszły. Zastawiłem pułapkę 10 minut i siedzi. Ale druga w bagażniku była, pół godziny i nie wlazła. 

To kvrwy. Trzeba wywalać kanapę i co się da bo będzie sajgon

a co powiesz o zaskroncach w skodzie ? ładowarkowy znalazł grzejnik , dał koparkowemu , zawiózł do auta ,na fajrant zmienia buty a tam węże, później jeździł w rękawiczkach,😄😆

• Confused 1
Opublikowano
16 minut temu, Belaruss820 napisał:

Są takie lepy,super sprawa. Kładziesz kawałek chleba, sera,mysz w to wchodzi i juz nie wyjdzie bo klej trzyma. Są bezzapachowe ale też z aromatem co ma przyciągać myszy

To mam. Pułapka z serem i lepy.

Tylko ciekawe czy młodych nie ma. Trzeba gniazda szukać 

Opublikowano
6 minut temu, DANDYS napisał:

co się stało?

Podczas jazdy ma 5 i 6 biegu, przy włączonej pompie jest głośne wycie, jakby pompa dobrze nie zazębiała. Jak wyłączę pompę cisza. Na niższych biegach i na luzie cisza. Olej jest, nie pieni się ani nie grzeje, hydraulika działa normalnie

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

To mam. Pułapka z serem i lepy.

Tylko ciekawe czy młodych nie ma. Trzeba gniazda szukać 

No to jak młode będą to lipa,matka zdechnie a młode puszczą aromaty...

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, Qwazi napisał:

Nie wiem, gdzie Ty mieszkasz. Są rejony, gdzie mają jeden przy drugim

https://allegro.pl/produkt/odstraszacz-viano-przeciwko-kunom-myszom-i-szczurom-aea1bc5f-147c-46f6-8c22-93524cabacbf?offerId=5024091005

Podobno działa. Osobiście nie sprawdzałem 

Silnik z suchymi tulejami powinien być robiony na obrabiarkach, a nie w warunkach garażowych. Zresztą ciapka też mi robili w wyspecjalizowanym zakładzie i od tej pory nie zamierzam już robić silnika inaczej. Wcześniejszy remont został spieprzony właśnie przez to, że był robiony w garażu/warsztacie

Jedna jaskółka.. 

Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał:

Krzysiu masz jakieś pomysły, co w tym moim ciapku może tak hałasować?

Nie mam pojęcia, u mnie nigdy czegoś takiego nie było a podnośnik już kilka razy robiłem. Ja mam stary typ obudowy i nieraz jak przy składaniu źle się smok założyło to nie chciała się pompa włączyć i był taki dźwięk ale to na każdym biegu 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jedna jaskółka.. 

Masz rację, nie czyni. Ale zestawiając to z kosztami, które były, o dziwo niższe, to tym bardziej nie będę robił "garażowo"...a jak, kto sobie uważa

Opublikowano
Qwazi napisał:

6 minut temu, DANDYS napisał:

co się stało?

Podczas jazdy ma 5 i 6 biegu, przy włączonej pompie jest głośne wycie, jakby pompa dobrze nie zazębiała. Jak wyłączę pompę cisza. Na niższych biegach i na luzie cisza. Olej jest, nie pieni się ani nie grzeje, hydraulika działa normalnie

pompa jest chyba na plecaku , ściągnij pokrywę od biegow upuść oleju i zoba, brecha poruchaj za tryby czy się nie przesuwają ,zmora dolny wałek.

Opublikowano
2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Nie mam pojęcia, u mnie nigdy czegoś takiego nie było a podnośnik już kilka razy robiłem. Ja mam stary typ obudowy i nieraz jak przy składaniu źle się smok założyło to nie chciała się pompa włączyć i był taki dźwięk ale to na każdym biegu 

Ja tak sobie analizuję i chyba bym podejrzewał, że się kończy łożysko z przodu walka głównego. Tam jest bodajże 6210. Dostało luzu i przenosi drgania na dół. Narazie przez wyższe biegi, bo dają wyższe obroty. Jak się luz powiększy, to zacznie szarpać przy ruszaniu i wyć na niższych biegach. A potem walnie. Ale wszystko się zobaczy, jak się tam zajrzy🤷

2 minuty temu, DANDYS napisał:

pompa jest chyba na plecaku , ściągnij pokrywę od biegow upuść oleju i zoba, brecha poruchaj za tryby czy się nie przesuwają ,zmora dolny wałek.

No będę zaglądał, bo nie mogę sobie pozwolić, żeby ten ciągnik stanął. W tej skrzyni nasi jeszcze nie byli

Opublikowano
21 minut temu, Belaruss820 napisał:

No to jak młode będą to lipa,matka zdechnie a młode puszczą aromaty...

Dokładnie. Dlatego zaglądam gdzie się da. Drugą już ubiłem własnoręcznie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v