Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Swoja Sandra, bodaj C4.

Mtn 60g🤦‍♂️ na szczęście kiełkowanie 100%.

20230909_153414.jpg

Piękna 

3 minuty temu, Popier96 napisał:

I sypać będzie tak samo jak c1. 

Mylisz się 

Opublikowano
4 minuty temu, Popier96 napisał:

Proszę o udowodnienie swojego zdania

Istnieje coś takiego jak WYRODZENIE. Obecne odmiany są tak hodowane że potęguje się to w kolejnych pokoleniach 

2 minuty temu, Leszy napisał:

W swojej muszę łańcuchy wymienić... Robota nie idzie jakoś. 

IMG_20230909_124255_081.jpg

Dużo bel natłuczone ma?

Opublikowano (edytowane)

Według komputera prawie 20 tyś. Tylko nie wiem czy można ufać temu, że zrobiła tylko 3 tyś jak była kupiona. 

Edytowane przez Leszy
Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Istnieje coś takiego jak WYRODZENIE. Obecne odmiany są tak hodowane że potęguje się to w kolejnych pokoleniach 

No nie wiem. Dla mnie nieodczuwalne. Może jakbym walczył o 12ton jak niektórzy to i owszem. W średniej 6-7 ton nie zauważam. Najważniejsze, żeby obcych zbóż nie było. A reszta dobra ochrona fungi, zaprawa robi robotę. Jak myślę. 

Opublikowano
26 minut temu, soltys48 napisał:

Poczekaj tyż jadę po swoją 

No mom czasu czekać... 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, soltys48 napisał:

Jadę 

IMG20230909161008.jpg

Kieruj się na rzekę....

IMG_20230909_165043.jpg

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
21 minut temu, szymon09875 napisał:

Do Ursusa tanie części... dwa wałki sprzęgłowe tarcza łożysko i mikropompka 2 tysiące.... a to tylko skrzynia pośrednia.

Sprzedaj to w pisdu kup jakąś renowke/fendta i się nie morduj. 

Na tiktaku obserwuję chłopaka tak czy owak zawsze Nowak. Co on się z tymi ursusami uj***e to głowa mala 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, pedro2 napisał:

Sprzedaj to w pisdu kup jakąś renowke/fendta i się nie morduj. 

Na tiktaku obserwuję chłopaka tak czy owak zawsze Nowak. Co on się z tymi ursusami uj***e to głowa mala 

Jest taki plan... to już rupy zmęczone pgrem.. no i te części. Fakt że u mnie te opony sprzęgło męczą.

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Lubię widok takiej maski 

Tak jest, c4011 to jest to😉

2 godziny temu, Łolek napisał:

I nocnik z przodu 👍 😉

Sam żeś nocnik, to jest garnek na obiad, jako że teraz sezon na całodobowo oporowo to nie ma czasu na obiad do domu zjeżdżać 🤣

1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

Pomóżta 🙆

IMG_20230909_153926_HDR.jpg

Czekaj tam, już jadę 

• Thanks 1
  • Haha 3
Opublikowano
3 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Kurna.... dzie te rządki kartofli???

IMG_20230909_134811.jpg

troche kopalem -na gline mokro, na piasku jeszcze sie nie kurzy,,

ja bedziessz sial na takiej ziemi ?? i po co ?? 

na piachu to sieje ojcowizne i ciotki co mi placi- nic wiecej nie chce bo sie nie oplaci

1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

Kto by się spodziewał 🤭

IMG_20230909_151957_HDR.jpg

u nas lodowiec doszedl do granic wsi ..na szczescie dalej juz nie dopchal piachu i kamieni

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

ja bedziessz sial na takiej ziemi ?? i po co

No właśnie...poco mam siać u jakiegoś kogoś?

Coraz dziwniejsze pytania masz...

Opublikowano
soltys48 napisał:

19 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie idzie tego kupić lub wydzierżawić 🤔

Nie do ruszenia. Ziemia dwóch braci którzy kłócą się niemiłosiernie

Jakby było do ruszenia to bym dawno przewracał ta glebę 

kasa ich pogodzi pogadaj z jednym oddzielnie z drugim oddzielnie i się powoli dogadacie

Opublikowano
40 minut temu, Pafnucy12 napisał:

No właśnie...poco mam siać u jakiegoś kogoś?

Coraz dziwniejsze pytania masz...

nie wiem o co pytasz..bo ja pytalem jak na takiej ziemi siac ?? jesli teraz jest tak sucho a deszczu pewnie nawet u was na miesiac nie zapowiadaja..

39 minut temu, szymon09875 napisał:

Nawet lodowiec was omijał 🤭🤭🤭

i kamienie trzeba kupowac....

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:
3 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

I zmiana otoczenia...

IMG_20230909_152716.jpg

Poczekaj tyż jadę po swoją 

My już wracamy...ze zięciem...potencjalnym😉...

16942772251489169734106949854511.jpg

1 godzinę temu, Leszy napisał:

We dwóch to robota idzie 😉

IMG_20230909_163857_840.jpg

Drugi...potencjalny🤔😉...

Opublikowano
30 minut temu, jacus napisał:

nie wiem o co pytasz..bo ja pytalem jak na takiej ziemi siac ?? jesli teraz jest tak sucho a deszczu pewnie nawet u was na miesiac nie zapowiadaja

A że o to...

No sucho się robi... 

Faktycznie na deszcz się nie zanosi...

No co zrobić Panie Jacus... taki u nas klimat...

A ziemia całkiem piach nie jest...

Kartofli nawet tu dużo było... tak normalnie, bo i podobno nawożenie bez szaleństw... 

Taki pas w poprzek i wilgoć trzymało...tyle że chwastem zarosło... taka ciekawostka...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v