Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, kizak napisał:

Wysokość traktora to mierzona z wydechem ?

A ja nigdy jej nie mierzyłem...tłumik jeszcze skrócony...o 10cm🤭

32 minuty temu, gregor1284 napisał:

Oporowców całodobowców 

Komin jak u Batorego 

To też, ale one wszystkie wchodzą w wibracje...

A wyobraź sobie, że to komin zetorowski🤷...przecież już żeśta go widzieli...

25 minut temu, marcin19071980 napisał:

Czas w którym maszyny Fortschritta trafiły do Polski to był czas gdy kultura techniczna była na poziomie Afrykańskiego buszu.I z tego wzięła się opinią za te maszyny są awaryjne.Najpierw Gienek z pod sklepu coś nie umiejętnie spie.....maszynę sprzedano dalej a nowy właściciel rzuca ku....że to g....warte maszyny.

Co do sieczkarni, to nie wiem zbytnio, ale kombajny to solidne maszyny...tylko 512 miała problem z napędem kosy, trzeba było zapodać od 514...

Mam gości 

IMG_20230909_135328_314.jpg

Opublikowano
40 minut temu, 6465 napisał:

Myślałem że ta germańska sieczkarnia to twoja, że kupiłeś z skr Rybno.

💪

E, w Rybnie pod koniec, tj 2012, może 2013r mieli już sieczkarnie JD, jak żeśmy ze szwagrem byki trzymali to taką nam qq kosili 

13 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Kurna.... dzie te rządki kartofli???

IMG_20230909_134811.jpg

Co ty, na wstecznym kopiesz, czy jak??? 

Każdy zdjęcia sprzętów wstawia, to i ja wrzucę, takiego to nikt nie ma 

IMG_20230909_140646_952.jpg

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Cza się brać powoli za betoniarkę... tak se myślę głośno. A jakby tak jęczmień potraktować jeszcze czymś na robaka? Może z mszyca byłby spokój. 

IMG_20230909_142155.jpg

Edytowane przez Popier96
Opublikowano
23 minuty temu, bratrolnika napisał:

E, w Rybnie pod koniec, tj 2012, może 2013r mieli już sieczkarnie JD, jak żeśmy ze szwagrem byki trzymali to taką nam qq kosili 

Nie pokazuj Markowi i Przemkowi tego Fynda...to fani...chociaż, z drugiej strony, może by...dobrze zapłacili🤔...

A co do sieczkarni, to w 2008 pojawił się pierwszy Jaguar, taki mniejszy z przystawką dziobową na 4 rzędy, ale na hydrostacie. Chodził ze 4 sezony. Potem był, przez 3 sezony Jaguar 685, później dwa sezony JD tej samej wielkości ( nie pamiętam oznaczenia ), po nim znowu Jaguar 690, który, w ubiegłym roku został zastąpiony JD bodajże 7300, ale nigdy nie mogę zapamiętać oznaczenia. Ile się natargało tej sieczki przyczepami d47🙆...teraz to bajka z tym wożeniem...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

A ja przerywam podsiąk, bo wyorane dawno i słońce wyciąga wodę. No i trochę się zielenić zaczyna. 

W 3h 50min 9,9 ha zrobione

20230909_114528.jpg

Lubię widok takiej maski 

Opublikowano
3 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

No i nie zdenerwujesz się? ...

IMG_20230909_150016_HDR.jpg

...oddychaj głęboko...

Rysiek to by zespawał...

Opublikowano
Agrest napisał:

A ja przerywam podsiąk, bo wyorane dawno i słońce wyciąga wodę. No i trochę się zielenić zaczyna. 

W 3h 50min 9,9 ha zrobione

20230909_114528.jpg

jak co to poradziłem se , pdf instrukcje ściągałem i wszystko pisze jak byk 👍

Opublikowano
51 minut temu, bratrolnika napisał:

I nocnik z przodu 👍 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Czas w którym maszyny Fortschritta trafiły do Polski to był czas gdy kultura techniczna była na poziomie Afrykańskiego buszu.I z tego wzięła się opinią za te maszyny są awaryjne.Najpierw Gienek z pod sklepu coś nie umiejętnie spie.....maszynę sprzedano dalej a nowy właściciel rzuca ku....że to g....warte maszyny.

Nie mówię że to złe maszyny tylko to rok młodsze od Merkelowej i nie jeden Wladeczek z Januszem tam korekty robili 

Opublikowano

6 sieczkarni na wsi od rana, a drogowcy od 10 zaczęli sobie asfalt lać 🙆 matko bosko jurwy z kilometra słychać.

A wystarczyło dwa dni wcześniej dać znać do sołtysa i by rozgłosił... 

• Thanks 1
  • Haha 3
Opublikowano

Swoja Sandra, bodaj C4.

Mtn 60g🤦‍♂️ na szczęście kiełkowanie 100%.

20230909_153414.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Swoja Sandra, bodaj C4.

Mtn 60g🤦‍♂️ na szczęście kiełkowanie 100%.

20230909_153414.jpg

I sypać będzie tak samo jak c1. W przyszłym roku mam w planach gorczycę posiać, co prawda tylko 50ar ale dla testu. Ty zdecydowałeś się na uprawę tej rośliny? Bo kiedyś coś wspominałeś. Myślę, że klient pod nasiona by się znalazł, ludzie zostali zmuszeni za $$$ do siania poplonów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v