Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

nawet trawy nie ukoszę a mokrą kosić to wolę siana dać.

No gdzieś tak pamiętam że mokra trawa niebezpieczna dla króli...

A tak odnośnie do czasu kopania.. u mnie ok 3 godziny morga Anką. Wiadomo, zależy od warunków i działki.

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

No gdzieś tak pamiętam że mokra trawa niebezpieczna dla króli...

A tak odnośnie do czasu kopania.. u mnie ok 3 godziny morga Anką. Wiadomo, zależy od warunków i działki.

U Was morga jako i u nas, czyli 56a rozumiem? 

Mogą mieć wzdęcia, staram się wilgotnego niczego im nie dawać. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

czyli 56a rozumiem? 

Tak, dokładnie.

Nie miałem króli, ale tak z dawna pamiętam. Kolega miał.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Szanuje je

A moje jest takie

Miałem przez kilkanaście lat melinę kilkadziesiąt metrów od podwórka i jakoś w alkoholizm nie popadłem ani nikt z domowników a ludzie kilkanaście kilometrów przyjeżdżali po wódkę 

Tak więc ogólna dostępność nie powoduje większego spożycia 

Pitolisz  bzdury  akurat  jest  odwrotnie 

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To szybko. 

Muszę swoją przedpotopową machinę wydrzeć z czeluści stodoły w przyszłym tygodniu a może nawet jeszcze w tym...

Ja trochę więcej u siebie też może pod koniec przyszłego tygodnia. Dziś to bardziej rozruch...niestety, a może stety z drobną naprawą Anki. 

Opublikowano
12 minut temu, Pafnucy12 napisał:

0,56ha w 3h to już trzeba jeździć, zależy jeszcze jaka ziemia przesiewna. Ile kopanie na godz?

Opublikowano
2 minuty temu, Pablos_1970 napisał:

Pitolisz  bzdury  akurat  jest  odwrotnie 

Że tak się wtracę..co jest odwrotnie? Gdzie jest problem?

Tylko z ciekawości..Na siłę Tobie tą wódkę w buźke nalewają?

Jeszcze raz pytam... jakie widzisz rozwiązanie problemu...

???

1 minutę temu, 6465 napisał:

My mamy Ankę we 3. Jeden sadzi morge, ja z 20arów, a ten trzeci nic.

Ja w sumie we dwóch. Se swagier też bierze. No czasami ktoś na kilka arów zawoła..,

3 minuty temu, Desperado napisał:

0,56ha w 3h to już trzeba jeździć, zależy jeszcze jaka ziemia przesiewna. Ile kopanie na godz?

200. U nas głównie 4 klasa. 

7 minut temu, 6465 napisał:

U nas też morga to 56ar.

No w większości tyle...ale są i mniejsze .

Opublikowano

Rysiek, Rysiek   Ty lubisz takie tematy. Widział jak warszafiacy pływali dzisiaj?

I nie było jak wody przez miedzę spuścić🤣

Opublikowano

Wrócił już Rysiek bialoskarpetkowy z germancem do domu, czy pisane mu nie było?

1 minutę temu, Desperado napisał:

jacusia powinni jeszcze zaskarżyć o odszkodowanie, bo się rzucał za tym szczepieniem jak pchła na psie.   :P

On się nie szczepił. On tylko innych namawiał.

Bojący trochę. Jak to na tym zadupiu.

Opublikowano
2 godziny temu, wojtal24 napisał:

już to Ci pisałem na każdym rogu jest sklep z papierosami nawet więcej bo są w kioskach i patrz ja nie pale chodź by rozdawali za darmo na ulicy mnie to nie przekona

Od  fajek  nikt  nie  ma  utraty  kontroli  świadomości  ,  i  przerw w   życiorysie .   Nie  nap.....la   rodziny   ,  a  dyskusja okazała się  ciekawa   na  koniec  dam przykład  byłem u kolegi który  mieszka  w ok sklepu z  alko  24  na  dobę   prawie  przez całą  noc  krzyki  wyzwiska      okoliczne  ławki śmierdzące  moczem  i gównem  nie  wspomnę o  pustych butlach i  puszkach walających się   , częste zaczepki żuli  na poratowanie policja nic nie  robi  bo  jak żula  zgarnie  to  i tak  go  wypuści  ,  pamiętam  czasy jak wóda była  na  kartki  ,  potem  po 13 to też  się  nie  sprawdziło  ale  nie  musi  być sprzedawana przez  całą  dobę   powinny  być sklepy tylko z  alko   czynne  w dzień   jak chcesz  to  kupuj i chlaj  ile ci pasuje  a  benzynowa jest  po  to  by kupić  paliwo  ,  w  kraju jest ponad 800 tysięcy  alkoholików    którzy  są  w trakcie leczenia , tych którzy  się  nie  przyznają  jest dwa  razy  tyle  ,  plus  pijący   ryzykownie  to jest  parę  milionów  ludzi   jak myślisz  co taki   alkoholik   zrobi  jak  wchodzi do  kasy  a tu    cały  arsenał  jeszcze  w  wygodnych poręcznych  małpkach ,  pytanie  retoryczne  koniec  tematu  .

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Rysiek, Rysiek   Ty lubisz takie tematy. Widział jak warszafiacy pływali dzisiaj?

I nie było jak wody przez miedzę spuścić🤣

A nic mi junior.. zapytam..

1 minutę temu, Pablos_1970 napisał:

Od  fajek  nikt  nie  ma  utraty  kontroli  świadomości  ,  i  przerw w   życiorysie .   Nie  nap.....la   rodziny   ,  a  dyskusja okazała się  ciekawa   na  koniec  dam przykład  byłem u kolegi który  mieszka  w ok sklepu z  alko  24  na  dobę   prawie  przez całą  noc  krzyki  wyzwiska      okoliczne  ławki śmierdzące  moczem  i gównem  nie  wspomnę o  pustych butlach i  puszkach walających się   , częste zaczepki żuli  na poratowanie policja nic nie  robi  bo  jak żula  zgarnie  to  i tak  go  wypuści  ,  pamiętam  czasy jak wóda była  na  kartki  ,  potem  po 13 to też  się  nie  sprawdziło  ale  nie  musi  być sprzedawana przez  całą  dobę   powinny  być sklepy tylko z  alko   czynne  w dzień   jak chcesz  to  kupuj i chlaj  ile ci pasuje  a  benzynowa jest  po  to  by kupić  paliwo  ,  w  kraju jest ponad 800 tysięcy  alkoholików    którzy  są  w trakcie leczenia , tych którzy  się  nie  przyznają  jest dwa  razy  tyle  ,  plus  pijący   ryzykownie  to jest  parę  milionów  ludzi   jak myślisz  co taki   alkoholik   zrobi  jak  wchodzi do  kasy  a tu    cały  arsenał  jeszcze  w  wygodnych poręcznych  małpkach ,  pytanie  retoryczne  koniec  tematu  .

Kolego, ale to nie pokusa bywa problemem, tylko chęć grzeszenia...

Strasznie durne masz myślenie.

A tak zapytam., Lubisz czasami się poalkoholizować?

Opublikowano
21 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Ja trochę więcej u siebie też może pod koniec przyszłego tygodnia. Dziś to bardziej rozruch...niestety, a może stety z drobną naprawą Anki. 

W mojej maszynce nie ma się co zepsuć... W przyszłym tygodniu może by pod koniec tygodnia się zebrał, w piątek popołudniu, w sobotę by ziele powyrywał, w przyszłym tygodniu podkosić, odkopać końce i można ryć. Dwa dni i u siebie z głowy na spokojnie. U Seniora jeden dzień. A reszta to już pikuś.

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Co jak co ale 255  po oranym idzie jak dzik w kukurydzę 

A propos dzików, okazuje się że siedzą skurwisyny 200m od domu, w kukurydzy, przy samej drodze. Mało co z roweru nie spadłem jak parę metrów ode mnie się poderwały 

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, 6465 napisał:

Pioter a po grzyba odkopywać do tej kopaczki? Bo ona to raczej do odkopywania powinna służyć.

Żeby trawy nie niszczyć. Po pół metra żeby podnieść i opuścić. Zawsze tak się robiło, nawet jeśli kopaczką się odkopywało pod kombajn - najpierw po kawałku pod kopaczkę, potem kopaczką parę metrów aby kombajnem nawrócić.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

W mojej maszynce nie ma się co zepsuć... W przyszłym tygodniu może by pod koniec tygodnia się zebrał, w piątek popołudniu, w sobotę by ziele powyrywał, w przyszłym tygodniu podkosić, odkopać końce i można ryć. Dwa dni i u siebie z głowy na spokojnie. U Seniora jeden dzień. A reszta to już pikuś.

W każdej coś się znajdzie.

No ale wiadomo...więcej elementów roboczych, więcej awarii bywa... Dobrze że zauważyłem przed...większymi komplikacjami...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v