Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, kizak napisał:

tylko z tym bronieniem ojczyzny ,jest to takie górnolotne ,wzniosle ,a tak naprawdę ludzie giną za bogaczy i ich interesy ,lub chore drapnięcie przywódców i ich czopków .

Chyba zacytowałeś Tuska z czasu gdy był premierem🥴

Opublikowano
17 minut temu, kizak napisał:

tylko z tym bronieniem ojczyzny ,jest to takie górnolotne ,wzniosle ,a tak naprawdę ludzie giną za bogaczy i ich interesy ,lub chore drapnięcie przywódców i ich czopków .

Bo najważniejsze są sprawy państwa...Państwa szlachty...

Opublikowano
33 minuty temu, kizak napisał:

O interesy ludzi którzy się znają  walczą ludzie którzy się nie  znają.  Zapomniałem kto tak powiedział 

Opublikowano
13 minut temu, witejus napisał:

Chyba zacytowałeś Tuska z czasu gdy był premierem🥴

A czy tak nie jest ,przywódca skinie i miliony giną . przecież każdy człowiek  to inne życie ,jakieś plany ,zostawia rodzinę ,kredyty ,. Z ,,góry'' tych ludzików nie widać ,no może ludzi ze sztabu . Chwała przywódcy jak zajechał w bezpieczne miejsce i przed kamerami uścisnął ręce ,,przypadkowym'' żołnierzom . Jedno wielkie kłamstwo dla zaślepienia i podniesienia morale ,a wy barany gińcie .    Niemcy zaoferowali parę bandaży i kilka  hełmów ,a polacy oddali czołgi i samoloty . Teraz niemiec wysrywa po kilka czołgów i jest to rozdmuchane ,by cały czas być na topie ,by cały czas o nich mówiono ,by być wdzięcznym. Czy ktoś z ukraińców pamięta polskie uzbrojenie ? Przecież to było dawno i nieprawda . I jak myślicie ,kto z tego ,,torta'' bardziej skorzysta .     Jakby Putin powiedział  oddaję wam tereny zagrabione ,ale wy rozgromcie polskę ,to myślicie co Zełenski by zrobił . Gdyby wojsk NATO nie było ,to by od razu się brał ,a tak to może by jeszcze chwilę przemyślał .  Salonowi przyjaciele  bziurwa jadwu   mać  '

• Like 1
Opublikowano

dzień dobry. siok w deszczomierzu 4 za sierpień pewnie z 11.

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Za dużo IM się  pozwala I takie są efekty. Kopiesz? Czy jeszcze za ciepło 

@brodziak81 padało w nocy?

W co za wyjście.Nie podoba mi się to ale kopię.Troche popadało i ma się ochłodzić więc trochę się sytuacja poprawi.

Opublikowano
31 minut temu, Qwazi napisał:

Bo najważniejsze są sprawy państwa...Państwa szlachty...

parsknolem śmiechem na wielką elyte na dozynkach w niedzielę, zj** co ich ochraniał rozchylil marynarkę, by pokazać że ma broń. zachowaniem nie lepsze jak rusków, tu cywilizacja się kończy przy tych troglodytach. 

Opublikowano
kizak napisał:

dokladnie

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

No gadałem przecież wcześniej 

1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Mietek, ale żeś wydał prognozę 🤭chyba dopompowało u Ciebie co? 

Odnosząc się do wczorajszego pytania tak tej nocy będzie padać. No dolało konkretnie ale to Ci powiem ile jak na gospodarstwo dojadę 

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, HF86 napisał:

parsknolem śmiechem na wielką elyte na dozynkach w niedzielę, zj** co ich ochraniał rozchylil marynarkę, by pokazać że ma broń. zachowaniem nie lepsze jak rusków, tu cywilizacja się kończy przy tych troglodytach. 

Ta elyta jest gorsza od tych, których sama nazywa plebsem. Jak jeszcze pracowałem, corocznie organizowana była impreza integracyjna. Jednego razu było tak, że nasz szef był na imprezie z wyższymi przewożonymi.  Z tamtej imprezy przyjechał na naszą. Trzeźwy jak świnia i wkur...ny na maksa. Usiadł przy stole i się nie odzywał. Chłopaki pytają, czy coś się stało. Mruknął tylko, żeby dać mu chwilę. No to go zostawili na parę minut, a potem któryś mu polał i wciągnąl w rozmowę. Jak już wrócił mu humor biesiadny, to powiedział tylko "i z wami to można imprezować, nie to co tam, tam to jest zwykłe bydło, tylko podchody, włażenie w d..pę i szukanie haka jeden na drugiego, oni się nie umieją bawić ani zachować w towarzystwie"...parę lat później sam się przekonałem, że mówił prawdę...

Opublikowano
12 godzin temu, Łolek napisał:

Że mną 🤔a ty z czym masz problem bo nie wiem, chcesz pijesz nie chcesz nie pijesz, nikt cie nie zmusza ani nie zabrania 

Typowe pierniczenie  , w  kraju sekcie  w  której  rządzi  kartel  alkoholowy   ,  na  każdym  kroku  wpychany jest  etanol   idziesz  po zakupy   przy kasie  pani  Henia   ma pod  ręką popularne  setki i  browar  bo chłopaki  śpieszą się  na budowę  tankujesz   paliwo  wóda  przy  kasie  wiesz że   w  samej  Warszawie jest  więcej  sklepów  alko niż  w  całej   Szwecji  za  każdym  rogiem  sklep  z  alko , zadam pytanie  retoryczne  dlaczego  żadna partia  w  swoim  programie   nie  ma  walki  z  pijaństwem  ,  bo  krajanie nie chcą  wiedzieć o skutkach  społecznych i zdrowotnych ,  są  jak małe  dzieci i  boją się  że  ktoś  zabierze im zabawkę  bez  której  nie  będą mogli  się  obejść 

Opublikowano
12 minut temu, Qwazi napisał:

Ta elyta jest gorsza od tych, których sama nazywa plebsem. Jak jeszcze pracowałem, corocznie organizowana była impreza integracyjna. Jednego razu było tak, że nasz szef był na imprezie z wyższymi przewożonymi.  Z tamtej imprezy przyjechał na naszą. Trzeźwy jak świnia i wkur...ny na maksa. Usiadł przy stole i się nie odzywał. Chłopaki pytają, czy coś się stało. Mruknął tylko, żeby dać mu chwilę. No to go zostawili na parę minut, a potem któryś mu polał i wciągnąl w rozmowę. Jak już wrócił mu humor biesiadny, to powiedział tylko "i z wami to można imprezować, nie to co tam, tam to jest zwykłe bydło, tylko podchody, włażenie w d..pę i szukanie haka jeden na drugiego, oni się nie umieją bawić ani zachować w towarzystwie"...parę lat później sam się przekonałem, że mówił prawdę...

to tak jak z elitą na weselu . Siedzisz za stołem ,no i kiedyś trzeba odkręcić tę butelkę . On elita tego nie zrobi to bierzesz ,a on patrzy na ciebie z obrzydzeniem . I to nie ważne że za 4 godziny będzie spał ze łbem w pułmisku z rybą,gdy ty doskonale zabawiasz swoją partnerkę jak i jego ,bo szkoda kobity . ,o tym nikt nie ma pamiętać ,ale na pamięci będzie że to ty odkręcałeś pierwszy tę butelkę  . Chociaż na imprezach biorę za punkt honoru by dotrwać do końca na kopytach ,a niewygodną ,,elitę''  ,,ugościć''

1 minutę temu, Pablos_1970 napisał:

Typowe pierniczenie  , w  kraju sekcie  w  której  rządzi  kartel  alkoholowy   ,  na  każdym  kroku  wpychany jest  etanol   idziesz  po zakupy   przy kasie  pani  Henia   ma pod  ręką popularne  setki i  browar  bo chłopaki  śpieszą się  na budowę  tankujesz   paliwo  wóda  przy  kasie  wiesz że   w  samej  Warszawie jest  więcej  sklepów  alko niż  w  całej   Szwecji  za  każdym  rogiem  sklep  z  alko , zadam pytanie  retoryczne  dlaczego  żadna partia  w  swoim  programie   nie  ma  walki  z  pijaństwem  ,  bo  krajanie nie chcą  wiedzieć o skutkach  społecznych i zdrowotnych ,  są  jak małe  dzieci i  boją się  że  ktoś  zabierze im zabawkę  bez  której  nie  będą mogli  się  obejść 

Ja tam nie palę ,i tak naprawdę g mnie to obchodzi czy w sklepie papierosy są czy nie ,a jak akurat nie piję czy nie mam chęci to możesz mnie obstawić darmowym alkoholem i mnie to nie rusza . Zapamiętaj ,kto szuka ten znajdzie .  Jak ci trzeba paliwa to jedziesz te 20 km ,no nie ? Za komuny alkohol był od 13  a sklepy do piętnastej ,i coś to zmieniło oprócz kilku met na wiosce ? czy jak jest 15 wc ,a ci się chce ,to korzystasz z każdego ? tu nie chodzi o dostępnośc tylko o poukładanie we łbie .

• Like 3
Opublikowano
19 minut temu, Pablos_1970 napisał:

Tak z ciekawości... prohibicję powinno się wprowadzić czy o co chodzi?

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Pablos_1970 napisał:

No i co ciebie to obchodzi? Pije się za swoje, nikomu nie zabrałem, nie ukradłem tylko uczciwie zarobiłem, oddałem w podatkach przy zakupie spirytusu na swoje wyroby czy wódki. Tak jak Kaziu nie palę i nie obchodzi mnie czy w sklepie są papierosy, tobie one nie przeszkadzą? Tak samo, choć jestem negatywnie nastawiony do kobiet itd to nie rusza mnie, że w sklepach są do kupienia prezerwatywy, po prostu nie kupuję i nie obchodzi mnie czy są w sklepie czy nie. Każdy idzie po coś co chce kupić.

5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Tak z ciekawości... prohibicję powinno się wprowadzić czy o co chodzi?

Prohibicja tylko podwyższa spożycie alkoholu i sprzyja czarnemu rynkowi, przykład USA.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 4
Opublikowano
18 minut temu, Pablos_1970 napisał:

Dla przykładu ja nie piję. W domu mam tyle alkoholu, że można by zaopatrzyć sklep. Bo tradycyjnie, na każdej imprezie dostaję butelkę do domu, bo "Ty nie piłeś". Nie odmawiam, bo skoro dający robi to z własnej, szczerej woli to dlaczego odmawiać. Tak, że jestem obstawiony alkoholem dookoła, i to darmowym. Syn się śmieje, że już mu na wesele dawno naskladałem. I kurcze, dalej nie piję. W sklepie to nawet nie dostrzegam tego wszechobecnego alkoholu🤷

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Pablos_1970 napisał:

Skąd żeś się urwał?  O.o

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Dla przykładu ja nie piję. W domu mam tyle alkoholu, że można by zaopatrzyć sklep. Bo tradycyjnie, na każdej imprezie dostaję butelkę do domu, bo "Ty nie piłeś". Nie odmawiam, bo skoro dający robi to z własnej, szczerej woli to dlaczego odmawiać. Tak, że jestem obstawiony alkoholem dookoła, i to darmowym. Syn się śmieje, że już mu na wesele dawno naskladałem. I kurcze, dalej nie piję. W sklepie to nawet nie dostrzegam tego wszechobecnego alkoholu🤷

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

To gdzie Cię można spotkać, przy stoisku z pikolo? :P

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v