Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Żadnego włókiennictwa tu nie ma od wielu lat

U nas też już nie ma, ale w czasach w których jeszcze żyje placek to było pełno włókiennictwa xD On myśli, że u nas nadal car rządzi xD 

A jeszcze 20lat temu pół tego kraju belki wiązało sznurkiem z Sochaczewa ( Chodakowa) ;) Gdyby nie my, to nadal snopy by zwoził a nie kostki albo bele xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Qwazi napisał:

Ony u mnie w powiecie. Do Łodzi 40 km. Żadnego włókiennictwa tu nie ma od wielu lat

Bo teraz wszystko tkają/szyją w Chinach, Indiach itp . Są jeszcze jakieś niedobitki w woj łódzkim ale to margines

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

dokladnie- lodz niedlugo bedzie wsia jak za dawnych czasow...krakow juz ja przeskoczyl dawno,wroclaw i poznan za pare lat..

Kraków pewno by i wyżej był....tylko że Ty ciągniesz w dół go bardzo...😄

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Są jeszcze jakieś niedobitki w woj łódzkim ale to margines

Tak jak i u placka jest margines, parę chatek się zbudowało a on już wielki rozwój w tym widzi xD 

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Gryki w czystym siewie poplonu 80kg/ha mi wystarcza. A teraz zależy jakie mają być proporcje.

Aby widać grykę było pod dopłaty ma byc

11 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Pod dopłaty pani sieje ?

Tak

Opublikowano

Bym łajno wywiózł ,ale nijak go zakryć . Ot kufa ,poplonów nie posieję bo nie urośnie ,trawy nie posieję bo sucho ,na dodatek pod nią bym obornik wywiózł ,a nie zaorzę ,słomę bym sprasowal ,a klyent jeszcze nie kosi . Ten chłop ma przerypane , wiecznie żle ,wiecznie biadoli 😉 . Doradżcie ,rolety zewnętrzne do domu kupić z ,, napędem'' na taśmę spręzynę ,elektrycznym z przełącznikiem na ścianę ,czy  na pilota . Czy są z napędem włączanym na ścianie wraz z możliwością pilotem ? Elektryczne z pilotem ,to  różnica na budynku prawie 4 tys wraz z montażem .  I tak nie wiem czy na ścianie by nie zamontować ,a nie wiecznie poszukiwać jak pilot telewizora . Chociaż i z pozycji wyrka ,przy niedzieli zaslonić okno też by dobrze było .🤷‍♀️

Opublikowano
12 godzin temu, bratrolnika napisał:

Jak byłem z motorem, to pan od przeglądów mówił że dwa dni wcześniej była kobitka, też z motorem, 10km przez rok zrobiła

Ojciec jak Up!a kupił, to przez pierwsze cztery lata nakręcił 3900km

Sławek, a ty do kiedy na wybrzeżu siedzisz???

W lutym tego roku kupiłem osobówkę i 6500 już zrobiłem. A jeszcze bus i ciężarówka w między czasie.

Witajcie gorąco i nic się nie chce

Opublikowano

Pjoter zoba jakie cudo 

4 minuty temu, PAN88 napisał:

W lutym tego roku kupiłem osobówkę i 6500 już zrobiłem. A jeszcze bus i ciężarówka w między czasie.

Witajcie gorąco i nic się nie chce

Co za auto? Patrz jakie cacko poszło koło nosa....

porsche-tobi-2023.jpeg

pobrane (2).jpeg

Opublikowano

Tak czytam co tu się działo. 

Jakbym zaczął takie kocoboly wypisywać jak jacus to proszę zgłaszacie to gdzie się da i niech mnie banują żebym się nie kompromitował 🤭 

Ale to trzeba mieć zryta psychikę żeby wszystkich wkoło uważać za idiotów a samego siebie za najlepszego wszechwiedzącego. 

Spadło rano 17l i czekam aż trochę owieje. Teraz to mam klientów lux :D

4.5 ha drugi 20 następny na jutro 22 ha. 

spokojna robota ;)

• Like 3
Opublikowano
szymon09875 napisał:

Tak czytam co tu się działo. 

Jakbym zaczął takie kocoboly wypisywać jak jacus to proszę zgłaszacie to gdzie się da i niech mnie banują żebym się nie kompromitował 🤭 

Ale to trzeba mieć zryta psychikę żeby wszystkich wkoło uważać za idiotów a samego siebie za najlepszego wszechwiedzącego. 

Spadło rano 17l i czekam aż trochę owieje. Teraz to mam klientów lux :D

4.5 ha drugi 20 następny na jutro 22 ha. 

spokojna robota ;)

rzepaku już siejesz?

Opublikowano (edytowane)

@Qwazi fajny zestaw 🤔 . Chłopaki te prasy dobre są dla początkującego rolnika rolującego pasówka 🤔

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Jak Łódź będzie wsią to ten twój pipidów zniknie z mapy, choć sam nie lubię Łodzi jako miasta 

A bide w Łodzi zafundował elektryk z kompanami jak rozłożyli przemysł 

Też nie lubię Łodzi, zwłaszcza jak trzeba tam pojezdzić...

1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Bo teraz wszystko tkają/szyją w Chinach, Indiach itp . Są jeszcze jakieś niedobitki w woj łódzkim ale to margines

Aleksandrów, Rąbień, Komstantynów  jeszcze trochę robi...no i sama Łódź od tamtej strony...

55 minut temu, kizak napisał:

Doradżcie ,rolety zewnętrzne do domu kupić z ,, napędem'' na taśmę spręzynę ,elektrycznym z przełącznikiem na ścianę ,czy  na pilota . Czy są z napędem włączanym na ścianie wraz z możliwością pilotem ? Elektryczne z pilotem ,to  różnica na budynku prawie 4 tys wraz z montażem .

Kaziu, jak dla mnie pilot przy roletach nie wiem, czy taki niezbędny. Brama ogrodzeniowa lub garażowa to tak, ale rolety...jak tam sobie uważasz, ale ja osobiście bym nie brał. Przełącznik na ścianę w zupełności wystarczający

Grzmi, błyska, pada...

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, gregor1284 napisał:

Pjoter zoba jakie cudo 

Co za auto? Patrz jakie cacko poszło koło nosa....

porsche-tobi-2023.jpeg

pobrane (2).jpeg

Co to za ulep.Wyglada jak Krzyżówka Poloneza z prasą do słomy .W życiu bym nie chciał aby ktoś mnie w tym zobaczył.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

ale cieplutko. toto lato 😎

urzędasy nasze zwolnienia od trzynastej dostają bo gorunc w klimatyzowanych biurach 🤣

Opublikowano
57 minut temu, PAN88 napisał:

W lutym tego roku kupiłem osobówkę i 6500 już zrobiłem

Czyli z 12-13tys.km rocznie??? Myślę że to taki standard na osobówkę 

30 minut temu, szymon09875 napisał:

Ponad 1.5 tys ha już posiane

Dodaj ze to wszystko zestawem c330+poznaniak😁

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@Qwazi fajny zestaw 🤔 . Chłopaki te prasy dobre są dla początkującego rolnika rolującego pasówka 🤔

7341 fajny, prasa widać, że kulki niezłe kręci...ale ja osobiście to co spod znaku CNH to omijam, tak samo jak i Opla...tylko Opla nie wiem czemu, a jeśli chodzi o CNH to widziałem, jak oni to składają...dziękuję nie skorzystam...ale u nas jedna taka prasa jest i chłopak kręci sporo bel, bo coś koło 150 ogonów posiada 

Nie miałem nigdy ani Opla, ani nic CNH🤷...

Błąd jaki tutaj mi się rzuca w oczy, to ładowacz na ciągniku głównym, moim zdaniem powinien być na pomocniku...

Opublikowano
14 minut temu, marcin19071980 napisał:

Co to za ulep.Wyglada jak Krzyżówka Poloneza z prasą do słomy .W życiu bym nie chciał aby ktoś mnie w tym zobaczył.

Jak dostrzegam też elementy lemiesza i kawałek...włóki polowej😉...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v