Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, Strongman napisał:

Ależ dzisiaj wieje i świeci słonce,ciekawe jak wczoraj wieczorem padał deszcz czy banda dzisiaj ludzie kosić.

Mogą kosić, chleb trzeba zebrać i pogoda lepsza niż  w piątek była. 

Opublikowano

Babcie tak mają. Byś zobaczył rytuał, jak moje na internaty wyjeżdżały...zawsze do pożegnania z dziadkiem i babcią drzwi były od ich pokoju zamykane i nigdy te pożegnania nie odbywały się gdzie indziej😉...

Opublikowano
50 minut temu, gregor1284 napisał:

Pani Dżanetko ktoś nam ukraińców podburzył. Czterodniowego dnia pracy chcą, powiedziałem że też i tym myślałem dlatego od poniedziałku do czwartku po 12 godzin a piątek wolny i co druga sobota pracujaca 

Prezesie w poniedziałek się tym zajmę. Ostatni dzień urlopu litości kto pracę wymyślił?

Opublikowano
35 minut temu, Agrest napisał:

Znaczy 6 sierpnia czy o 14¹⁵???

Jakby nie było to również przyjmij życzenia, wszystkiego najlepszego.

Finalizacji związku życzył nie będę, bo możesz uznać to za wrogą życzliwość🤭

Po 13 jakoś. Ta, szóstego 

22 minuty temu, Qwazi napisał:

O to najlepszego Mieciu, dziadu kurpiowski rodem z Mazowsza...przede wszystkim zdrowotności...o resztę sam se zadbasz 💯☺️...

No tak nie do końca z Mazowsza 😉

8 minut temu, malaczarna napisał:

Prezesie w poniedziałek się tym zajmę. Ostatni dzień urlopu litości kto pracę wymyślił?

Dziękuję Pani Dżaneto. Jak wymyślą owocowe czwartki to niech według kolejności te owoce przynoszą.  Rozpuściliśmy trochę ich i trzeba przytemperowac, jak będą jeszcze skakać to nowe ubrania robocze im zamówimy a potem odciągniemy z wypłaty. Pani o urlop się nie martwi wrazie akcji żniwa to nawet firma stanie ale Pani te żniwa zrobi. Trzeba szanować ludzi dzięki którym mamy chleb na stole!

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Qwazi napisał:

A przyznaje się do tego chociaż? Bo moje to nigdy się nie przyznały. Zresztą dziadek z babcią też nie🤷...

Zasadniczo nie, ale podpatrzyłem że to tradycja. A i prowiant też jakiś weźmie.

Opublikowano

Dlaczego wołasz Przemka by pokazać mu grzyba?🤭🤣

No i przemieniło.

W mgnieniu oka mega chmura się zbudowała i pada.

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

W mgnieniu oka mega chmura się zbudowała i pada.

Coś zaczyna się u mnie dziać. 

Opublikowano
50 minut temu, Agrest napisał:

No to już dziś złóż młodemu życzenia od Agresta😁

Mój młody pechowy ostatnio.

Zbił drzwi od mccormicka, nie uzupełnił oleju w skuterze i teraz tata rowerem jeździć musi.

Babci żal się wnuczka zrobiło i piątaka na naprawy rzuciła🤭

Taki dziadków to ze świaca szukac, moi to by ode mnie jeszcze wzięli

Opublikowano

Chyba z koszenia nici ,do wieczora spadło 15 mm wyglądanego deszczu ,ale pszenicę przez to w mieszance napompowało ,pszenżyto też może być mokre ,czystego owieska nie mam ,i tego . ot słońce świeci ,wiatr wieje ,a zborze mokre .

Opublikowano

Ale dopompowało. Chwilą I wszystko pływa choć tylko 5mm.

6 minut temu, MonteChristo napisał:

Taki dziadków to ze świaca szukac, moi to by ode mnie jeszcze wzięli

No babcia to by wszystko oddała. Dziatek charakter swojej matki, ciężko z groszem mu się rozstać

Opublikowano

Wieje niezle,slonce przypieka. Juz po sumie, ciekawe czy ktos bedzie kosil? Dwoch beluje, ja mialem za godzine kosic ale kolezanka ze studiow jest na wystawie koni niedaleko a nie widzielismy sie dlugo i ma przyjechac z mężem. Wiec pewnie we wtorek skoncze zniwa bo jutro do pracy

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Na razie piękna pogoda.

Dziś Pańskie Przemienienie, odpust w parafi, imieniny syna, no i za 3 godziny łepek 15 lat  skończy.

Ale czas goni.

Mi też się 7lat temu życie przemieniło. Jak ten czas szybko leci.

Opublikowano

Łącznie 9mm, ale dostałem końcówką chmury. Wszystkie lokalne OSP na bombach poszły na Lipsko w ślad za chmurą.

Musiało gdzieś narozrabiać. Pewno z wichurą bo przez chwilę był niezły szkwał.

Opublikowano

Nawet motorem słabo się jeździ. Za duży wiatr, trochę miota... A i na drogach bocznych gałęzi trochę.

Chmur coraz więcej. Chyba coś popadać zechce.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v