Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,ta pogoda jest zadziwiająca,zaczelo padac pare kropli jak kosilem,mialem rzucać po skoszeniu połowy pola, ale przeszlo i skonczylem. Wrocilem do domu i juz mial byc fajrant a tu slonce wyszlo no to pojechalem dalej meczyc, nakosilem zbiornik mieszanki i powrot do domu. Porządnie dolało deszczu. Do 10 jeszcze mają byc chmury a pozniej słońce

Opublikowano
8 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

Chyba. Ale w tamtym roku też, a nawet ładne były.

Marcin z jakiego powodu nie kwitną?

Różne odmiany różnie reagują na warunki stresowe.Jedne robią jagody a drugie nie kwitną.Genetyka.SlonecNie ani jednej chmurki 18*.Lało do północy.Na sobotę i niedzielę jakiś armagedon deszczowy ma przyjść.

Opublikowano

Rysiek,a co to sie stanęło w kombajnie? Ja wczoraj nie mialem czasu czytac tylko zobaczylem ze targanca szukasz. Na czym urwales? Na usludze czy u siebie? Teraz idealny czas na remont bo pogody nie ma

Opublikowano (edytowane)

Teraz pogody nie ma, a jak nie popada to jutro wyjazd w pole ;) a na części do germanca trzeba czekać, jakby miał bizona to by aby podskoczyl to najbliższej agromy i z tego co mają na półce pół bizona by złożył ;)

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano

napiżdż....padało 2 mm ,trawy zmoczyło ,qq też a do korzenia cale g. ,co ja pierdzielę ,z g , to choć by wilgoć była . żniwa stop  ,przynajmniej pszenżyto do jutra .  

Opublikowano
9 godzin temu, Qwazi napisał:

Optymizmu trochę Piotrze😱

Na co niby patrzeć z tym optymizmem. 

9 godzin temu, pedro2 napisał:

Daj Bóg  Pioter niech Cię jaka panienka w polu przepotka i pociągnie gule po same kule. Co byś poczuł dobroci smak 😁 

Tego to sobie nie życzę...

3mm jeszcze wieczorem wczoraj, razem 13mm. Ładnie u kilku słomę zmoczyło, tak porządnie. 

Opublikowano
23 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Teraz pogody nie ma, a jak nie popada to jutro wyjazd w pole ;) a na części do germanca trzeba czekać, jakby miał bizona to by aby podskoczyl to najbliższej agromy i z tego co mają na półce pół bizona by złożył ;)

No gdyby dzisiaj ten front deszczowy przeszedl i pokazało sie słońce i tak do konca dnia i jutro przypiekalo to tez sie pokuszę pszenżyto kończyć. Owies z jeczmieniem wczoraj niby suchy a sloma nawijala sie na bęben,ale zbiornik zmeczylem przed deszczem. Jak nie bedzie deszczu to w piatek skoncze zniwa.

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Belaruss820 napisał:

Rysiek,a co to sie stanęło w kombajnie? Ja wczoraj nie mialem czasu czytac tylko zobaczylem ze targanca szukasz. Na czym urwales? Na usludze czy u siebie? Teraz idealny czas na remont bo pogody nie ma

Na niczym

Nie urwał się tylko wygiął w kabłąk

Ktoś urok musiał rzucić

Normalnie jechał kosił

Dojechał do końca pola podniósł nawrócił opóścił i już  kosa nie tnie tylko tarmosi bo nie zgrywał Się nożyki z bagnetami. 

Swoje na dzież awie przy samej szosie. 

Ktoś pozazdrościł 

To wbrew zasadom fizyki

Edytowane przez Rolnik1973
  • Haha 3
Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

A byłeś ty kiedyś na kujawach wiesz jakie tam górki i doliny tak jak Tomaszowa lubelskiego.

Na mazurach przeciez tez takie góry. Jak juz piszesz o Tomaszowie Lubelskim to bliżej  @jahooo koło Krasnegostawu to niech powie jakie tam są góry.

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Na niczym

Nie urwał się tylko wygiął w kabłąk

Ktoś urok musiał rzucić

Normalnie jechał kosił

Dojechał do końca pola podniósł nawrócił opóścił i już  kosa nie tnie tylko tarmosi bo nie zgrywał Się nożyki z bagnetami. 

Swoje na dzież awie przy samej szosie. 

Ktoś pozazdrościł 

To wbrew zasadom fizyki

To nie urok, tylko zmęczenie materiału. Pewnie od nowości jeszcze nie wymieniany?

Opublikowano
2 minuty temu, PAN88 napisał:

@marcin19071980 pyra biała 30 kapusta biała 30 -35 czerwona 20-25

Witajcie 3mm w nocy przerwa dzisiaj 

Nooo,i dobrze.Dzisiaj mam trochę takich przygranicznych redlin do kopania, może że 3tony będzie to lukne co tam na Zjazdowej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v