Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
34 minuty temu, Łolek napisał:

Masz racje jakieś to wszystko mało zdecydowane, wszystko przez te komputryzacje 

Chłopy po  35 lat i chodzenia im w głowie a potem za dzieckiem po parku zdążyć nie może bo zadyszki dostaje 

Teraz smycze są 🙄

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

No moja szczęśliwa z tego powodu nie jest. Jak sama mawia - niech przyjadą z raz czy dwa razy w miesiącu na kawę czy obiad ale nie na dwa dni jednorazowo.

Babę jakbys miał i dzieci 

Ciasno w domu to wtedy siostra że szwagrem nie mieli by gdzie spać 

Opublikowano

Zależy jaką kto ma rodzinę najbliższą jedni potrafią żyć i się dogadać a inni widzą tylko siebie i swoje potrzeby mini żeby wszyscy latali obok nich to jest fajnie a jak byście coś pomogli itd to już nie ma czasu itd itd 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, mf362 napisał:

Babę jakbys miał i dzieci 

Ciasno w domu to wtedy siostra że szwagrem nie mieli by gdzie spać 

Chałupa wielka, i tak by się zmieścili... I jednak z drugiej strony to już wolę ich przez 4 dni w miesiącu widzieć 🙄

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Matka się boi, że się obrażą. Ja jej na to, że niech się obrażają, co się martwisz. Dojrzewa do powiedzenia tego już jakiś czas i się zebrać nie może.

No skoro ją tak męczą to co niech się obrażą... 

Opublikowano
1 minutę temu, damianos95 napisał:

Zależy jaką kto ma rodzinę najbliższą jedni potrafią żyć i się dogadać a inni widzą tylko siebie i swoje potrzeby mini żeby wszyscy latali obok nich to jest fajnie a jak byście coś pomogli itd to już nie ma czasu itd itd 

Przyjadą, coś się robi - proszę bardzo, grabie do rąk czy wiadra, macie, bierzcie ile chcecie. Ale byli w kopanie ziemniaków to wiaderka żadne z nich nie ruszyło. 

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A g..., z niej taka kucharka jak z koziej trąbka... Jakieś dziadostwa robi, nawet, mimo, że go nie lubię to żal chłopa, że normalne zimnioki to musi u teściowej jeść. Ale wiedział co bierze.

Gregorowi lepiej przepisać... 

Ototo. Chociaż swieczke zapale albo Łolka i Pafnuca na grób  przywiozę żeby pochlali 

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Przyjadą, coś się robi - proszę bardzo, grabie do rąk czy wiadra, macie, bierzcie ile chcecie. Ale byli w kopanie ziemniaków to wiaderka żadne z nich nie ruszyło. 

No bo kopali😉

Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

No bo kopali😉

Co kopali? Ekipa przyszła za odrobek do zbierania, ojciec poszedł. Poszliby też to by dostali wszystko o co by zawołali. Dlatego cokolwiek potrzeba to nigdy do nich się nie zwracam z pytaniem. 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

To coś ty za gospodarz albo do roboty a jak nie do siebie tu jest wieś a nie agroturystyka jak się chce odpoczywać to trzeba płacić 

Pewnie jeszcze ziemniaków daj a najlepiej jakbyś przywiózł no i takich nie za małych bo obierać się nie chce oczywiście 

Opublikowano
15 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Teraz jakiś Opel Grandland czy jakoś tak, używka. Wielka krowa i niewygodna do wsiadania.

Za darmo umarło. Choćby symbolicznie albo robotą niech odrobi. U somsiada robię przy pszczołach, pieniędzy nie chcę to co roku jakiś odkład albo rodzinę każe brać za robotę. 

Tak, bo nas dwoje.

Ile urobię to jej płacę w danym miesiącu... Już prawie 3 lata i coraz bliżej końca.

Pioter a to czemu ty ich spłacasz, rodzice tego wcześniej nie mogli ogarnąć 

Opublikowano

Co kopali? Ekipa przyszła za odrobek do zbierania, ojciec poszedł. Poszliby też to by dostali wszystko o co by zawołali. Dlatego cokolwiek potrzeba to nigdy do nich się nie zwracam z pytaniem. 

Pioter a nie możesz organizować wykopków jak przyjechać siostra ma?

Nie pomogli by?

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

A z jakiej racji? Co on kurla Owsiak? 

Się Twoimi morgami już tu żądzą?

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

2 minuty temu, Łolek napisał:

Jestem ciekaw jak te  tutejsze kozaki co prawią takie mądrości o kobietach zachowują się mówią przy swoich  paniach 

@Pafnucy12@pafnucy12 @Qwazi

@6465jak myślicie 

Toż wiadomo nie od dziś że krowa co dużo ryczy.....

Tak że tego...

ta co dużo ryczy to zazwyczaj do byka chce 😜😁

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Pioter a nie możesz organizować wykopków jak przyjechać siostra ma?

Nie pomogli by?

No toż byli w kopanie ziemniaków.

Przed chwilą, Łolek napisał:

Pioter a to czemu ty ich spłacasz, rodzice tego wcześniej nie mogli ogarnąć 

Przecież to z dawna było, że ten co bierze wszystko spłaca resztę. Rodzicom akurat przypadło wszystko bo mama jest jedynaczką.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Dziad. 

Dla mnie dziad czy pan swoje zasady i zdanie trzeba mieć a nie wiecznie coś pod kogoś a najgorsze to robić coś wbrew sobie bo np rodzicom się nie spodoba 

• Like 1
Opublikowano

toż byli w kopanie ziemniaków.

No to pomagają jak jest okazja.

Siostra że sfagrem niech se gotują i wszyscy chyba by byli zadowoleni....czy nie?

Tak tylko się zastanawiam...

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

A z jakiej racji? Co on kurla Owsiak? 

A ja tam ze swoimi siostrami to się wspomagany i finansowo i fizycznie i psychicznie. Jak ktoś potrzebuje to drugie wszystko zrobi by pomóc.  Nie rozumiem jak najbliższym można nie pomóc.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v