Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Każdy może hodować mleczne tylko nie każdy chce 🤷‍♂️

Żeby nawet mleko po 5zl było to za cholerę bym się za to nie złapał 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

TY to warzysz czy tak na oko na zbiorniki?

no 6-7 ton i maj czerwiec bez deszczu i Ty narzekasz ze tak źle na wsi😆😆😆to jak by popadało to 9 10ton

Obliczam M3 i gęstość 

No nie tak że całkiem bez deszczu , coś tam nie dużo padało 

to u Was kupują zboże na metry sześcienne? dobra nie ciągnę tematu

• Haha 1
Opublikowano
Łolek napisał:

17 minut temu, HF86 napisał:

toc to standard że przy ziarku wypadałoby brać jakieś fuchy w międzyczasie, i malować mlecakom. 

inaczej idzie się zanudzić 🙉

też tak zawsze powtarzam

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Eee tam widzisz wszyscy uważają nas za krezusow co nie wiedzą co z kasą robić 

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Ooo, patrz to tak samo jak warzywników 

Opublikowano
9 minut temu, Łolek napisał:

a mi się podoba różnorodność. 

sam przez wiele lat sporo remontów u gospodarzy robiłem. 

przy opasowce trochę czasu zostawało, więc zamiast jekow I czekania na cud, to się dorabialo 

Opublikowano
9 minut temu, wojtal24 napisał:

Jak nie potrafisz obliczyć wagi na podstawie tych dwóch danych , bez komentarza 🤦

Opublikowano
17 minut temu, marcin19071980 napisał:

Ani mi się gadać o tych prognozach nie chce.Wku....sa tu w okolicy wszyscy.I jeszcze te durne tytuły.Polska skąpana w deszczu albo Doleje tak że nie będzie można z domu wyjść.I pod tym komentarze miastowych że co to za lato jak co chwilę pada a oni chcą upału.Tez nic jeszcze nie skosilem a patrząc po okolicy to też mało kto jeszcze ruszył.

U mnie sie prognozy sprawdzily. U @jahooomiala.byc konkretna pompa bo widzialem na radarze. Jeszcze do rodzicow zadzwonie jak u nich czy nie bylo gradu. Dzisiaj znowu popoludniu ma padac,ale tez dobrze bo dynie strasznie liscie poskrecaly a jeszcze mało owoców to chociaz cos sie napiją. Czekamy na miłą panią z kontroli bo powinna o 8 być.

Opublikowano
39 minut temu, Karol6130 napisał:

Coś mi sia przychorowało

Leci na rzadko z trzech dziur

Siły nie ma

A co dziwne Janusz za podpisem nie stoi

Markowi nie miało jak mleko spaść o połowę bo miał tanie 

Ba skąd miałem wiedzieć 

Opublikowano
11 minut temu, Belaruss820 napisał:

U mnie sie prognozy sprawdzily. U @jahooomiala.byc konkretna pompa bo widzialem na radarze. Jeszcze do rodzicow zadzwonie jak u nich czy nie bylo gradu. Dzisiaj znowu popoludniu ma padac,ale tez dobrze bo dynie strasznie liscie poskrecaly a jeszcze mało owoców to chociaz cos sie napiją. Czekamy na miłą panią z kontroli bo powinna o 8 być.

No u mnie też się w sumie sprawdziła bo miało spaść tyle deszczu co przez ostatnie 2miesiace no i rzeczywiście im się udało.

Opublikowano
Łolek napisał:

1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Bawią mnie ludzie którzy lubią liczyć czyjaś kasę ale nie liczą czyjejes pracy poświęcenia i wyrzeczeń

Aktywnyrolnik7245 napisał:

9 minut temu, wojtal24 napisał:

Jak nie potrafisz obliczyć wagi na podstawie tych dwóch danych , bez komentarza 🤦

a skąd wiesz ze nie potrafię obliczyć? akurat z matematyką radzę sobie bardzo dobrze. Na codzień w pracy wykorzystuje dużo matmy. Tak że o matematykę i cyferki u mnie możesz być spokojny. A Ci co liczą plony Twoim systemem to w mojej okolicy albo sprzedają ziemię albo oddają w dzierżawy i mowia: "jak kiedyś było dobrze" zważ i policz dla wlasnej wiedzy.

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Belaruss820 napisał:

Wg Cb ile tu moze byc tak pi razy drzwi?

20230725_163619.jpg

Tak w bizonie to trudno określić , jeśli pszenżyto to więcej jak 1,5 tony nie będzie

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano
Belaruss820 napisał:

2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Wg Cb ile tu moze byc tak pi razy drzwi?

20230725_163619.jpg

wg mnie 1100 ÷1200kg

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v