Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

O fiu, fiu.

Elegancka furmanka.

Na resorze? Jaka obrotnica?

Z 5 ton pszenicy wlezie jak nic.

Kurła, u nas na takie coś to przyczepa mówią, wóz to trumienka a nie proste burty. 

1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

Chłopacy, nie za wysokie kłonice? 

IMG_20230630_183543424_HDR.jpg

Obstawki się najwyżej dołoży, pod obstawki, na bocki i pod spodniorę łańcuch i lux. 

2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

czekaj no. a te miody, to się powinno jeść, czy raczej pić???/

@Chłoporobotnik , jak to jest? od konsystencji to zależy, czy od pragnienia bądz też głodu??/

Nie za bardzo pytanie rozumiem... Spożyliśmy z somsiadem nieco miętówki i tak jakoś umysł już mniej bystry...

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Dobzie że wody tyle nie było co trzeba bo by było niedobzie

20230630_204928.jpg

ale żeś mu chińskich wajchów naczypiał...

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Spożyliśmy z somsiadem nieco miętówki i tak jakoś umysł już mniej bystry..

zamknij kury... dobrej nocy Piotrusiu..

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Mamy podobnego artystę. Ciągnikiem 120km ciąga beczkę trójkę 

255 z opryskiwaczem lata

3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

ale żeś mu chińskich wajchów naczypiał...

Wszystko przyjechało z Francji 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

mów lepiej ty ch*ju niż tak...

a w życiu do ciebie... Piotruś.. ;)

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurła, u nas na takie coś to przyczepa mówią, wóz to trumienka a nie proste burty. 

Obstawki się najwyżej dołoży, pod obstawki, na bocki i pod spodniorę łańcuch i lux. 

Nie za bardzo pytanie rozumiem... Spożyliśmy z somsiadem nieco miętówki i tak jakoś umysł już mniej bystry...

Pewno mu o miody pitne chodzi ale to szkoda tłumaczenia 

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

a w życiu do ciebie... Piotruś.. ;)

Mało rzeczy mnie tak denerwuje, albo kiedyś w Empiku w mieście byłem po Warcholstwo Janickiego a tam sprzedawczyni jakaś młoda, z 5 lat pewnie młodsza i na "ty", no se myślę, jakbyś mnie znała to tak ale pierwszy raz na oczy widzi i tak się zwraca. Z somsiadem lata wódkę pijemy, z pszczołami mu robię a ja do niego cały czas na "wy". 

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Pewno mu o miody pitne chodzi ale to szkoda tłumaczenia 

Nie robiłem osobiście. Aktualnie 0,7 litra nalewki propolisowej się robi. 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie robiłem osobiście. Aktualnie 0,7 litra nalewki propolisowej się robi. 

Mi się aktualnie już 3 tydzień 4litry bimberku zalanego w odsklepinach, propolisie i resztce miodu co ociekło do wanienki waży. Ale chyba wódki doleje, bo k**ewsko mocne. Może i jaka flaszka spirytusu poszła, bo to co pod ręką było to wlane. A miód pitny będę nastawiał, pod warunkiem że nawłoć będzie nektarować. 

Opublikowano
Przed chwilą, Popier96 napisał:

Mi się aktualnie już 3 tydzień 4litry bimberku zalanego w odsklepinach, propolisie i resztce miodu co ociekło do wanienki waży. Ale chyba wódki doleje, bo k**ewsko mocne. Może i jaka flaszka spirytusu poszła, bo to co pod ręką było to wlane. A miód pitny będę nastawiał, pod warunkiem że nawłoć będzie nektarować. 

Trochę nalewki mam ale koledze co mi będzie prasował słomę obiecałem, pozbierałem trochę z pajączków, z wręgów i zalałem. Zawsze to mniej piniendzy weźmie 🤭

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Z somsiadem lata wódkę pijemy, z pszczołami mu robię a ja do niego cały czas na "wy". 

wiesz Piotr... moim zdaniem, to słownictwo , jak się nazwie kogoś, nie jest aż tak ważne... no chyba że obraźliwie... się liczy co myślisz o kimś, a nie czy nazwiesz na Ty , czy na Wy.

tak w skrócie.. bo wiadomo.. do niektórych się nie da na Ty np.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano (edytowane)

Oglądacie miss Polonia 🤔

moja siostra projektowała  sukienki na ten pokaz

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

moja siostra projektowała na pokaz sukienki

...dla Szpaka to się nie liczy...

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Weźcie poprawkę na wiek, ja już bliżej wieka, przemiana materii inna, organizm potrzebuje mniej.

Kiedyś to kopiec ziemniaków i mięcha na obiad

przemiana energii niewiele się zmienia. 

to raczej przemiana myślenia.

po sobie też widzę niechęć do intensywnej pracy fizycznej 🤫

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Oglądacie miss Polonia 🤔

moja siostra projektowała  sukienki na ten pokaz

Ta Kornelia pewnie wygra albo ta ewa.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 godzinę temu, kris91 napisał:

To jak u nas był, to sąsiedzi pojechali ze swoim popcornem 😂😂😂😂😂 Następny będzie 7 lipca o 17, to szykuj się 🤭🤭🤭

U mnie też Zalewski córa się wybiera

55 minut temu, Karol6130 napisał:

Dobzie że wody tyle nie było co trzeba bo by było niedobzie

20230630_204928.jpg

Mój najlepszy stanowisko po ziemniorach. 16 rok eko. 

IMG_20230630_175422.jpg

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, malaczarna napisał:

U mnie też Zalewski córa się wybiera

Gdzie,do cyrku?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v