Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie patrz nigdy na nikogo z góry.... Ja na Marcina mogę. Pomagam mu wstać 

co będzie kolejne?

te no o komarze i sile 🤔

Opublikowano

Komarze na siłę? Toć to daleko od domu by nie pojechał 

13 minut temu, Qwazi napisał:

To Marcin...zanotuje🤷

Te. Zanim się zaczniesz się wykłócać z nie wiadomo jakiego powodu a nawet masz rację, to zastanów się czy lepiej mieć spokój czy rację. 

• Haha 2
Opublikowano
17 minut temu, Agrest napisał:

No i powtarzające Murano, faktycznie jest powtarzające.

Podoba się dla mnie😋😋😋

20230627_151343.jpg

Ty masz truskawki, ja dzisiaj wchodzę w warzywnik, a tu taka niespodzianka. Będą melony 😁. Ogórki pierwsze w niedzielę zebrane. 

received_1401673394006435.jpeg

IMG_20230625_173203_01.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Pomorzanin1222 napisał:

@marcin19071980

Warto zasadzić odmianę kapusty kamienna głowa po pszenicy na póżny zbiór.Z podlaniem nie ma problemu

Powiem ci szczerze że to straszne g..... ale jak chcesz taniej i lubisz takie klimaty.U nas nikt tego nie sadzi.Po przenicy może być już za późno 

Opublikowano
3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Powiem ci szczerze że to straszne g..... ale jak chcesz taniej i lubisz takie klimaty.U nas nikt tego nie sadzi.Po przenicy może być już za późno 

Na nasionach warzyw się nie oszczędza. Kamienna Głowa to gówno- 100% racji. A jak mu już pieniędzy szkoda na nasiona to niech kupi chociaż coś od MoravoSeeds. https://tomato.poznan.pl/produkt/kapusta-biala-midor-f1/   Ta może by mu się udała, pod warunkiem, że do połowy lipca posadzona i podlewana. Zresztą o czym mowa, żałować 100zł na paczce nasion przy takich kosztach produkcji. Głupota. tak mi się wydaje przynajmniej, bo ja się tam nie znam,

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Słyszałem też że niektórzy dostali wysypki na udach i pieczenia zwieracza po jego naukach 

Wiesz z własnego doświadczenia 🤔

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

2 godziny temu, Pomorzanin1222 napisał:

@marcin19071980

Warto zasadzić odmianę kapusty kamienna głowa po pszenicy na póżny zbiór.Z podlaniem nie ma problemu

To co polecasz na jesień na około hektar żeby było tak na październik,listopad na kiszenie albo do przetwórstwa i żeby było tanie w miarę.Dlatego tanie że chciałem spróbować rozsadę rwaną z rozsadnika

Opublikowano

14 minut temu, PAN88 napisał:

U mnie też. To znam to. Tydzień padało dzień przestało i się ziemniaki kopało

13mm, jestem w qq i przemoczylo na 5cm, dalej sucho 🤦 

IMG_20230627_184649_7.jpg

IMG_20230627_184748_6.jpg

Las od południa i nie może ruszyć nie pasi jej

Opublikowano
43 minuty temu, Popier96 napisał:

Na nasionach warzyw się nie oszczędza. Kamienna Głowa to gówno- 100% racji. A jak mu już pieniędzy szkoda na nasiona to niech kupi chociaż coś od MoravoSeeds. https://tomato.poznan.pl/produkt/kapusta-biala-midor-f1/   Ta może by mu się udała, pod warunkiem, że do połowy lipca posadzona i podlewana. Zresztą o czym mowa, żałować 100zł na paczce nasion przy takich kosztach produkcji. Głupota. tak mi się wydaje przynajmniej, bo ja się tam nie znam,

Ponoć najlepsza do kiszenia. Moja hobbystyczna, ze swojej rozsady ładna przynajmniej wg mnie.

20230627_191211.jpg

Opublikowano
24 minuty temu, pedro2 napisał:

13mm, jestem w qq i przemoczylo na 5cm, dalej sucho 🤦 

IMG_20230627_184649_7.jpg

IMG_20230627_184748_6.jpg

Las od południa i nie może ruszyć nie pasi jej

U mnie 2,5 mm opadu.13 już by mnie lepiej urządzało ,ale dobre i to

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Te. Zanim się zaczniesz się wykłócać z nie wiadomo jakiego powodu a nawet masz rację, to zastanów się czy lepiej mieć spokój czy rację. 

To chyba ja...powinienem zanotować 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v