Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, superfarmer02 napisał:

Nie, 330 próbuje sprzedać ale prędzej nerwicy dostanę, już chyba nie ma normalnych ludzi co jak przyjadą to oglądają i mowią co im nie pasuje. Przyjedzie taki, zrobi kółko w koło ciągnika coś tam pod nosem powie i do widzenia 🤷🙆

Są dwie opcje, albo widzą że nie da się tanio kupić, albo nie ma co oglądać, stawiam na pierwszą. 

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

U mnie studnia 260 metr metoda płukana a bitą 380 w górę .

Wszystko zależy od średnicy rury

U mnie na 27m woda jest nie do przebrania.Daleko do wody macie.

Opublikowano
8 minut temu, Desperado napisał:

Psychologicznie cwaniaczki działają żeby pokazać światu jakie to bidulki ze spalonym sprzętem a Polska im blokuje wywóz płodów.

I teraz Polska powinna mieć stanowczy głos, nam to nie potrzebne i tak dla nas kasy nie ma, a na nowe podatki dla was składać się nie będziemy.

W sobotę ukraincowi zaprezentowałem jak "unia wam daje" to do dziś wkur... chodzi i mówi że go oszukałem na 50zl.

Opublikowano
18 minut temu, gregor1284 napisał:

Ile za to chcesz? To czysta tezydziestka czy jakiś ulep?

Patrzta Rysiek to ma jednak głowę 

https://wpolityce.pl/polityka/651439-zadluzenie-funduszu-odbudowy-pograzy-ue-beda-ciac-wydatki

Czysta 30 85 rok 26 z hakiem 

9 minut temu, Desperado napisał:

Są dwie opcje, albo widzą że nie da się tanio kupić, albo nie ma co oglądać, stawiam na pierwszą. 

Oglądałem trochę ciągników to te poniżej 20 to strach stać żeby korba nie dostać 

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Strongman napisał:

60m-80m

Kolejka po to nawozowe jak w Częstochowie do spowiedzi.Pogoda zrobiła się teraz taka że nic dobrego nie wróży.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
46 minut temu, superfarmer02 napisał:

Nie, 330 próbuje sprzedać ale prędzej nerwicy dostanę, już chyba nie ma normalnych ludzi co jak przyjadą to oglądają i mowią co im nie pasuje. Przyjedzie taki, zrobi kółko w koło ciągnika coś tam pod nosem powie i do widzenia 🤷🙆

A no wymagania rosną, ehru nie ma pół biegów pewno też ooo i koguta na dachu 😉

Opublikowano
29 minut temu, Strongman napisał:

Wszystko zależy od podkładu wody.

U mnie jest studnia 28 m i tylko 30 cm spadku jest jak pompa chodzi.

18 m słupa wody jest

Opublikowano
13 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

no były takie...

@malaczarna, mozna wiedzieć jak tam słonecznik, tudzież łubin?    no i czy już masz strój na motor? wspomnę że ciepło jest, to wiele nie potrzeba... 🤗

Rośnie wszystko sobie sucho było. Dalej nie mam co przywdziać 

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

A no wymagania rosną, ehru nie ma pół biegów pewno też ooo i koguta na dachu 😉

Koguta ma, biegi na swoim miejscu a i sterowanie podnośnikiem lepsze, opony dobre i wizualnie też mi się wydaje że nie najbrzydszy. Ale albo jeżdżą jakieś handlarze i sprawdzają tylko wzrokowo czy się zgadza z ogłoszeniem a potem będą próbować wyrwać za małą kasę albo chcą i ciągnik i pieniądze 

IMG20230611173219.jpg

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, Strongman napisał:

Ta a potem była  już ta nowa.

Ja po tym gimnazjum i nowej maturze nie robię tylu błędów ortograficznych a mój rocznik to ten z amnestia Giertycha.

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Jaka to 30?

Cza brać się za robotę 

20230621_104938.jpg

Co z tego będzie?

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, kizak napisał:
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Dla wygody swojej i prasującego. No i wydaje mi się że szybciej pójdzie prasować jeden gruby pokos niż dwa cienkie. Ładować wygodniej i nie trzeba chodzić za prasą i odrzucać kostek przy pierwszym objeździe bo nie pomieści się jechać normalnie a nie wszędzie droga albo na tyle szeroka miedza jest.

To weż taką jak Qwaziego ,albo polski odpowiednik Mesko 275 . Trzydziestką taką targalem ,jak deszcz wtuli w slomę to przetrzepie i rządzik ułoży  ,z pasowkami nie mialem do czynienia ,a ta czwórka to tak średnio slomę przewraca ,potrafi pod ramą się zapychać . Piszę bo te dwie miałem  .

Piotrze ja mam zgrabiarka pasową i taką bym Ci polecał. Tylko szukaj takiej, żeby miała 13 belek grabiących i 3 podwójne żeby na każdej belce. To pozwala trochę szybciej jeździć (c330 na 4 biegu i gaz w podłogę i jakby miotłą pozamiatać), poza tym części bardziej typowe. No i ta zgrabiarka, na Twoich małych areałach ma ta zaletę, że grabi do tyłu i do przodu, więc można wygrabić z każdego kąta. @Pafnucy12 ma pełną rację 

Kaziu, ja swoją też targałem c330. To jest PZ i różni się od Męsko tylko tym, że ma węższe koła i inny mechanizm blokowania na transport. Poza tym to samo

Siemanko wszystkim. O 6 było 21°, teraz 25. Pochmurno. Między 6:30 a 7:30 spadło coś na kształt mżawki. Dobrze, że to siano wczoraj wieczorem sturlałem

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Jaka to 30?

Cza brać się za robotę 

20230621_104938.jpg

O to ta sławna kamieni kupa?

Myślałem że PIS już wszystko odbudował i posprzątał po Tusku🤣

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Koguta ma, biegi na swoim miejscu a i sterowanie podnośnikiem lepsze, opony dobre i wizualnie też mi się wydaje że nie najbrzydszy. Ale albo jeżdżą jakieś handlarze i sprawdzają tylko wzrokowo czy się zgadza z ogłoszeniem a potem będą próbować wyrwać za małą kasę albo chcą i ciągnik i pieniądze 

IMG20230611173219.jpg

I przód napęd.  Koło 15 jakbyś chciał to zuka nawet na zaciąg bym już palił bez tracenia czasu na grzanie wody. A za 10 to o już jadę 

1687337862302940306111234382331.jpg

Opublikowano
6 minut temu, superfarmer02 napisał:

IMG20230611173219.jpg

Rzekłbym, że od mojej ładniejsza.

3 minuty temu, Qwazi napisał:

Piotrze ja mam zgrabiarka pasową i taką bym Ci polecał. Tylko szukaj takiej, żeby miała 13 belek grabiących i 3 podwójne żeby na każdej belce. To pozwala trochę szybciej jeździć (c330 na 4 biegu i gaz w podłogę i jakby miotłą pozamiatać), poza tym części bardziej typowe. No i ta zgrabiarka, na Twoich małych areałach ma ta zaletę, że grabi do tyłu i do przodu, więc można wygrabić z każdego kąta. @Pafnucy12 ma pełną rację 

Kaziu, ja swoją też targałem c330. To jest PZ i różni się od Męsko tylko tym, że ma węższe koła i inny mechanizm blokowania na transport. Poza tym to samo

Siemanko wszystkim. O 6 było 21°, teraz 25. Pochmurno. Między 6:30 a 7:30 spadło coś na kształt mżawki. Dobrze, że to siano wczoraj wieczorem sturlałem

Pasówką do przodu ciężko szło w pokosach po Bizonie, może po "trutniu" by szło... Trzeba było do tyłu jeździć. 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

W sobotę ukraincowi zaprezentowałem jak "unia wam daje" to do dziś wkur... chodzi i mówi że go oszukałem na 50zl.

jeszcze mu zademonstruj jak rząd daje 🤣

Opublikowano
24 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Rzekłbym, że od mojej ładniejsza.

Pasówką do przodu ciężko szło w pokosach po Bizonie, może po "trutniu" by szło... Trzeba było do tyłu jeździć. 

Ja robiłem swoją po pokosach bizona i dawało radę. Może miałeś tą na dwa podwójne zęby? Ona właśnie mogla potrzebować wolniutkiej jazdy 

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

jeszcze mu zademonstruj jak rząd daje 🤣

Chcesz, żeby Gregor nie miał czym się po doopie podrapać?

Przecież ukr od razu by mu tą łapę w kieszeniu upierdolił🤣

Opublikowano
36 minut temu, malaczarna napisał:

Ja po tym gimnazjum i nowej maturze nie robię tylu błędów ortograficznych a mój rocznik to ten z amnestia Giertycha.

Za moich czasów liczyła się wiedza a nie jakieś pierdołki typu ortografia.

• Haha 1
Opublikowano

Czyli już pokolenie testowe z prawem wyboru - albo albo.

A pakietu z orto nie chciałeś?

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Czyli już pokolenie testowe z prawem wyboru - albo albo.

Testy z odpowiedziami to już w podstawówce w latach 90 były. Niektórzy już może niedługo się wnuków doczekają. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v