Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, radekz200 napisał:

jakby co to w to niedziele nie ma mnie w domu za tydzień przyjedzta, ale na weselu będziemy 👍

Ale Mieczysława gościć to powiem Ci przyjemność. Szczawiu trochę pojadł, nawet kartofli nie za dużo włożył. Aż łza mu w oku się zakręciła 🥺

• Haha 5
Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Po co mi więcej? Już nawet szpilki w stajni nie wetknę. Trzeba rok przerwy od ziarka zrobić bo nie ma co z nim robić. 

ugorować będziesz?

6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Giną i za parę lat znikną. Pójdzie do roboty i się śmieje z tego co w ziemi grzebie bo w większości sobota i niedziela wolne... U jednego likwidacja muciek stała się faktem... Wczoraj część pojechała, do zimy nie będzie nic. 

to przyszłość rolnictwa...

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

ugorować będziesz?

Nie, rzucę jakiejś facelii żeby się pszczoły ucieszyły, przeoram i jesienią pewnie jak do tej pory. Trochę pszenicy, resztę na wiosnę jare i ziemniaki. Chyba, że kukurydza będzie się kończyć to na części kukurydzę.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, konteno napisał:

gdzie takie złomy że po 20 zł takie sprzęty oddają , u nas za tyle to chińczyka dostaniesz co najwyżej 

Miejscowy 

Dziś oleomac był tylko rączką hamulca ułamana

Ale kompresja Fest. 

Tak myślę wziąć przejrzeć jak by chodził to sprzedać a jak nie to na części się przyda

Edytowane przez Rolnik1973
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Której??? Zielonej??? 6002, czerwona 3020

O właśnie 6002 chcę , jak to wygląda , ta ostatnia w galerii jest tym malowana?

Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie, rzucę jakiejś facelii żeby się pszczoły ucieszyły, przeoram i jesienią pewnie jak do tej pory. Trochę pszenicy, resztę na wiosnę jare i ziemniaki. Chyba, że kukurydza będzie się kończyć to na części kukurydzę.

Bardzo dobry pomysł 👍

Opublikowano

wstawiałem rano link.

no ale to jeszcze nie weszło.. ma być.

Opublikowano

Dzisiaj mi robił atest opryskiwacza na stole rowkowym, u mnie na podwórku 

6 minut temu, DANDYS napisał:

a wieta że można już robić przeglądy maszyn w gospodarstwie

Opublikowano
58 minut temu, pedro2 napisał:

Ale Mieczysława gościć to powiem Ci przyjemność. Szczawiu trochę pojadł, nawet kartofli nie za dużo włożył. Aż łza mu w oku się zakręciła 🥺

Ba jak Twoja powiedziała "kartofli możesz zostawić to swinie zjedzą ale szczaw to musisz zjeść". Kolejnym razem nawet pestkow z mirabelki bym nie dostał. Dziękuję za gościnność jeszcze raz 

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Ba jak Twoja powiedziała "kartofli możesz zostawić to swinie zjedzą ale szczaw to musisz zjeść". Kolejnym razem nawet pestkow z mirabelki bym nie dostał. Dziękuję za gościnność jeszcze raz 

chłopaki ale teraz to chyba w innej czasoprzestrzeni jestesta bo nie wiem po jakiemu do mnie rozmawiacie 

Opublikowano
Łolek napisał:

No i rama gotowa 

IMG_20230615_152522.jpg

lepiej jak z fabryki

Rolnik1973 napisał:

2 minuty temu, pedro2 napisał:

W garażu. Rysiek zaczął na schodkach przed letnią kuchnią to sobie chłop drogę wydłużył jeszcze 😁

Kapusty nie mam. 

W tej letniej kuchni mam warsztat że stołem

Ale latem najlepiej się robi na schodach w cieniu

Przecież nic nie leży na betonie tylko w pudełku kartonowym wcześniej wymyte. 

a Ty nie skules tych schodów?

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Pestki z mirabelek szkodliwe w dużych ilościach lepiej wody z kałuży się napic

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał:

chłopaki ale teraz to chyba w innej czasoprzestrzeni jestesta bo nie wiem po jakiemu do mnie rozmawiacie 

Było się nie zadawać z obcymi. I to za 100zl zdradził. 

Spytaj mojego przyjaciela Mieczysława jak go w sobotę na uroczystości ugosciłem. Zajechał brabusem G63, na grillu znaczek FSO, a na klapie napis żuk dla niepoznaki. Merlin dżaga jak nie wiem, złotem obwieszona po sam pępek. To są ludzie biznesu, a tyś za marną stówę poszedł 🙄

pół dnia i pół nocy gościli, a za dużo nie zjedli. Mieczysław tylko raz widziałem za pazuchą pare kiści winogron wynosił. Ale niech pojje dobry człowiek. Tylko ten szczaw i mirabelki 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Giną i za parę lat znikną. Pójdzie do roboty i się śmieje z tego co w ziemi grzebie bo w większości sobota i niedziela wolne... U jednego likwidacja muciek stała się faktem... Wczoraj część pojechała, do zimy nie będzie nic. 

W sumie to Ci co w samej ziemi grzebią mogą sobie mieć i piątki i świątki wolne.

Opublikowano
18 minut temu, gregor1284 napisał:

kartofli możesz zostawić to swinie zjedzą ale szczaw to musisz zjeść

Nie no Mietek nie pier**l toć kartofle droższe szczawiu. To ja temu zadowolony żeś za dużo nie nałożył. 

Szczawiu to po rowach zawsze narwe to nie szkoda 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v