Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
53 minuty temu, Strongman napisał:

Oj tam do przesady, ksiądz akurat dobry non stop coś robi w kościele, teraz nawet robot jest taki jak te odkurzace rumba i trawkę kosi.

Bo są tacy co tylko zbierają i nic nie robią to takim bym niedał.

To wy robicie. Nie on

Opublikowano
2 godziny temu, Leszy napisał:

U nas ostatnio popadało 16 maja. Tylko nie wiem ile, bo nie mierzę opadów. 

Też nie mierze ale masakra na polu i ogrodzie. Kto później posiał jare to po kostki.

Opublikowano
12 minut temu, bratrolnika napisał:

@Pafnucy12 panie Pafnucku, eksploatacja japońskich motocykli to nie są tanie rzeczy... 

IMG_20230609_143655_570.jpg

Panie Darku potrzebuje jakaś farbę 2w1 ,Ty malowałeś jakiej firmy jakąś gruntoemalią 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, lukasz20 napisał:

@bratrolnika chyba skrzynkę masz zapchaną jak możesz to zerknij

Niby nie 

A nie masz do mnie nr tel??? Jak coś to dzwoń, czy tam SMS pisz 

1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Panie Darku potrzebuje jakaś farbę 2w1 ,Ty malowałeś jakiej firmy jakąś gruntoemalią 🤔

Gruntoemalia Bato, polecam

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Bananek napisał:

a u ciebie aparat to te rurki?

Znalazłem podobny problem miał ktoś kiedyś na agrofoto i rzekomo jakaś śrubka jedna jest od tego, tylko nie wiem czy ta ze sprężyną czy ta na drugim zdjęciu ale to na drugim zdjęciu to jest tak jakby kółeczko tam mi się nic się nie zmienia tylko przesuwa to kółeczko

IMG_20230609_165519.jpg

IMG_20230609_165512.jpg

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
17 minut temu, bratrolnika napisał:

Niby nie 

A nie masz do mnie nr tel??? Jak coś to dzwoń, czy tam SMS pisz 

Gruntoemalia Bato, polecam

Nie wyblaknie szybko 🤔 , jedną warstwę nanosiłeś ?

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Wyschnie mokre drewno w takiej szopce?

IMG_20230606_085222_3.jpg

Tyle tak, a jak do pełna zasypiesz to nie

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

No właśnie na full pod sam dach. Łupie dzisiaj takie na pół suche z lutego to wożę, ale świeże mokre to może się zdusić raczej... 

nie bieduj. ja już od dawna mokre ładuje, bo potem nie ma komu suchego wrzucać 🤭

Opublikowano
17 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie wyblaknie szybko 🤔 , jedną warstwę nanosiłeś ?

Czy wyblaknie ciężko stwierdzić, za długo to co tym malowałem to u mnie na podwórku nie stało 

Ilość warstw zależna od koloru 

Opublikowano
13 minut temu, HF86 napisał:

nie bieduj. ja już od dawna mokre ładuje, bo potem nie ma komu suchego wrzucać 🤭

Ano nie inaczej. Naszykuj, nazwoź, połup, wysusz, nawoź do kotłowni i pal w piecu. Nikt się nie kwapi 😉 dobra to ładuje, w razie czego będzie na Ciebie 🤪

Opublikowano

Aplikacja do mierzenia prędkości wariuje w traktorze podczas jazdy . W aucie , czy na rowerze pieszo jest ok . Co to może być?

Na 3 biegu w c360 ciężko przekroczyć 7km / h ( obroty według nowego zegara 1400/1600) opony 16.9R28 .

Opublikowano
3 godziny temu, Łolek napisał:

&key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005@Karol6130popatrz tak się sprawy łatwi chłopak się zakręcił dobrze i zetor już w podwórku  Maniek sam przyprowadził, a ty się brałeś jak pies za jeża 🤭

IMG_20230609_145352.jpg

To co ja i Ty masz próbował?

2 godziny temu, Qwazi napisał:

@Karol6130, żeby nie było to wracam czym zem przyjechał. Marek fynda schował i na Ursusa chciał mieniać, nawet zatankowanego do pełna🤭, ale tak to ja...nie kce...nie opłaci mnie się 🤷

IMG_20230609_154045_962.jpg

No i takiego teścia trzeba szanować.

Próbowałeś to czego Ty nie masz a my z Markiem mamy?

Zetor dał radę?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v