Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, DANDYS napisał:

twoje? ile kosztuje takie utrzymanie konia ?

Nie córki 🤪.Jak swoja pasza to w zasadzie nie wiele.Troche witaminę jakieś lizawki i to wszystko.Chyba że liczyć czas na werkowanie i inne pierdoły to już trochę wyjdzie.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Unja da bo jej dilery maszyn zaczną upadać

I poratuje chłopa dopłatą do zboża.

No na dachy dali chłopom już teraz stodoły pod ternitem nie uświadczysz. Do nawozów dała, na te oczka wodne pan Andrzej dał o suszowym to nie wspominam a jest o czym mówić 

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, konteno napisał:

sama by prędzej z jakimś uczniem zaszła niż kotke zakociła 😆

No śmiem powątpiewać bo już wiek 60+.

Bez zmian - słonecznie i ciepło dosyć. Coś koło przyszłego czwartku nadają o przelotnym deszczu co by się zgadzało, zawsze w okolicach Bożego Ciała były burze.

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Nie córki 🤪.Jak swoja pasza to w zasadzie nie wiele.Troche witaminę k jakieś lizawki i to wszystko.Chyba że liczyć czas na werkowanie i inne pierdoły to już trochę wyjdzie.

Kowal wczoraj za kasztankę 120 

Opublikowano
9 minut temu, MonteChristo napisał:

Właśnie, a nierób przeważnie nie ma nic wiec nie inwestował brak kredytów na głowie i ma w d*pie wszystko

Chlopie takich pracowitych co kredyt goni kredyt mogę Ci kilka autobusów przywieźć a chętnie pojadą bo chociaż by się wyspali w drodze 

10 minut temu, Agrest napisał:

I zdobne kutasy?

A, nie, te to u szlachty polskiej😁

To w dziadach chyba było o tych zdobnych kutasach?

9 minut temu, DANDYS napisał:

twoje? ile kosztuje takie utrzymanie konia ?

Ciężki to za trzy krowy zje 

7 minut temu, marcin19071980 napisał:

Ja od tego ręce umywam i zaopatrzeniowcem zostałem.Miala już w podstawówce marzenia o hodowli koni to jej zrobiłem a teraz niech sobie głowę kręci.

Nie ma co podcinać skrzydeł. Mi podcinali 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Chlopie takich pracowitych co kredyt goni kredyt mogę Ci kilka autobusów przywieźć a chętnie pojadą bo chociaż by się wyspali w drodze 

To w dziadach chyba było o tych zdobnych kutasach?

Ciężki to za trzy krowy zje 

Nie ma co podcinać skrzydeł. Mi podcinali 

Wprost przeciwnie, została rzucona na głęboką wodę i sobie radzi więc OK.

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

a toto ja wczoraj u takich byłem 

może by pan chociaż tych byceckow kupił, trawy czas kosic, grosza trzeba 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Kolega jeden przy 15ha(własnych) i tam ze 30 dzierzaw się na usługi rzucił kupił valtre t194 i jd t550i plus osprzet kuh amazone itd. i to bylo za dużo na jeden rok, ostatnio wpadło mi w ręce jego zajęcie wierzycielskie spora sumka

Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

Na klejonych plastikach są u mnie.+- 50zl komplet i 20min roboty.

Opublikowano
22 minuty temu, soltys48 napisał:

Za mały wtedy byłem a bym się od dziadka nauczył, teraz to tylko mi narzędzia do tego zostały😕. Dzień dobry 🙂

12 minut temu, marcin19071980 napisał:

Na klejonych plastikach są u mnie.+- 50zl komplet i 20min roboty.

I to nie trzeba strzałki podcinać i ogólnie kształtu kopyta korygować  ? 🤔

Opublikowano
22 minuty temu, MonteChristo napisał:

Kolega jeden przy 15ha(własnych) i tam ze 30 dzierzaw się na usługi rzucił kupił valtre t194 i jd t550i plus osprzet kuh amazone itd. i to bylo za dużo na jeden rok, ostatnio wpadło mi w ręce jego zajęcie wierzycielskie spora sumka

Pozazdrościć mu pracowitości 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

@Łolek Marek uciekasz z polmleku 🤔 

tak pewnie do ,,twojej,, mleczarni 🤦‍♂️

Rolnik1973 napisał:

11 minut temu, wojtal24 napisał:

sprzedaj teraz z fakturą i złóż o dopłatę ta teraz

Nie ma kupca z fakturą

Ryczałtowy by kupił

Skupy nie biorą

jak nie ma 🤔

Opublikowano
7 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Za mały wtedy byłem a bym się od dziadka nauczył, teraz to tylko mi narzędzia do tego zostały😕. Dzień dobry 🙂

I to nie trzeba strzałki podcinać i ogólnie kształtu kopyta korygować  ? 🤔

Przed przyklejeniem trochę trzeba.Bo musi idealnie przylegać.Pozniej fleks z tarczą do kopyt i jak u krowy jedziesz. Obrazowo mowiac to jak tipsy u kobiet.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v