Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to teraz policz po ilu latach braknie tej na 65 m i trzeba bedzie znowu 30 dolozyc. w argentynie juz ponad 300 wierca, w usa niedlugo w ogole braknie zbiornikow artezyjskich.

u nas dla ludzi juz 3 raz w ciagu 30 lat wiercili- nawet nie wiem na ilu metrach teraz sa. w lecie zakazuja podlewania z wodociagow.

bida idzie galezie az sie uginaja od mirabelek.. 3 rok wiadrami sie marnuje pod drzewem..

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

ogar to taki narcyz żuk gnojarz siedzi jak wszyscy w tym po uszy i myślu że ma najlepiej a ma tylko większy smród co by nie robił ...

No ,no  ....  dobrze żeś napisał o sobie  że masz tylko smród 🤭znaczy sąsiady tyz muszo wąchać te twoje  piramidy gnoju .....U mnie to do miedzy 200m a do sąsiada jeszcze 100m .....🤷‍♂️

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jacus napisał:

to teraz policz po ilu latach braknie tej na 65 m i trzeba bedzie znowu 30 dolozyc. w argentynie juz ponad 300 wierca, w usa niedlugo w ogole braknie zbiornikow artezyjskich.

u nas dla ludzi juz 3 raz w ciagu 30 lat wiercili- nawet nie wiem na ilu metrach teraz sa. w lecie zakazuja podlewania z wodociagow.

bida idzie galezie az sie uginaja od mirabelek.. 3 rok wiadrami sie marnuje pod drzewem..

Jak są mirabelki i szczaw to bidy nie ma nie narzekaj. 

Bo płaczesz że bida a za granicę na wycieczki jeździsz  

Co nie @gregor1284

Prawde z tym szczawiem mówię 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

Kurła to my prawie somsiady 🙉😅

Prawie robi różnicę.

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Mus zmienić przyłbice do spawania bo oczka szczypią trochę :o

14° 

Myślałem że już wszyscy wokół posiali qq, a tu jeszcze jeden wyjazd dzisiaj 

Unie jeden zwapnował, mocznika dał, od zielska opryskać ale chyba zasiać zapomniał 🤷

2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Nic u mnie nie nadają 

Saletra w żelechowie 1900

Dziś po 2580 kupiłem 

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

Mam dwie odpowiednio 15-16lat póki co nie brakuję.W najstarszej 35metrowej wody jest na zaopatrzenie gospodarstwa ale jeszcze w 2006 deszownie ciągła teraz jest tam mała pompa 350l/min i daje rade ale o deszowni z niej nie ma mowy.

Opublikowano

Się robi się 

16850878709111264780081639491556.jpg

4 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Pod drugi pokos ? Bo teraz robić zapasy na przyszły sezon po wyższej cenie gdy w cennikach tanieje to chyba nie bardzo.

Qq, na przyszły sezon to może po żniwach albo w zimę 

• Like 1
Opublikowano

mialem pryskac kukurydze ale pogoda niepewna,burze nadaja, wiec czekam ..

30 minut temu, Łolek napisał:

Co nie @gregor1284

mirabelek tyle ze juz zaczynaja spadac z drzewa. w tamtym roku to nawet za darmo nikomu sie nie chcialo zbierac.

wczoraj juz mialem pile i drabine gotowa do odciecie jednego konara- patrze a tu ptaszek na jajkach siedzi i dostala odroczenie wyroku ..

ze szczawiem to wiekszy klopot- pare lat nie widzialem.

28 minut temu, superfarmer02 napisał:

Unie jeden zwapnował, mocznika dał, od zielska opryskać ale chyba zasiać zapomniał 🤷

Dziś po 2580 kupiłem 

ja czekam na obnizke -dzwonilem to 2500.

pare lat temu tez tak bylo-procz nawozu , zbankrutowal i nie mial za co obsiac- deweloperki mu sie zachcialo na duzo skale, czesc kots obsial czesc rosla do jesieni, ale dzsiaj wszystko zagospodarowane.

25 minut temu, marcin19071980 napisał:

Mam dwie odpowiednio 15-16lat póki co nie brakuję.W najstarszej 35metrowej wody jest na zaopatrzenie gospodarstwa ale jeszcze w 2006 deszownie ciągła teraz jest tam mała pompa 350l/min i daje rade ale o deszowni z niej nie ma mowy.

kazdy zbiornik predzej czy pozniej sie skonczy.  kurna u nas byly rejony gdzie na 2 metrach byla woda zaskorna jeszcze 30 lat temu.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, jacus napisał:

mialem pryskac kukurydze ale pogoda niepewna,burze nadaja, wiec czekam ..

mirabelek tyle ze juz zaczynaja spadac z drzewa. w tamtym roku to nawet za darmo nikomu sie nie chcialo zbierac.

wczoraj juz mialem pile i drabine gotowa do odciecie jednego konara- patrze a tu ptaszek na jajkach siedzi i dostala odroczenie wyroku ..

ze szczawiem to wiekszy klopot- pare lat nie widzialem.

ja czekam na obnizke -dzwonilem to 2500.

pare lat temu tez tak bylo-procz nawozu , zbankrutowal i nie mial za co obsiac- deweloperki mu sie zachcialo na duzo skale, czesc kots obsial czesc rosla do jesieni, ale dzsiaj wszystko zagospodarowane.

kazdy zbiornik predzej czy pozniej sie skonczy.  kurna u nas byly rejony gdzie na 2 metrach byla woda zaskorna jeszcze 30 lat temu.

Stawy u nas to już dawno wyschły.Według mapy geologicznej jest tu jezioro podziemne i warstwa wodonosna ma 70m głębokości.Z ciekawostek mogę ci powiedzieć że na linii tu blisko są trzy studnie i w dwóch skrajnych jest woda na 62 i 65metrach a w tej po środku na 86wiercili.Wszystko to na odległość 150metrow.Ogulnie na 45metrach jest 10cio metrowa warstwa skał wapiennych nad nimi węgiel brunatny ok 2metry grubości a pod nimi niebieska glina.Gmina na zaopatrzenie wodociągów ma 5studni po 170metrow

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

Jak gałęzie się uginają to u was bida ?🙆‍♂️ konfitury niech twoja robi z mirabelek, luks są.

Niektórzy się śmieją jak mówię że wody do picia kiedyś może  zabraknąć🤔 z drugiej strony poziom mórz i oceanów wzrasta a tam wody zaczyna brakować.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Jak gałęzie się uginają to u was bida ?🙆‍♂️ konfitury niech twoja robi z mirabelek, luks są.

🤔

Z mirabelek co innego jest luks 😋😋😋😋

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
42 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Dostał ktoś coś takiego? 🤔

20230526_101948.jpg

He He, chyba już pół Polski wylosowali bo wczoraj też były takie pytania.Ja dostałem Agrest dostał i połowa mojej wsi też dostała.Mozna się poczuć wyjątkowym 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Kolega Szymona załamany ale stawia nowe silosy,jak to rozumieć? Oczywiście wiem co się dzieje choć zboża to nie mój kierunek ale gdy nie wie się co dalej a dodatkowo jest się zawalonym starym nie sprzedanym towarem to raczej zamraża się inwestycje w niepewne kierunki 🤔

No i mi się tak wydaje, ale ja to biedak i się mogę nie znać 🤷

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

Kompot robić i sprzedawać. Do maca na ciastka sezonowe 

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Co nie @gregor1284

Prawdę. Ja to nawet ukrywam przed lokalsami 

16850938190227274513446048080747.jpg

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Sylwekx25 napisał:

Marcin, 1601 nie robiłem to nie wiem jak ona idzie. Moja jakoś ciężko nie idzie ale ona sama w sobie trochę waży, weź pod uwagę, że ciągnik oprócz napędzania musi to ciągnąć a jeździć jak żółw to też trochę nie bardzo 😉

A ile może ważyć ? Wiadomo dla siebie nie potrzeba zapierniczać jak te YouTubery 🤷

Sylwek i tak zanim kupie to najpierw będzie duży ursus lub Zetor , 7245 będzie do ładowania a coś większego zapięte do zwijarki , 3p w owijarce a c330 zgrabiarka 🙂 , ale będzie robota szła ,zero przepinania , tylko paliwo i do przodu 😉

2 godziny temu, Łolek napisał:

Nooo 

16850869748624390757809356922566.jpg

Marek ale pioch 🙆 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v