Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chłopaki jak przyspieszyć działanie randapu ?

obudzić się za tydzień. 😉 ewentualnie orka.

stempos1980 napisał:

Ciekawe ile mają więcej preparatów od nas.

Chodzi mi o Paprykę. 

Nasza tematyka też jest 🤔

IMG_20230520_110509.jpg

IMG_20230520_110417.jpg

Adam, sprawdź co w namiotach mają

• Like 1
Opublikowano
superfarmer02 napisał:

24 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

To przynajmniej rozrzuca a nie jak ten wynalazek z famarolu

Famarol niewiele gorzej rozrzucał tyle że gorzej zbierał 

Ee no, mam tego famarola i wiem co to potrafi, trawę z dzikich łąk i to taką na 20 cm to rozrzuci, a wjedziesz w gęste pokosy porządnej trawy to w wał zgarnia

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo po prostu nie rozumiem tych zachwytów.

A to dlatego że nie masz własnych dzieci, dla rodzica najfajniejsze momenty to jak widzi radochę na twarzy dzieciaka tylko tyle i aż tyle 

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

A to dlatego że nie masz własnych dzieci, dla rodzica najfajniejsze momenty to jak widzi radochę na twarzy dzieciaka tylko tyle i aż tyle 

Ja nie mam ale tez mnie to cieszy jak takie dzieciaczki szczęśliwe biegają ;)

• Like 1
Opublikowano

Wykaszarkę nac odpalam i odpaliła i uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum.paliwo nie goni ,ja na internet ,no jadę nową wezmę ,ale mnie tykło ,od starej chińskiej gażnik wykręcil ,wkręcil ,pasyje i dziala ,o kutfa 650 zł w kieszeni ,ale że od chinola do  ,,amerykańca''nac pasuje ? szok  i ten chinol był słabszy w koniach ,a ten mocniejszy Nac kosi normalnie ,szok ..

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo po prostu nie rozumiem tych zachwytów.

Nie pojmuję trochę, ale nie krytykuję. Twoje prawo...

@kizak Kaziu, jak tam akcja. U mnie 4 zostały, bo dopiero kilka dni nie dojone. Pierwiastki bardzo ciekawskie (patrz, co im się spodobało 😉) i nie bardzo chciały wyjść za bramę. A wogóle to ziemia dudniła 🙆

IMG_20230520_130002_079.jpg

• Haha 1
Opublikowano
kizak napisał:

Wykaszarkę nac odpalam i odpaliła i uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum.paliwo nie goni ,ja na internet ,no jadę nową wezmę ,ale mnie tykło ,od starej chińskiej gażnik wykręcil ,wkręcil ,pasyje i dziala ,o kutfa 650 zł w kieszeni ,ale że od chinola do  ,,amerykańca''nac pasuje ? szok  i ten chinol był słabszy w koniach ,a ten mocniejszy Nac kosi normalnie ,szok ..

NAC to taki sam chinol jak inne.

Opublikowano

Michał masz rację, tylko różni się serwisem i dostępnością części. Mam tego parę i np ostatnio skończyła mi się zębatka pływająca w pile spalinowej z 2015 roku. Wszedłem na stronę, zamówiłem, a że cena mnie zszokowała, to wziąłem jeszcze świecę i klucz z blokadą tłoka do wymiany tej zębatki. Gdybym wziął samą zębatkę, to przesyłka droższa od towaru, bo kosztowała całe 11zł. Oprócz tej piły mam też kątówkę, wkrętarkę, kosę i myjkę ciśnieniową. Dla moich potrzeb te urządzenia wystarczają. Wkrętarkę reklamowałem, bo się bateria skitrała i też bezproblemowo i wygodnie. Bez wychodzenia z domu i żadnych dodatkowych opłat 

Opublikowano
1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

Ee no, mam tego famarola i wiem co to potrafi, trawę z dzikich łąk i to taką na 20 cm to rozrzuci, a wjedziesz w gęste pokosy porządnej trawy to w wał zgarnia

Mnie polskie rzemioslo pająk wkurza jak w wałki zbija, probowalem skrecac,rozkrecac,żeby dokręcone na prosto i ciagle ten sam problem. Rok spokoju,myslalem ze kupie cos wiekszego ale czad i okoliczności nie pozwoliły...

Opublikowano
Qwazi napisał:

Wkrętarkę reklamowałem, bo się bateria skitrała i też bezproblemowo i wygodnie. Bez wychodzenia z domu i żadnych dodatkowych opłat

jak to? przecież baterie wymienia się samemu, po czym fotki prezentuje się na af. 😉

Opublikowano

@Qwazi, też mam myjkę NAC i dwie piły. Moim zdaniem fajne narzędzia. Ciut lepsze od innych perfidnych chinoli. Ten szary NAC z pierwszej fotki przeciął tyle, że na siebie zarobił i na jeszcze dwie takie. 1.7 konia, a lepiej idzie od stihla 025

IMG_20230520_134624.jpg

IMG_20230520_134443.jpg

Opublikowano
54 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ja nie mam ale tez mnie to cieszy jak takie dzieciaczki szczęśliwe biegają ;)

Ale myślisz je mieć, w razie co to wuja pomoże 😉

Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

jak to? przecież baterie wymienia się samemu, po czym fotki prezentuje się na af. 😉

No ja nie należę do tak elitarnego grona🤷. Nie ta grupa, ani odłam. Skitrało się, to zgłosiłem. Przyjechał kurier, zabrał. Potem przywiózł naprawione. Ja to nie umiem takich rzeczy. Nie to, co ...🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Że tak powiem - na szczęście nie będę miał. Jakoś widok dziecka nie wprowadza u mnie uśmiechu na twarzy. 

Słońce wyłazi. 20 stopni.

Opublikowano
1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

Nie no 330 na 4 biegi gaz w podłogę i takie pokosy po rotacyjnej co prawie się łączą rozwaliło. Ja już swoją dawno sprzedałem🤭 

Opublikowano
18 minut temu, Bananek napisał:

@Qwazi, też mam myjkę NAC i dwie piły. Moim zdaniem fajne narzędzia. Ciut lepsze od innych perfidnych chinoli. Ten szary NAC z pierwszej fotki przeciął tyle, że na siebie zarobił i na jeszcze dwie takie. 1.7 konia, a lepiej idzie od stihla 025

IMG_20230520_134624.jpg

IMG_20230520_134443.jpg

Moja 2,4 KM i też swoje zrobiła. Ta zębatka to jej pierwsze niedomaganie. Myjka ta sama. Wkrętarka na budowie, przy szalunkach i dachu sobie poradziła. Z kątowki jestem bardzo zadowolony, też bezproblemowa. Kosa tak samo śmiga, tylko ja mam tą najmniejszą, ale daje radę. Hektarów nie koszę 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Łolek napisał:

Ja w przyszłym tygodniu  myślę kosiarować, zaczęli już Ci najwięksi po hektarze albo dwa co mają 

Mówisz 🤔To i ja ze dwa położę 

Edytowane przez Baks00
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v