Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chłopaki jak przyspieszyć działanie randapu ?

obudzić się za tydzień. 😉 ewentualnie orka.

stempos1980 napisał:

Ciekawe ile mają więcej preparatów od nas.

Chodzi mi o Paprykę. 

Nasza tematyka też jest 🤔

IMG_20230520_110509.jpg

IMG_20230520_110417.jpg

Adam, sprawdź co w namiotach mają

• Like 1
Opublikowano
superfarmer02 napisał:

24 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

To przynajmniej rozrzuca a nie jak ten wynalazek z famarolu

Famarol niewiele gorzej rozrzucał tyle że gorzej zbierał 

Ee no, mam tego famarola i wiem co to potrafi, trawę z dzikich łąk i to taką na 20 cm to rozrzuci, a wjedziesz w gęste pokosy porządnej trawy to w wał zgarnia

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo po prostu nie rozumiem tych zachwytów.

A to dlatego że nie masz własnych dzieci, dla rodzica najfajniejsze momenty to jak widzi radochę na twarzy dzieciaka tylko tyle i aż tyle 

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

A to dlatego że nie masz własnych dzieci, dla rodzica najfajniejsze momenty to jak widzi radochę na twarzy dzieciaka tylko tyle i aż tyle 

Ja nie mam ale tez mnie to cieszy jak takie dzieciaczki szczęśliwe biegają ;)

• Like 1
Opublikowano

Wykaszarkę nac odpalam i odpaliła i uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum.paliwo nie goni ,ja na internet ,no jadę nową wezmę ,ale mnie tykło ,od starej chińskiej gażnik wykręcil ,wkręcil ,pasyje i dziala ,o kutfa 650 zł w kieszeni ,ale że od chinola do  ,,amerykańca''nac pasuje ? szok  i ten chinol był słabszy w koniach ,a ten mocniejszy Nac kosi normalnie ,szok ..

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo po prostu nie rozumiem tych zachwytów.

Nie pojmuję trochę, ale nie krytykuję. Twoje prawo...

@kizak Kaziu, jak tam akcja. U mnie 4 zostały, bo dopiero kilka dni nie dojone. Pierwiastki bardzo ciekawskie (patrz, co im się spodobało 😉) i nie bardzo chciały wyjść za bramę. A wogóle to ziemia dudniła 🙆

IMG_20230520_130002_079.jpg

• Haha 1
Opublikowano
kizak napisał:

Wykaszarkę nac odpalam i odpaliła i uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum.paliwo nie goni ,ja na internet ,no jadę nową wezmę ,ale mnie tykło ,od starej chińskiej gażnik wykręcil ,wkręcil ,pasyje i dziala ,o kutfa 650 zł w kieszeni ,ale że od chinola do  ,,amerykańca''nac pasuje ? szok  i ten chinol był słabszy w koniach ,a ten mocniejszy Nac kosi normalnie ,szok ..

NAC to taki sam chinol jak inne.

Opublikowano

Michał masz rację, tylko różni się serwisem i dostępnością części. Mam tego parę i np ostatnio skończyła mi się zębatka pływająca w pile spalinowej z 2015 roku. Wszedłem na stronę, zamówiłem, a że cena mnie zszokowała, to wziąłem jeszcze świecę i klucz z blokadą tłoka do wymiany tej zębatki. Gdybym wziął samą zębatkę, to przesyłka droższa od towaru, bo kosztowała całe 11zł. Oprócz tej piły mam też kątówkę, wkrętarkę, kosę i myjkę ciśnieniową. Dla moich potrzeb te urządzenia wystarczają. Wkrętarkę reklamowałem, bo się bateria skitrała i też bezproblemowo i wygodnie. Bez wychodzenia z domu i żadnych dodatkowych opłat 

Opublikowano
1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

Ee no, mam tego famarola i wiem co to potrafi, trawę z dzikich łąk i to taką na 20 cm to rozrzuci, a wjedziesz w gęste pokosy porządnej trawy to w wał zgarnia

Mnie polskie rzemioslo pająk wkurza jak w wałki zbija, probowalem skrecac,rozkrecac,żeby dokręcone na prosto i ciagle ten sam problem. Rok spokoju,myslalem ze kupie cos wiekszego ale czad i okoliczności nie pozwoliły...

Opublikowano
Qwazi napisał:

Wkrętarkę reklamowałem, bo się bateria skitrała i też bezproblemowo i wygodnie. Bez wychodzenia z domu i żadnych dodatkowych opłat

jak to? przecież baterie wymienia się samemu, po czym fotki prezentuje się na af. 😉

Opublikowano

@Qwazi, też mam myjkę NAC i dwie piły. Moim zdaniem fajne narzędzia. Ciut lepsze od innych perfidnych chinoli. Ten szary NAC z pierwszej fotki przeciął tyle, że na siebie zarobił i na jeszcze dwie takie. 1.7 konia, a lepiej idzie od stihla 025

IMG_20230520_134624.jpg

IMG_20230520_134443.jpg

Opublikowano
54 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ja nie mam ale tez mnie to cieszy jak takie dzieciaczki szczęśliwe biegają ;)

Ale myślisz je mieć, w razie co to wuja pomoże 😉

Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

jak to? przecież baterie wymienia się samemu, po czym fotki prezentuje się na af. 😉

No ja nie należę do tak elitarnego grona🤷. Nie ta grupa, ani odłam. Skitrało się, to zgłosiłem. Przyjechał kurier, zabrał. Potem przywiózł naprawione. Ja to nie umiem takich rzeczy. Nie to, co ...🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Że tak powiem - na szczęście nie będę miał. Jakoś widok dziecka nie wprowadza u mnie uśmiechu na twarzy. 

Słońce wyłazi. 20 stopni.

Opublikowano
1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

Nie no 330 na 4 biegi gaz w podłogę i takie pokosy po rotacyjnej co prawie się łączą rozwaliło. Ja już swoją dawno sprzedałem🤭 

Opublikowano
18 minut temu, Bananek napisał:

@Qwazi, też mam myjkę NAC i dwie piły. Moim zdaniem fajne narzędzia. Ciut lepsze od innych perfidnych chinoli. Ten szary NAC z pierwszej fotki przeciął tyle, że na siebie zarobił i na jeszcze dwie takie. 1.7 konia, a lepiej idzie od stihla 025

IMG_20230520_134624.jpg

IMG_20230520_134443.jpg

Moja 2,4 KM i też swoje zrobiła. Ta zębatka to jej pierwsze niedomaganie. Myjka ta sama. Wkrętarka na budowie, przy szalunkach i dachu sobie poradziła. Z kątowki jestem bardzo zadowolony, też bezproblemowa. Kosa tak samo śmiga, tylko ja mam tą najmniejszą, ale daje radę. Hektarów nie koszę 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Łolek napisał:

Ja w przyszłym tygodniu  myślę kosiarować, zaczęli już Ci najwięksi po hektarze albo dwa co mają 

Mówisz 🤔To i ja ze dwa położę 

Edytowane przez Baks00
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v