Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chopyyyy polecacie jakis sklep z ubraniami gdzie zrobią nadruk i mieli by w ofercie bluzy, podkoszulki, bluzy robocze, spodnie roboczec, ewentualnie kurtki? Wmiare dobre materiałowo i cenowo? Kojarzy ktos cos, kupował ktos poleci? 

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Włożyć szersze koła i powinno być lepiej 

W szkole jak nauczyciel opowiadał jak pierwszy raz pojechał orać 255 ( miał c330 wcześniej) przeklinał nie dało się orać 2 skiby a on buchtuje kołami gorzej od c330. Dopiero jak rozgryzł hydraulikę siłowa to szedł sprzęt elegancko. 

Opublikowano
5 minut temu, mf362 napisał:

Układ biegów jest prostszy niż c330. 

Dla mnie nie, podejrzewam że w małym rusku szybciej bym zalapał, może i są proste ale trzeba się skupiać i patrzeć na rozpiskę i zanim zobaczysz gdzie wbić to już ciągnik zwolni i nie ma tej płynności 

Opublikowano

Prawdziwy fan marki Zetor 

1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Dla mnie nie, podejrzewam że w małym rusku szybciej bym zalapał, może i są proste ale trzeba się skupiać i patrzeć na rozpiskę i zanim zobaczysz gdzie wbić to już ciągnik zwolni i nie ma tej płynności 

W MF 255 3 bieg trochę źle jest usytuowany. Trzeba uważac by dobrze wbić. A na pusto to 2 - 4 od razu 

• Like 3
Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

wlazłem na yt i mi jakiś taki cudak wyskoczył no oglądam sobie. łazi opowiada jakieś banialuki a na gospo zdechłe krowy leżą.

5.38

kiedyś wycieczka do hitlerowskich bauerow była. 

pięknie, ładnie co do pokazu, a z tyłu zdychalnia i kostnica. 

Opublikowano
10 minut temu, malaczarna napisał:

@Pafnucy12 tańszy będzie? Kukurydza po 1100 też chyba

Kukurydza nie wiem.

Czy tańsze?

Moim zdaniem w najbliższym czasie tak.

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

dane mi było wyciągać takie już trochę zleżałe, wtedy im pożar domu d*pę uratował bo by beknęli za te bydlaki. we wszystkich tych pgrach syf, mój teść przyszywany ma kilka pgrów to też gdzie staną się chłopaki odlać tam już maszyny zostają

Opublikowano
10 minut temu, HF86 napisał:

Na kursie mieliśmy zajęcia praktyczne z gościem mającym kilkaset rodzin. Pokazywał swoje zdjęcia, filmy. Nie wyglądało to tak źle. Ale potem jechaliśmy do jego domu, pracowni i pasieki przy domu. Syf, dziadostwo i więcej nic. Sądzę, że wirując miód w futerkuchni przy stajni a rozlewając w kuchni w domu mam lepsze warunki niż u niego. 

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

R.  3.  2

1         4

Przypomnę też prędkości dla danych biegów:

1 H- 9,09

2 H- 13,33

3 H- 18,21

4 H- 24,44

RH - 12,38 [km/h]

1L-2,27

2L-3,33

3L-4,55

4L-6,11

RL-3,09

Pytanie ile ten ciągnik ma biegów do pracy w polu? 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Na kursie mieliśmy zajęcia praktyczne z gościem mającym kilkaset rodzin. Pokazywał swoje zdjęcia, filmy. Nie wyglądało to tak źle. Ale potem jechaliśmy do jego domu, pracowni i pasieki przy domu. Syf, dziadostwo i więcej nic. Sądzę, że wirując miód w futerkuchni przy stajni a rozlewając w kuchni w domu mam lepsze warunki niż u niego. 

jak wszystkie te pierd,,,,e bambry 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacor73 napisał:

A Ty robiłeś kiedyś ferdkiem i używałeś hydrauliki zewnętrznej, tura i podnośnika, czy tylko piszesz żeby pisać?

Jacku już Ci tłumacze , robiłem ale tura nie było to prawda , tylko na zdrowy rozum nie wyobrażam sobie ładować bele albo gnój i jednocześnie orać albo kosić rotacyjną 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v