Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, jacor73 napisał:

Marcinowi nie przetłumaczysz, napalił się na 400/10 jak szczerbaty na suchary🤫🤔

Realnie do zetora to 600l 15m z komputerem  hydrauliką i rozwadniaczem był by ok

Ale nie znam się, zarobiony jestem 

2 minuty temu, Bananek napisał:

24 litry od wczorajszego wieczoru. ale pewnie drugie tyle uciekło bo deszczomierz rozmrożony.

Borygo było zalać 🤭😉

Zapomniałem kupić płynu di spryskiwaczy 

1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Marcin, nie bierz 10 metrów, to bez sensu. Ja starego miałem 400/12 , nowego wziąłem 600/15 i żałuję, że 800 nie kupiłem...

Do jakiego ciągnika?

Opublikowano

I pewno na promocji w Biedronce, jak ja🤣

Tylko zapomniałem że w garażu mam kilka z ubiegłorocznej wyprzedaży po 3zł🤭

Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał:

🤭😉

Zapomniałem kupić płynu di spryskiwaczy 

A pić się chce 🤷‍♂️

5 minut temu, slawek74 napisał:

a mi dobry człowiek sprzedał 800 20m choć i 1000 l nie było by złe ...🤭 dwa zbiorniki i qq by była opryskana 😃

Ciekawe który taki dobry 🤔

• Haha 2
Opublikowano
Karol6130 napisał:

Marcin, nie bierz 10 metrów, to bez sensu. Ja starego miałem 400/12 , nowego wziąłem 600/15 i żałuję, że 800 nie kupiłem... Do jakiego ciągnika?

Osiemdziesiątka

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, slawek74 napisał:

trzeźwu był 🤔🤣

Z innej firmy powiedzieli 8200. Moj znajomy handluje tolmetem i puścił mu taniej.

5 minut temu, slawek74 napisał:

a mi dobry człowiek sprzedał 800 20m choć i 1000 l nie było by złe ...🤭 dwa zbiorniki i qq by była opryskana 😃

A tu jeden mówił że podły oszust z niego 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

znasz go 🤔

Noo, chłop zadowolony, a jego ciągnik jeszcze bardziej. Teraz 600l i 15m na hydraulice to przyjemnosc pryskanie. 

Ma zbiornik jeszcze na przedni tuz koło 200l 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, szymon09875 napisał:

Z innej firmy powiedzieli 8200. Moj znajomy handluje tolmetem i puścił mu taniej.

A tu jeden mówił że podły oszust z niego 🤭

Nie znam człowieka 🤷‍♂️🤭

A ty spotkałeś go kiedyś 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Rosną sąsiadowi pieniążki 👍&key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005

Właśnie dziś sobie trochę bilans nakładów na rzepak robiłem i przy plonie 4t może braknąć na pokrycie kosztów.

I jak ostatnio pisałem że nadeszła pora by uczyć się uprawy rzepaku, tak chyba ostatecznie rezygnuję.

15ha to trzeba 90tys wyłożyć nim ziarno na przyczepie wyląduje.

Dokładka pewno będzie w każdej uprawie, ale trzeba mniej zainwestować na start.

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Nowy tolmet 400l/10m 7500 zł znajomy kupił 🤣🤣 

To źle że kupił 🤔 dużo czy mało dał ?

59 minut temu, Sylwekx25 napisał:

400/10 ? to jak stary termit🤭

Sylwestrze ja nigdy nie miałem termita 🤷

1 godzinę temu, jacor73 napisał:

Marcinowi nie przetłumaczysz, napalił się na 400/10 jak szczerbaty na suchary🤫🤔

Sam mówiłeś że teraz trzeba doić dopłaty bo to pewny zysk 😉 , to po co wielki opryskiwacz jak nie będzie gdzie używać , chyba żeby zawadzał w garażu 🤔

Opublikowano

Otworzysz Facebook ZDECHLY PRZCZOLY otworzyć jakieś informacje ZDECHLY PRZCZOLY włączyć telewizor Zdechły PRZCZOLY.Noz kur....Przczoly potrzebne ale narobiło się pasiek które to stoją jak przyjdzie sezon bez ładu i składu i pytania się o pozwolenie a później płacz bo się narobiło.Ano narobiło się bo jak się nie myśli to tak jest.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v