Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Prawda taka że odrobiła alkoholu  rozluźnia atmosferę 

można i bez... wystarczy być w dobrym towarzystwie.

Opublikowano
5 minut temu, marcin19071980 napisał:

Ja nie potrzebowałem psychologa.Bardziej się przyczepa martwiłem bo mi pourywały wszystko.Ale słuchaj.Po miesiącu przychodzi polecony.Na kopercie jak byk PORADNIA PSYCHOLOGICZNA.Listonosz od nas ze wsi i się rozniosło.No ale nic,czytam STAWIENICTWO OBOWIAZKOWE.Rad nie rad idę bo mi jeszcze prawo jazdy zatrzymają.Na wizycie cuda ale pytanie jak się czuję na końcu.Pogadalismy z panią posmialismy się pouzalalem się że przez h....  pieniądze straciłem bo z towarem nie mogłem jechać i spoko.Ale piep.....pod sklepem jeszcze że 3 miesiące było

Tamte czasy takie były. Jak ludziska zobaczyli lub usłyszeli o psychologu, to z człowieka robili wariata. Teraz już to nie jest takie silne, chociaż też jeszcze występuje. A te pisma też wysyłali tak ordynarnie. Ale, jak pamiętam, to powinno być wystawione skierowanie przez prokuratora, a nie wezwanie z poradni. Ale to też mogło właśnie od prokuratora zależeć. Bo on ma dość sporą swobodę. Mógł wysłać to skierowanie do poradni, a ona je potraktowała, jak polecenie. To znowu wszystko zależy od ludzi. Jeśli chcą być subtelni i dyskretni, to będą nie łamiąc przy tym przepisów. Tak samo jest z policjantami na drodze. Z jednym można się pośmiać, a do drugiego nie wiadomo jak się odezwać 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Człowieku,ja od śmierci ojca przeszedłem z rodziną takie rzeczy że wielu sobie nawet sprawy nie zdaje.Splywa po mnie już jak po kaczce ,tak mnie zahartowali.Nie ufam już kompletnie nikomu.

Nie wszystkie rodziny jednakowe, ale masz rację że hien nie brakuje 

Jeśli nie ma empatii i tylko kasa się liczy dla ludzi to jest jak piszesz 

Opublikowano

no nic... za ładna pogoda by nie korzystać z niej...

narka...  ide se jeździć... 🙋‍♂️ LWG

Opublikowano
16 minut temu, PAN88 napisał:

Pytanie tylko czy się sprawdzi. Jak to szło krowa co dużo ryczy mało mleka daje 😁

Ja też w Warszawie na komunii. @Agrest jak nie tajemnica to na jakiej ulicy? Bazylika na Rzeczypospolitej ja.

A co do wydatków to mi się zaczna od czerwca pierwszy chrześniak

Ursus, Sonkowskiego

Ppw św Józefa Oblubieńca

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Tamte czasy takie były. Jak ludziska zobaczyli lub usłyszeli o psychologu, to z człowieka robili wariata. Teraz już to nie jest takie silne, chociaż też jeszcze występuje. A te pisma też wysyłali tak ordynarnie. Ale, jak pamiętam, to powinno być wystawione skierowanie przez prokuratora, a nie wezwanie z poradni. Ale to też mogło właśnie od prokuratora zależeć. Bo on ma dość sporą swobodę. Mógł wysłać to skierowanie do poradni, a ona je potraktowała, jak polecenie. To znowu wszystko zależy od ludzi. Jeśli chcą być subtelni i dyskretni, to będą nie łamiąc przy tym przepisów. Tak samo jest z policjantami na drodze. Z jednym można się pośmiać, a do drugiego nie wiadomo jak się odezwać 

No właśnie było dokładnie jak piszesz.Skierowanie przez prokuratora.A przychodnia ustaliła termin i wezwanie.

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Chrzestna mojej córki jest moja koleżanką ze szkoły.Tak długo była miła i sympatyczna aż załatwiłem jej pracę w Niemczech i tam poznała faceta z którym się ożeniła.I od tego momentu koniec kontaktu.

Ty nie znasz normalnych ludzi, normalnie szok 

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Nie wszystkie rodziny jednakowe, ale masz rację że hien nie brakuje 

Jeśli nie ma empatii i tylko kasa się liczy dla ludzi to jest jak piszesz 

Dlatego twierdzę, że pieniądz ma być sługą a nie panem. On ma służyć mi a nie ja jemu. Jeśli się służy pieniądzowi, zatraca się człowieczeństwo i staje się lalką na sznureczkach

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Łolek napisał:

Ty nie znasz normalnych ludzi, normalnie szok 

Wprost przeciwnie.To wszystko są normalni ludzie.Przyklady postępowania normalnych ludzi można mnożyć.Ostatni przykład z grudnia zeszłego roku.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
10 minut temu, marcin19071980 napisał:

Wprost przeciwnie.To wszystko są normalni ludzie.Przyklady postępowania normalnych ludzi można mnożyć.Ostatni przykład z grudnia zeszłego roku.

Noo kuwa,, normalni,, 

Opublikowano

Witajcie 🙋 

I do widzenia 🙋

53 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Tam nożyków prawie nie ma 😅 ale może chociaż po otworze na trzymak dobiorą... Ona jest trochę inna niż polska meduza, nowsza 220 cm, hydraulicznie składana

Sylwester niech dobrze kosi  🙂👍

Na próbę zapraszam do mnie 😛

A i dlaczego nie dysk 🤔

Opublikowano
15 minut temu, marcin19071980 napisał:

Normalni odchyleni...i to poważnie. Normalni ludzie traktują innych tak, jak sami chcieliby zostać potraktowani. Pomimo, że tych odchyłów jest dużo, to nie wolno ich traktować jako normę

5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Witajcie 🙋 

I do widzenia 🙋

Miło że się przywitałeś i...pożegnałeś...

Opublikowano
Qwazi napisał:

To już Was trzech ojców chrzestnych komunijnych dzisiaj...chyba że jeszcze się jakiś znajdzie.

A ja mam chrześnicę, gdzie dziecko nie ma matki chrzestnej i nie dlatego, że coś się z nią wydarzyło, tylko po prostu jej nie było. I komunia w przyszłym roku. Radziu, ile byś dał na taką komunię?

jest to możliwie w świetle kościoła? bo byłem chrzesnym na chrzcinach (notabene w Łodzi w kościele katolickim) gdzie było kilka chrztów i na jeden nie stawił się chrzesny nie znam szczegółów i przyczyn i ksiądz nie chciał ochrzcić nie wiem jak to się skończyło ale chyba wybrali innego chrzesnego na szybko z gości

Opublikowano
1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

To znowu ja z pytaniem 😅 wie ktoś może czy do kosiarki rotacyjnej deutz fahr podpasują nożyki jakieś krajowe czy oryginały trzeba zamawiać?

Zestaw czeskich już nie daje rady? 

Opublikowano

Też byłem zdziwiony, ale jest takie coś w prawie kanonicznym ponoć. Podpisując akt chrztu nie składałem podpisu jako ojciec chrzestny. Ksiądz napisał własnoręcznie w akcie "świadek chrztu", założył przy tym podpis i postawił pieczęć parafii, po czym kazał mi się pod tym podpisać. Dokładniej nie wiem. Nie miałem potrzeby wnikać. To było w diecezji włocławskiej i od razu było tak załatwiane. Nie było sytuacji, że ktoś nie dotarł. Było dziecko, jego rodzice, jego siostra, ja, moja żona i moje starsze dzieci (bo najmłodszej jeszcze wtedy nie było)

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

8 minut temu, Agrest napisał:

I ja już w stolicy siedzę, też za ojca chrzestnego dziś robię.

Pamiętaj że miłość Chrześniaka bądź chrześnicy do chrzestnego jest wprost proporcjonalna do grubości koperty.Z praktyki ci to mówię.

Różnie to bywa w rodzinach ja mam czworo. pierwszego w dalekiej rodzinie i widziałem go 3 razy w życiu na chrzcinach, na roczku, komuni i teraz będzie miał 18 druga chrześnica u szwagra mam bardzo dobry z nią kontakt chodź szwagier po rozwodzie ale z Patrycja mam bardzo dobry kontakt trzecia w Angli ale mamy kontakt dobry i czwarta najmłodsza artyskta 3l u mojego brata najkochansza że wszystkich. do komuni została mi tylko ta najmłodsza. ja tez miałem bardzo dobry kontakt ze swoimi chrzesnymi ale zależy też dużo od rodziny, więzi i od ludzi ale bywa różnie w rodzinach.

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał:
30 minut temu, marcin19071980 napisał:

z grudnia zeszłego roku.

Normalni odchyleni...i to poważnie. Normalni ludzie traktują innych tak, jak sami chcieliby zostać potraktowani. Pomimo, że tych odchyłów jest dużo, to nie wolno ich traktować jako normę

To się dzieje wszędzie i w zasadzie jest już normalne.Poczytaj tu różne tematy to widać jak na dłoni.

Opublikowano
3 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Że zbożem tak zrób....

Po za tym...

Kupujesz że tak się interesujesz?

Dobrze Rysiu podpowiada. Ja grata nie mogłem sprzedać. Usunąłem ogłoszenie, po miesiącu nowe zdjęcia, nowe ogłoszenie, cena podniesiona i poszedł na drugi dzień, finalnie drożej niż startowałem w 1 ogłoszeniu 🤣

3 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Że zbożem tak zrób....

Po za tym...

Kupujesz że tak się interesujesz?

Dobrze Rysiu podpowiada. Ja grata nie mogłem sprzedać. Usunąłem ogłoszenie, po miesiącu nowe zdjęcia, nowe ogłoszenie, cena podniesiona i poszedł na drugi dzień, finalnie drożej niż startowałem w 1 ogłoszeniu 🤣

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Popier96 napisał:

Ja grata nie mogłem sprzedać. Usunąłem ogłoszenie, po miesiącu nowe zdjęcia, nowe ogłoszenie, cena podniesiona i poszedł na drugi dzień, finalnie drożej niż startowałem w 1 ogłoszeniu 🤣

Sprzedając kiedyś traktor pominąłem etap usuwania ogłoszenia. Napisałem tylko wielkimi literami "NOWA CENA", zwiększyłem ją o 1500 zł i poszedł w dwa dni. 

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
superfarmer02 napisał:

1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

To znowu ja z pytaniem 😅 wie ktoś może czy do kosiarki rotacyjnej deutz fahr podpasują nożyki jakieś krajowe czy oryginały trzeba zamawiać?

Zestaw czeskich już nie daje rady? 

Daje, ta kosiarka jest w dobrym stanie ale na małych łąkach pociętych rowami tym statkiem to trochę trzeba się nakręcić, z kolei na podmokłych kółka lubią rżnąć koleiny, to waży półtorej tony a kółka są dosyć wąskie. Dlatego kupiłem klasyczną konstrukcję. Do tego jeszcze jest zwykła ztr165 do 60-tki. Ale generalnie przy bydle kosiarek nigdy za dużo... Gdybym się kiedyś zdecydował na pryzme to te +- 20 ha łąk trzema zestawami w dzień powinno się zrobić 🤭

• Like 1
Opublikowano
marcin19071980 napisał:

3 minuty temu, Qwazi napisał:

To już Wąs trzech ojców chrzestnych komunijnych dzisiaj...chyba że jeszcze się jakiś znajdzie.

A ja mam chrześnicę, gdzie dziecko nie ma matki chrzestnej i nie dlatego, że coś się z nią wydarzyło, tylko po prostu jej nie było. I komunia w przyszłym roku. Radzimy, ile byś dał na taką komunię?

Rodzice chrzestni to jedna z najgłupszych funkcji jakie można było wymyśleć.Do niczego nie służą poza dawaniem kopert.Moja córa chrzestną widziała ostatni raz na swoim chrzcie, chrzestny z niewiadomych przyczyn nie utrzymuje kontaktu..Moja chrzestna ostatni raz widziała mnie na komuni i nawet nie wiem czy żyje a mój chrzestny okradł mnie na 90 000.Moja żona od swojego chrześniaka nie dostała nawet zdjęcia z 18stki bo dala w prezencie 1tys i to pewnie za mało było.Niech żyje rodzina

różnie z tym bywa moja kuzynka miała taka sytuacje że jest chrzesna u swojej koleżanki dziecka. Jak koleżanka poważnie przychorowala to prosiła żeby kuzynka adoptowała ta swoją chrzesniaczke na szczęście wszystko się dobrze skończyło że została wyleczona

Opublikowano
16 minut temu, Bananek napisał:

@HF86, dziś młoda z Tobą? Wpadajcie na piknik rodzinny do nas. Dmuchańce, występy, jadło ukraińskie i wiele innych.....

chrześniak mój będzie. taki dobrze odkarmiony. 

ja do Augustowa 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

Witajcie 🙋 

I do widzenia 🙋

53 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Tam nożyków prawie nie ma 😅 ale może chociaż po otworze na trzymak dobiorą... Ona jest trochę inna niż polska meduza, nowsza 220 cm, hydraulicznie składana

Sylwester niech dobrze kosi  🙂👍

Na próbę zapraszam do mnie 😛

A i dlaczego nie dysk 🤔

Próba będzie u mnie w gorzowskiej 😅 . A czemu nie dysk hmm, oglądałem kilka, każda do remontu/naprawy, pogiete dyski, wydarte do końca ślizgi, w niektórych uszkodzone przekładnie... Nie oszukujmy się, teraz do 10 tys dobrej dyskowej nie da się kupić a przynajmniej nie na naszym terenie, może gdzieś na Podlasiu gdzie tego więcej pracuje... Ten deutz jest w dobrym stanie, kompletny, nie pogięta, siłownik suchy, za cenę dobrej polskiej 165 żal było nie wziąć 😉

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v