Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spokojnie, nikt nie chce ani chłopaka utopić, ani z niego coś ściągać. Po to się wykupuje ubezpieczenie, że w razie wypadku buli ubezpieczalnia. Ale z nimi trzeba walczyć, nikt z walizką kasy pod dom nie przyjedzie. 

Orzeczeniem winy zajmą się biegli i sąd. Z wiadomych względów nie mogę zdradzać szczegółów. 

Fakt, że chłopak ma i tak życie spieprzone bo niecały rok prawko i tak poważny wypadek... Ale niestety to nie zabawka, trzeba się liczyć z konsekwencjami. Ja tam jego krzywdy nie chcę bo i co mi z tego. Stało się. 

• Like 5
Opublikowano
6 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Zaraz firmy oferujące pomoc w uzyskaniu odszkodowania zlecą się do kolegi jak sępy , miałem wypadek to przechodziłem na własnej skórze

@pedro2 trzymaj się chłopie

Trzeba wiedzieć gdzie zgłosić się i wybrać najlepszą opcję , 

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Baks00 napisał:

🙋 wieje

Ciekawe czy w nowym roku będzie się inaczej pracować 🤔

Tak samo będzie zapierdol zaaa pół darmo.

Sie człek rozleniwił trochi przez te świnta 

6 stopni, cicho, ciemno

Edytowane przez tytanowyJanusz
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Karol6130 napisał:

Kobietę byś wysłał, gdzie od rana tak się męczyć 

To i z rana Ryszard na ,,grzędę'' nie włazi 🤔😅

Edytowane przez Baks00
  • Haha 2
Opublikowano
Karol6130 napisał:

Pewnie będzie najlepiej u  adwokata się dowiedzieć jakie są realne szanse 

Ale powiedzmy sobie szczerze, co zabiorą temu 19-latkowi 

wypłacają z funduszu a sami później ściągają z gościa. u mnie w dalszej rodzinie fakt że to kilka lat(10-12) temu zgłosiła się sama jakaś kancelaria z Wrocławia skasowali 20% ale dla trójki dorosłych dzieci i wdowy wypłacili po 50tys każdemu na konto

stempos1980 napisał:

to w powiecie gostyniniskim i płockim są tacy mądrzy lekarze weterynarii powiatowe. mam kumpla weta to powiedział że jest ciągany o 3 takie sprawy

Opublikowano
Łolek napisał:

5 minut temu, lemik napisał:

Z czyjej winy był ten wypadek?

A czy to ważne 

no chyba ważne ale skoro kolega @pedro pisał o odszkodowaniu to znaczy że jego rodzice są poszkodowani a nie sprawcy. odcinając się od sprawy kolegi. też dużo jeżdżę i syn ma juz tez prawo jazdy. ale mam też znajomego rolnika którego taka kancelaria zniszczyła mu życie i prawie gospodarstwo dobrze ze miał wsparcie rodziny i znajomych i miał kasę na dobrych adwokatów. a wyciągnął tylko przyczepę z pola na asfalt i pojechał po druga na pole bo kopali buraki byla szarówka i gość z dzieckiem udezyl w tą przyczepę

konteno napisał:

1 minutę temu, Leszy napisał: Samotność lepsza niż małolata?  Nie lepsza ale dla miastowych chyba szkoda się produkować. Biedny dziad z woski który ledwo wiąże koniec z końcem co może takiej zaoferować tym bardziej jadąc na finansowo takim samym wózku co one. Zadbane chłopaki z miasta  z@ lepszymi stanowiskami , większymi zarobkami i kupą wolnego czasu mogą sobie na to pozwolić ale nie ja . Tym bardziej że dla niej trzeba byłoby z dotychczasowych celów zrezygnować.  @pedro2 skrzynke opróżnij bo nie można nic wysłać

@konteno to poszukaj sobie biednej kobiety że wsi i wspólnie zakaszcie rękawy i się dorobicie wspólnie. A Ty się za miastowymi ogladasz

pedro2 napisał:

Spokojnie, nikt nie chce ani chłopaka utopić, ani z niego coś ściągać. Po to się wykupuje ubezpieczenie, że w razie wypadku buli ubezpieczalnia. Ale z nimi trzeba walczyć, nikt z walizką kasy pod dom nie przyjedzie. 

Orzeczeniem winy zajmą się biegli i sąd. Z wiadomych względów nie mogę zdradzać szczegółów. 

Fakt, że chłopak ma i tak życie spieprzone bo niecały rok prawko i tak poważny wypadek... Ale niestety to nie zabawka, trzeba się liczyć z konsekwencjami. Ja tam jego krzywdy nie chcę bo i co mi z tego. Stało się. 

dokładnie jest OC NW I od tego jest ubezpieczyciel I takie kancelarie które Ci w tym pomogą ale chyba musi być już ustalony prawnie sprawca poszkodowany

Opublikowano
25 minut temu, wojtal24 napisał:

@konteno to poszukaj sobie biednej kobiety że wsi i wspólnie zakaszcie rękawy i się dorobicie wspólnie. A Ty się za miastowymi ogladasz

Proszę mi tu z początku roku nie obrażać kobiet ze wsi. Wcale nie jesteśmy biedne. 

Opublikowano
25 minut temu, wojtal24 napisał:

no chyba ważne ale skoro kolega @pedro pisał o odszkodowaniu to znaczy że jego rodzice są poszkodowani a nie sprawcy. odcinając się od sprawy kolegi. też dużo jeżdżę i syn ma juz tez prawo jazdy. ale mam też znajomego rolnika którego taka kancelaria zniszczyła mu życie i prawie gospodarstwo dobrze ze miał wsparcie rodziny i znajomych i miał kasę na dobrych adwokatów. a wyciągnął tylko przyczepę z pola na asfalt i pojechał po druga na pole bo kopali buraki byla szarówka i gość z dzieckiem udezyl w tą przyczepę

dokładnie jest OC NW I od tego jest ubezpieczyciel I takie kancelarie które Ci w tym pomogą ale chyba musi być już ustalony prawnie sprawca poszkodowany

Okoliczności też mają znaczenie. Bo nawet sprawca może sądzić się np. z zarządcą drogi. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v