Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, slawek74 napisał:

kartoflaż albo kapuściasz jakiś 🤔🤭

U nas jakiś czas temu jeden w prezencie ślubnym od teściów dość zamożnych sobie młyna zarzyczyl.Niestety przyszły teść nie był tak hojny i potencjalny młynarz jest do tej pory kawalerem.

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

23 minuty temu, slawek74 napisał:

kartoflaż albo kapuściasz jakiś 🤔🤭

U nas jakiś czas temu jeden w prezencie ślubnym od teściów dość zamożnych sobie młyna zarzyczyl.Niestety przyszły teść nie był tak hojny i potencjalny młynarz jest do tej pory kawalerem.

to do zięcia nie do mnie 🤭

6465 napisał:

Rysiek wypaliłeś już te drogie paliwo? Dziś na Orlenie ON 6,19

🤦‍♂️ ja po 7.3 jeszcze na miesiąc conajmniej mam 🤪 ale chyba lepiej że mam niż miałbym teraz kupować 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

to do zięcia nie do mnie 🤭

🤦‍♂️ ja po 7.3 jeszcze na miesiąc conajmniej mam 🤪 ale chyba lepiej że mam niż miałbym teraz kupować 🤔

A czy ja wiem. Na uprawę pod kukurydzę zaoszczędzę jakieś 120zł.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, slawek74 napisał:

A ja bym wolał teraz kupowac

1.1 taniej i 0.29 będzie więcej do odliczenia akcyzy

A tak w pisdu poszło ponad 1500

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano

tak wszystko liczyć co się wydaje Rysiu to depresja murowana... w tym tygodniu agregat od chłodni padł i trzeba było $ wydać i jeszcze udój mleka w szambo.... 🤦‍♂️ a wydatki ostatnio i tak spore...

Opublikowano

Tak się nie chwal bo ekolodzy cię namierzą . też palę paliwo po 7,60 ,mocznik sieję po 4200 ,a gorzałę też jak dawniej po pełnym kielichu . [tylko cośik rzadko ,baby zmowę zrobiły czy jak 🤷‍♀️]

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Toż nie przeżywam 

Ale ten rok w plecy jak nigdy w zyciu

Nie to że na minusie bo nie ale można było kupić za straty źle podjętej decyzji np dobrego władymirca t25 na zapas. 

No widzisz jak cię ta Twoja pis-da zrobiła bez mydła... Okradli cię na wartość wladymirca a ty nadal im wierzysz... 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

CZŁOWIEKI co teraz bedzie

Kupiłem na allegro olej

Cały tydzień był problem z wysyłką 

Pisze ze jak nie może dostarczyć to niech odda kasę 

Kasę oddał a Zara olej przyszedl

A na allegro dalej problem z wysyłką 

A jaki to problem się skontaktować, wyjaśnić i oddać należne pieniądze?

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Toż nie przeżywam 

Nie to że na minusie bo nie ale można było kupić za straty źle podjętej decyzji np dobrego władymirca t25 na zapas. 

To i u mnie tak. Zboże zalega co można było sprzedać to bym sobie motor kupił. A tak to dalej rowerem z komunii jeżdżę 🤷

Opublikowano

Ja wyjątkowo w tym roku zrobiłem inaczej jak co roku. Cholernie się opłaciło, ale takie strzały to pewno raz w życiu.

Szczerze to nie spodziewałem się, że aż tak sytuacja się potoczy, że tak rząd będzie rujnował polskie społeczeństwo i gospodarkę, z doniesień medialnych odczytać można że w rolnictwie będzie tylko gorzej.

Odstawione auto na zmianę opon, może już śniegu nie będzie

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Toż nie przeżywam 

Chcesz takiego do kompletnego remontu? Siedemdziesiąty któryś rok.

Opublikowano
2 godziny temu, radekz200 napisał:

no tak 😂 i jeszcze kupno nowego samochodu 😛

Ta kolezanka od koni ma takie auto jak Ty 😁

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

odjebutaj sie chachmęciażu....

Dlaczego mnie za takiego kogoś uważasz? 

23 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Nie

Jak będę kupował to będę szukał lede

O taki zaje🔨isty

https://youtu.be/wzPTcHDKzoo

Leda to już nie to 

Opublikowano

No i kolejna opona rozwarstwiona. Bardzo powoli puszcza powietrze na całym obwodzie.

Poprzednie Fuldy po 1,5roku tak zrobiły. Tylko zawsze przód.

Skutki zaliczania krawężników przy parkowaniu na chodniku?

Teraz Dębica presto.  Biły fuldę na głowę cichością toczenia i wytrzymałością, ale prawy przód poległ podobnie jak Fulda.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v