Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie dziękuję wszystkim za słowa otuchy, przepraszam, ale nie mam głowy odpisywać każdemu. 

Mam prośbę, czy miał ktoś z Was do czynienia z kancelariami odszkodowawczymi, które zajmują się wszystkim co potrzeba do uzyskania odszkodowań? Czy może wasi znajomi mieli... Czy po prostu warto się w to pchać żeby nie narobić sobie jeszcze większej biedy bo różnie to bywa.

Nie ogarniemy tego sami bo nie mamy o tym pojęcia ani czasu i siły. Najważniejsze jest teraz zdrowie i opieka nad nimi, prawdę mówiąc miałbym wywalone w kasę, ale niestety rzeczywistość jest jaka jest i koszta tej tragedii będą nie małe, a oszczędności kiedyś się skończą. Same protezy kolan dla ciotki zamówione 40tys. Rehabilitacja itd.

Najważniejsze, że wszystkim się poprawia, mama już nie jest w głębokiej śpiączce, płuca się podniosły i we wtorek operacja biodra. Ojciec, mama i jedna ciotka mają po dwie ręce połamane więc nie będzie łatwo, ale damy radę. Sam pomagałem komu się krzywda działa to i teraz mam oparcie i pomoc w obcych ludziach z wioski. 

Pomagajcie bo nie znacie dnia ani godziny kiedy wam będzie potrzebna pomoc, a wtedy i wam pomogą. 

I przede wszystkim zapinajcie pasy nawet jeśli jedziecie kilometr do sklepu. Gdyby nie pasy to były by 4 trupy. 

Kto może coś podpowiedzieć w tej sprawie piszcie na priv. Z góry dziękuję 👍

• Like 4
  • Sad 6
Opublikowano
10 minut temu, konteno napisał:

ja też nie , a tą małolatę do której nieśmiało smaliłem cholewki to sobie odpuściłem , zmieniła zmianę i nie pracujemy razem , ja przychodzę, ona wychodzi i na szczęście się tylko mijamy 

Samotność lepsza niż małolata? 

Opublikowano
19 minut temu, Qwazi napisał:

O...żona kolegi święta rzecz 👍. Nawet Pioter w temacie ma odpowiednie podejście...a nie😡 

Święte słowa Mariusz 

Druga zasada  tam gdzie mieszkasz i pracujesz nigdy fiutem nie wojujesz 

• Like 3
Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał:

Panowie dziękuję wszystkim za słowa otuchy, przepraszam, ale nie mam głowy odpisywać każdemu. 

Mam prośbę, czy miał ktoś z Was do czynienia z kancelariami odszkodowawczymi, które zajmują się wszystkim co potrzeba do uzyskania odszkodowań? Czy może wasi znajomi mieli... Czy po prostu warto się w to pchać żeby nie narobić sobie jeszcze większej biedy bo różnie to bywa.

Nie ogarniemy tego sami bo nie mamy o tym pojęcia ani czasu i siły. Najważniejsze jest teraz zdrowie i opieka nad nimi, prawdę mówiąc miałbym wywalone w kasę, ale niestety rzeczywistość jest jaka jest i koszta tej tragedii będą nie małe, a oszczędności kiedyś się skończą. Same protezy kolan dla ciotki zamówione 40tys. Rehabilitacja itd.

Najważniejsze, że wszystkim się poprawia, mama już nie jest w głębokiej śpiączce, płuca się podniosły i we wtorek operacja biodra. Ojciec, mama i jedna ciotka mają po dwie ręce połamane więc nie będzie łatwo, ale damy radę. Sam pomagałem komu się krzywda działa to i teraz mam oparcie i pomoc w obcych ludziach z wioski. 

Pomagajcie bo nie znacie dnia ani godziny kiedy wam będzie potrzebna pomoc, a wtedy i wam pomogą. 

I przede wszystkim zapinajcie pasy nawet jeśli jedziecie kilometr do sklepu. Gdyby nie pasy to były by 4 trupy. 

Kto może coś podpowiedzieć w tej sprawie piszcie na priv. Z góry dziękuję 👍

Zasięgnij opini w kancelari adwokackiej najlepiej takiej z polecenia. 

Opublikowano

Zaraz firmy oferujące pomoc w uzyskaniu odszkodowania zlecą się do kolegi jak sępy , miałem wypadek to przechodziłem na własnej skórze

@pedro2 trzymaj się chłopie

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Pewnie będzie najlepiej u  adwokata się dowiedzieć jakie są realne szanse 

Ale powiedzmy sobie szczerze, co zabiorą temu 19-latkowi 

Tu bardziej chodzi o ubezpieczyciela 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Może nie chodzi o to co jemu zabrać tylko firma ubezpieczeniową nie zrobiła w balona? 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Koszty leczenia pokrywa itp. parę lat temu taki 19-latek skasował moja kuzynkę na pasach. Zęby plus połamaną noga jakieś 100tysiecy dostała odszkodowania. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Łolek napisał:

Może nie na miejscu ale czemu już krzyżujecie tego 19to latka nie wiadomo co nas za rogiem czeka byłbym ostrożny 

To samo pomyślałem jak czytałem te komentarze ... 

Trochę samosądem zajeżdża 

Już zaraz najlepiej to go zlikwidować... 🤦

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Może nie na miejscu ale czemu już krzyżujecie tego 19to latka nie wiadomo co nas za rogiem czeka byłbym ostrożny 

Naszczescie nie mam to oceniać 👍 Napisałeś to myśląc pewnie o synach👏

Jedynie co to jeżeli mamy możliwość,wspierajmy ,,swojego''(Pedro).A nóż może ktoś coś podpowie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v