Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Żyje,przytyło mu się...........

Znowu🤭

Gospodarka się powiększa, musi mieć siłę by podołać kolejnym wyzwaniom.🤭

Opublikowano

snieg,wiatr, zimno cimno a 3 wsie dalej reprezentacja polski- pilkarzy oczywiscie -wywalczyla awans do mistrzostw europy, co prawda zremisowali z serbia ale to wystarczylo.

jak kurna ma byc dobrze w polskiej pilce jesli pilkarze u-19 na boisku treningowym na wsi graja ??  

Opublikowano
10 minut temu, marulekk napisał:

u mnie jak -4 bedzie i tak niewjade na jeden kawałek, z wierzchu w miare a pod spodem galareta , pszenica nic N niedostała jeszcze , już brązowa się robi

Ja pszenicę mam POsypaną 2 tyg temu jak było - 5

Jutro pszenżyto

A na jęczmienie coca-cola jak wyschnă Pola 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Bananek napisał:

@konteno, Twoje polo czarne? 

no , a czemu pytasz?

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Ja na trzeźwo, i po dnie wypłyconym kamieniem. Co więcej sprzęt można nawet umyć 😜

IMG_20230328_173004.jpg

jaka szerokość robocza i marka włóki ?

Edytowane przez konteno
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Uziu92 napisał:

Sławek z Gregorem też masz na pieńku ?

Kolego a z kim ten ‚‚najmądrzejszy'' nie ma 🤔 -4 fajnie tak

Edytowane przez PAN88
  • Like 1
Opublikowano
PAN88 napisał:

9 godzin temu, Uziu92 napisał:

Sławek z Gregorem też masz na pieńku ?

Kolego a z kim ten ‚‚najmądrzejszy'' nie ma 🤔 -4 fajnie tak

a ty z kim nie masz? podobnie jak tracz lubisz do kogoś się przypier..ć bez powodu...

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, stempos1980 napisał:

U mnie -1.1 a było już -2.

Wiatr ucichł

O drugiej -3, czwartej -4, pół godziny temu -5.

Prognozy nadają ostre słońce.

Koniec tygodnia ostry deszcz

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

Cudów nie ma. 

Teoretycznie możliwe jeśli jego kury są super niośne Kura potrafi jajko wytworzyć w 23 godziny .Przy jakimś tam zrządzeniu przypadków ,jesli w odpowiedni sposób to się stalo ,to kura zniosla jajko zaraz po tym jak on zbieral ,i wypluła następne na chwilę przed nowym zbiorem .🤷‍♀️   [gdy zbiera raz na dobę🤦‍♂️] Nie wiem co Ty Pafnucy masz za zielononóżki ,ale zielononóżki znoszą takie kremowe jaja ,takie jakby z cieliste . Zielonkawe jaja znoszą inne kury ,lecz rasy nie pamiętam . A może z zielonymi nogami jest więcej  ras🤷‍♀️ ,te zielonojajoproduktywne u mnie miały nogi o zwyklym kolorze . Acha żeby w agencji arimr zarejestrować kury ,pomimo braku chęci brania na nie kasy ,potrzebne jest błogosławieńctwo weterynaii ,numer stada ,numer konta ,i ksiązeczka zdrowia . Więcej grzechów nie pamiętam ,gdyż z reguły żona tym się zajmuje .😐

Edytowane przez kizak
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

O drugiej -3, czwartej -4, pół godziny temu -5.

Prognozy nadają ostre słońce.

Koniec tygodnia ostry deszcz

A co ty w nocy stałe zapalić wychodzisz 🤔 masz kondycję aż zazdraszczam 😉

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v