Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Ja się nie kłócę tylko jak nasyfie to grzecznie sprzątam albo tak robię żeby jak najmniej wynosić, tylko wyjazd z pola na drogę szczególnie wiosną albo po ostatnim rozrzutniku zawsze się wyniesie i nie ma z czego robić dramatu 

Marek ta jedna pani, co wiesz, to do tego celu ma taką... szczoteczkę 😉

Nawet jak przy deszczu kukurydzę woziliśmy to na niej...latała🤭

IMG_20220930_130251_559.jpg

• Like 4
Opublikowano
7 minut temu, Desperado napisał:

No lenistwo i pateractwo, bo jaki problem na polu zwalić nawet butem ziemię z odkładni, nie da się, czy d*py nie chce się ruszyć z siedzenia?

W piątek oralem i na polu wyczyscilem pług, w sumie jak zawsze czy to po plugu czy agregacie. Jechalem wolno zeby blota z kół nie pogubić,oczywiscie troche wyciagnalem ale chcialem w sobote pojechac i pozmiatac bo juz noc mnie zastala. W sobote spadl deszcz i zmyl,tyle ze tego blota bylo tyle co nic

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Gregor, orientujesz się po ile na waszych Kurpiach kury? Takie 16-17 tygodniowe, inaczej mówiąc 4 miesięczne.

Wszyscy tak wokół robili, a czasem i dalej robią nieważne kto, nieważne ile pola i jaki sprzęt. A myślisz, że u dużych czy w RSP jest lepiej? Jechałem jesienią za traktorem z pługiem jednego bambra u nas, droga cała w ziemi, no i cóż. Może sprzątał, może nie, choć prędzej to drugie.

30-35. Leghorny 9 miesieczne po 25 

Opublikowano

Oj tu nie chodzi że coś tam zleci czy trochę z opon ziemi, ale o uwalenie drogi asfaltowej, zwłaszcza ze sporym ruchem, to samo heder, no jest mały ruch to przeleci, ale co jak samochody jeżdżą w te i nazad.

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

i tym na  łysą górę idzie się dobić ? ,no popatrz popatrz 😐

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

No i przynajmniej ta pani ma jedną szczoteczkę   :P  ale dużo, zwłaszcza większych gospodarzy ma taki sprzęt do sprzątania drogi.

Opublikowano

Ona twierdzi, że na codzień to tam lata na odkurzaczu, a na tym to tylko na te ważniejsze złoty🤭

4 minuty temu, kizak napisał:

i tym na  łysą górę idzie się dobić ? ,no popatrz popatrz 😐

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

No i przynajmniej ta pani ma jedną szczoteczkę   :P  ale dużo, zwłaszcza większych gospodarzy ma taki sprzęt do sprzątania drogi.

O ona tym nie tylko drogę sprząta. Zebyś widzial, co tą szczoteczką wyrabia na stołach paszowych🙆

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Będzie trzeba z 40 kupić bo coraz więcej jajek jemy 

Ja tam nie zwiększam zasadniczo, cały czas kręci się po mniej więcej tyle samo. Tyle wystarczy. Za to uszatych może być pobity rekord jak się jeszcze 3 okocą.

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

To to nic. Łabędzie wczoraj wieczorem nad podwórkiem latały. 

Łabędzie to były sporadycznie, ale od kiedy pamiętam. Jak rzeka wylewała bardziej obficie, to pływały po rozlewisku. 

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja tam nie zwiększam zasadniczo, cały czas kręci się po mniej więcej tyle samo. Tyle wystarczy. Za to uszatych może być pobity rekord jak się jeszcze 3 okocą.

Od wczoraj jedna z kawalerem przebywa. Jak się dorwał jebaniutki to z 5 razy ciapnął bez wyjmowania pindola

1 minutę temu, Leszy napisał:

Łabędzie to były sporadycznie, ale od kiedy pamiętam. Jak rzeka wylewała bardziej obficie, to pływały po rozlewisku. 

Do rzeki mam z 5km 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Od wczoraj jedna z kawalerem przebywa. Jak się dorwał jebaniutki to z 5 razy ciapnął bez wyjmowania pindola

To po grzyba ją trzymasz dalej u niego? Ja się z tego dawno wyleczyłem, jak zawiozłem do gościa a na drugi dzień odebrałem sztywną. Teraz wszystko dopilnowane. Nic z tego to za parę godzin albo następnego dnia powtórka, jak wyjdzie to za 5 dni poprawka i tyle.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Podglądywywałeś🤔🤭 

Ale to jest niemożliwe Mieciu🤷

Opublikowano
22 minuty temu, Belaruss820 napisał:

W piątek oralem i na polu wyczyscilem pług, w sumie jak zawsze czy to po plugu czy agregacie. Jechalem wolno zeby blota z kół nie pogubić,oczywiscie troche wyciagnalem ale chcialem w sobote pojechac i pozmiatac bo juz noc mnie zastala. W sobote spadl deszcz i zmyl,tyle ze tego blota bylo tyle co nic

Mauzera mieć na polu i myć koła 🙃

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Podglądywywałeś🤔🤭 

Ale to jest niemożliwe Mieciu🤷

No nie zlazil z niej. Toć musiałem zobaczyć co się dzieje bo jakby ja saczal gryźć czy ona jego to zaraz bym rozdzielił ich.

Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

za zanieczyszczenie drogi spore mandaty.

trochę nalezy zwracać uwagę. ten syf na drodze naprawdę może doprowadzić do nieszczęścia.

Nie jeżdżę po rzuconym oborniku, wyjeżdżam jak to możliwe innym mostkiem niż wjechałem, ale jak się wyjedzie traktorem z terenu na drogę, to zawsze coś odpadnie z bieżnika.  Jak się zaczyna wożenie, to dziennie kilkadziesiąt razy robi się przejazdy z płyty na pola. Gdzie tu możliwość czyszczenia ogumienia po każdym wyjechaniu? Przepisy o drogach wiejskich powinny być do zmiany, jak o hałasach na wsiach.  

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak wszystko cacy to całość trwa 10-20 sekund, rzadko kiedy się zdarza, że drugi raz ją załapie ale to już zmachany jak koń po orce.

No to to widać dobry zawodnik. Będziesz chciał to Ci go pocztą wyślę a jak skutecznie sprawę rozwiąże to mi go odeślesz ale narazie zootechnik ma go wziąć na sex turystykę 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v