Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

A prababkę żeś łysą pochował 🙉

Zdjelim jej już po uroczystości 😁też zacząłem dumac czy oni jej lysej nie pochowali

3 minuty temu, 6465 napisał:

No i po uj pytasz jakie grube bolce jak nie masz zamiaru kupić?

Urła tak to byś leżał albo się z małżonką spierał a tu myk zajecie 

• Haha 1
Opublikowano
55 minut temu, Agrest napisał:

No wiem o tym.

Głęboko redlice puściłem.

Murano doniczkowana to musiałem ręcznie.

Jeszcze gość ma 700szt jakbyś chciał😉

Jakby miał 7000 to była by jakaś ilość, a te 700 to ledwie na dwie redliny po 160m by u mnie starczyło xD 

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

No i po uj pytasz jakie grube bolce jak nie masz zamiaru kupić?

A zmierzyłeś ? Bo nie słyszałem , a potrzebuje na wczoraj i do tego dał 90 zł w lokalnym sklepie a 80+przesyłka 🤷 

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A zmierzyłeś ? Bo nie słyszałem , a potrzebuje na wczoraj i do tego dał 90 zł w lokalnym sklepie a 80+przesyłka 🤷 

Dał? Znaczy tatuś kupił🤷 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Pigmei napisał:

Woda z zaoranej łączki odpompowana i pole zasiane? 

To nie to

To dzierżawa w innej wsi

Wczoraj pofermentu przekultywatorowany a dziś lekki kurz leciał 

Takie pola to rozumiem a nie do maja woda stoi. 

Opublikowano
33 minuty temu, Qwazi napisał:

Nie chcę...tak mi dobrze...najlepszy szampon to...Cif...żadnych zarysowań...po co mnie włosy...tylko policjanty się mogą czepiać za...oślepianie jadących z naprzeciwka🤷. Ale sobie toto coś od słońca opuszczę...i będzie lux🤭

Tak z ciekawości.

To.... No jak by tu... To uczesanie, to w typie np kogo?

Np ja to w typie Dudy, tylko bardziej siwy ja.

5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

To nie to

To dzierżawa w innej wsi

Wczoraj pofermentu przekultywatorowany a dziś lekki kurz leciał 

Takie pola to rozumiem a nie do maja woda stoi. 

Ech te bambry.

Na inną wieś poleci byle się nachapać....

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, radekz200 napisał:

My to już zasielim owies 😂

trochę późno, ale może coś urośnie...

a dużo morgów? po lesie tyż siałeś?

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Tak z ciekawości.

Ech te bambry.

Na inną wieś poleci byle się nachapać....

Od mojego wujka jeden dzierżawi, po całej gminie , i tak jeździ po kilka kilometrów małym rozrzutnikiem dwuosiowym , zamiast zrobić jakieś nadstawki ... Traktor wielki szkoda czasu i paliwa .nawali kopiec i tak droga czasem spadnie ...

Opublikowano
1 minutę temu, mf362 napisał:

Traktor wielki szkoda czasu i paliwa .nawali kopiec i tak droga czasem spadnie ...

a daj spokój. taki Rysiek to aby brać .

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, mf362 napisał:

Od mojego wujka jeden dzierżawi, po całej gminie , i tak jeździ po kilka kilometrów małym rozrzutnikiem dwuosiowym , zamiast zrobić jakieś nadstawki ... Traktor wielki szkoda czasu i paliwa .nawali kopiec i tak droga czasem spadnie ...

Nie ogarniam ludzi z małymi rzutnikami i dużymi traktorami. Wożą na pola przyczepami, a potem to rozwożą z armią ludzi do pomocy...... 

Edytowane przez Leszy
Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

Dał? Znaczy tatuś kupił🤷 

Dałem ...🤦 

Najgorzej że Sławek vel @Agrest  poczuł się urażony 😐

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

E! 

sie polonistów narobiło na rolniczym forum...

Przed chwilą, Qwazi napisał:

Szymon ze znanych jest jeden bardzo do mnie podobny🤔

...i wszystko jasne...

Opublikowano
17 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Tak z ciekawości.

A co tam. Trza mieć dystans do siebie🤔. Sam se oceń Zbysiu🤷

IMG_20230323_174252_381.jpg

• Like 2
  • Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

We te wożenie edytuj bo będziesz za karę ze Sławkiem w jednej ławce siedział 

@Leszy

2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

sie polonistów narobiło na rolniczym forum...

By tylko dyktanda nie kazali mi pisać 😜 

Opublikowano
Leszy napisał:

Przed chwilą, mf362 napisał:

Nie ogarniam ludzi z małymi rzutnikami i dużymi traktorami. Worzą na pola przyczepami, a potem to rozwożą z armią ludzi do pomocy...... 

Nie każdego od razu stać na duży rozrzutnik🙃

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v