Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Można nawet 500 kto ci broni 

Na pierwszą 55 do 60 a potem coś do liścia i  pewnie będzie koniec  

Może i bardziej ale jak się uruchomię to potem sam się siebie boję 

Kolega ma gospo po ciotce i taka stara drewniana chałupa tam stoi, ktoś mądry bez jego wiedzy wpisał że to zabytek, działka szeroka na 20m budynek przy drodze i teraz kłopot, jedyne wyjście stacić panowanie nad ładowarką i zahaczyć bo podświecić strach bo wieś gęsta 

Marek trzeba sypać , widzisz nawozy znów ostro w dół 😉 ja tylko żałuję że nie zasiliłem na początku marca , mógłbym gonić z plonem taki potentatów jak @soltys48 czy @Agrest czy inni 

Opublikowano
4 godziny temu, ippon napisał:

Tak sobie rozważam, że gdybym poznał dziewczynę która nie ma żadnych większych wymagań byle tylko wyjść za mąż, i Ona nie będzie mi się nic podobać ani ja jej, to czy warto w to pujść?. Pafnucy jak myślisz?

Nie wiem czy znajdziesz taką kobietę. Nie ma takich.

Opublikowano

Przerylem dziś na Rędzinie , sucho się zrobiło . Inną działkę blisko łąk myślałem kultywatorowac i siać ale mokro . Pod butami tak nie stabilnie , nie ma sensu kopać się w błocie .

Opublikowano
42 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

A u nas cisza jak w święta 

A właśnie widziałem jak jeden siał zboże.

Opublikowano
3 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Kurła ja przez ten świeży rozsiewacz tylko około 55 kg , nie mogłem poradzi z ustawieniem 😐 , na drugą dawkę można jednorazowo jebnąć 300 saletrzaku ?

Bez problemu. 

Dziś przy okazji płukania opryskiwacza sprawdziłem rozdzielacz i rzeczywiście jest stało ciśnieniowy. Co ciekawe nie ma żadnych zaworów do korekcji ciśnienia na danej sekcji, a sekcje ma różnej szerokości. Czyli ta puszka steruje ciśnieniem 🤔

Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał:

Nie wiem czy znajdziesz taką kobietę. Nie ma takich.

o to to , nawet takiego jarka mergnera żonka zostawiła także szkoda jego zachodu ,czasem samotność lepsza niż użeranie się z kimś czy męczenei soba kogoś 

47 minut temu, themrsakmejek napisał:

on już 80ke oglądał i za duże dla niego oraz widoczności nazat ni ma 

Opublikowano
24 minuty temu, szymon09875 napisał:

Bez problemu. 

Dziś przy okazji płukania opryskiwacza sprawdziłem rozdzielacz i rzeczywiście jest stało ciśnieniowy. Co ciekawe nie ma żadnych zaworów do korekcji ciśnienia na danej sekcji, a sekcje ma różnej szerokości. Czyli ta puszka steruje ciśnieniem 🤔

Nie wystarczy że silnik skoryguje ciśnienie na głównym reduktorze ;) Generalnie ta komputeryzacja jest piękna bo ustawiasz dawkę trzymasz prędkość mniej/więcej i niczym się nie przejmujesz. 

Opublikowano
8 minut temu, konteno napisał:

o to to , nawet takiego jarka mergnera żonka zostawiła także szkoda jego zachodu ,czasem samotność lepsza niż użeranie się z kimś czy męczenei soba kogoś 

A on zabrał ją na pitzde....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v