Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jasiuhonda napisał:

Panowie ile wziąć na godzinę ciągnikiem z turem? Ładowanie oborbika

xależy czym ? ciągnik ładowarka jak duży ciągnik czy przestoje będą a może widełkami 🤔🤭

Opublikowano (edytowane)

@Uziu92 mozesz polecić jakiś serwis gsm w siedlcach, w łosicach by mi zrobili ale części nie mają są już niedostępne a to stary tel ,jak jaki serwis ma stare na rozbiórkę to by zrobił.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
32 minuty temu, Karol6130 napisał:

Kotka czuwa nad tymi żeby nie było 

Jeszcze roku nie ma  a już wie co w jej życiu jest ważne 

Pełny brzuch i odpoczynek oraz święty spokój

Niech se gospodarz myszy gania...przecież to nie jest kotka spod Łodzi🤭

• Haha 2
Opublikowano
Strongman napisał:

@Uziu92 mozesz polecić jakiś serwis gsm w siedlcach, w łosicach by mi zrobili ale części nie mają są już niedostępne a to stary tel ,jak jaki serwis ma stare na rozbiórkę to by zrobił.

Może lepiej tel zmienić...

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Michał a widzisz ten ,,mały" klucz tam?🙆‍♂️

Żeby mu przy.....jak nie za swoje kolana będzie się łapał 😁

Opublikowano
8 godzin temu, hubertb napisał:

A nie aby skrajne wycieńczenie i odżywienia?  Któraś z niosek do obserwacji? U mnie nawet jedno się nie zdarza. Przy wyniku jedna kura jedno jajko na dzień. W zimie był przestój bo było zbyt mało światła mimo wszystko zniekształceń skorupy nie było. 

Na taką ilość to szkoda sobie głowę zawracać obserwacją, monitorowaniem itp. Zdechnie to zdechnie, nie to się łapnie i na pasztet przerobi. Mi wystarczy nieśność na poziomie 50%. Teraz nawet więcej jest bo z 10 jest starych to zostaje koło 40 a jajek dziennie koło 30. Tyle, że u mnie kury to są głównie "utylizatory" wszelkiej maści resztek, ziemniaków, zboża to tak wiele nie zjadają. 

7mm za noc, marzec 13mm.

Opublikowano
3 minuty temu, PAN88 napisał:

@Qwazi a skąd wiesz że nie spod Łodzi

Bo musiałaby być ode mnie albo od Marka...a nie jest, bo Karol MF chce kupować i na dobrego kota skąpi. A to nie są tanie kotki🤭

Opublikowano
8 godzin temu, hubertb napisał:

Tak z przymrużeniem oka nie ma nic lepszego niż lepszego niż truskawka na bitej śmietanie posadzona na młodym jędrnym biuście. A tak na poważnie w ten dzień kobiet powiem wam tak że ja już swoją wisieneczkę na czteropiętrowym torcie odnalazłem a i tak śmietanki oblizać do końca nie mogę. Kto żonaty ten wie, że ile by tego kwiatu nie pielęgnować tym zawsze lekki niedosyt jest ;) A patrząc na moją okularnicę to starzeje się jak wino im starsza tym większą mam na nią ochotę. W tym dniu to i nawet te chyba czterdzieste trzecie buty które kupiła jakoś przeszły. 

No trochę jest, żeby ludziom tyle przyjemności odbierać i jakie straty! Liczone w milionach. 

Jest nadzieja na mój związek. Buty to już chyba 100 par

Opublikowano
1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

Potrzebien 😉

A rozumiem. 🤪

Nie mam więcej pytań. 😁

Opublikowano
6 minut temu, malaczarna napisał:

Jest nadzieja na mój związek. Buty to już chyba 100 par

Te buty i torebki to chyba jakiś fetysz.To samo u mnie.I na pytanie O MASZ NOWE jest odpowiedź:no co ty już z pół roku je mam.

Opublikowano
Strongman napisał:

ja kiedyś coś naprawiałem na składowej ale chyba się gdzieś przenieśli, bo już tam punktu nie ma, na Starowiejskiej 21 jest serwis i jeszcze w galerii od ulicy Sokołowskiej jest, tam obok pepco.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, marcin19071980 napisał:

Te buty i torebki to chyba jakiś fetysz.To samo u mnie.I na pytanie O MASZ NOWE jest odpowiedź:no co ty już z pół roku je mam.

To samo z sukienkami. Przychodzi czlowiek do domu na obiad, ciut wcześniej, a żona nago. Pyta czemu jest nago, a ona, że nie ma w co się ubrać. Lekko zirytowany otwiera szafę i jedna sukienka, druga, trzecia...siedemnasta, cześć sąsiad, osiemnasta...a ona mówi,że nie ma w co się ubrać 🤔🤷😉🤭

• Haha 4
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v