Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Za Tuska to juz by dawno utwardzone było 

No jakoś też utwardzić przez 8 lat nie zdążył. Ba jeszcze wiecznie biedował, z tej biedy nawet pod skrzydła Niemców wyp... 

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Z teściem doczynienia miałeś czy zawsze go nie było? Tak jak powszechnie ludzie narzekają na teściowe, to na gospodarstwach zazwyczaj na teściów. 

Mariusz ma teścia

Zależy od człowieka U mnie teść na ranę a  o teściowej nie wypowiadam się bo szkoda słów 

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Jak to się powiada jak nie masz pojęcia to mieszkasz u teścia ha ha ha .

Kopnął cię ktoś w zad 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Mariusz ma teścia

Zależy od człowieka U mnie teść na ranę a  o teściowej nie wypowiadam się bo szkoda słów 

Kopnął cię ktoś w zad 

Mieszkasz u teścia ? .

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Mieszkasz u teścia ? .

u siebie mieszka...

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

na swoim jest...

Czytaj uważniej a nie aby czytać 

Szukam prawdy. Pisał kiedyś że ojcowiznę brat przejął...

Nie wchodząc w szczegóły, mam 30% ziemi, budynki i jeden ciagnik po teściach, za co zapłaciłem. Resztę kupiłem od obcych. Żeby delikatnie to ująć mój teść nie był najlepszym gospodarzem. I to też nie jest do końca jego wina.

Mój brat przejął gospodarstwo po rodzicach, które powiększył kilkakrotnie i rozwinął. Obecnie wchodzi w jego sklad 80% ziemi w miejscowości, gdzie mieszka i jeszcze trochę w sąsiednich 

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Nie wchodząc w szczegóły, mam 30% ziemi, budynki i jeden ciagnik po teściach, za co zapłaciłem. Resztę kupiłem od obcych. Żeby delikatnie to ująć mój teść nie był najlepszym gospodarzem. I to też nie jest do końca jego wina.

Mój brat przejął gospodarstwo po rodzicach, które powiększył kilkakrotnie i rozwinął. Obecnie wchodzi w jego sklad 80% ziemi w miejscowości, gdzie mieszka i jeszcze trochę w sąsiednich 

Nie przeszkadzał chociaż?

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Robi wrażenie, oby tylko cena dopisała 

Na giełdę nie trafi tylko do lokalnego przemytnika więc pójdzie duży hurt.Szefowa już oglądała i pochwaliła za wyniki 😁

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Żebyś tam nawet złote ornamenty montował, to musisz jechać do nich i robić to czego chcą. Od nich też zależy twoja stawka i czy łaskawie ciebie zatrudnią. 

W Polsce nie jest inaczej. Jak idziesz do pracy to po to żeby pracować chyba 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

W Polsce nie jest inaczej. Jak idziesz do pracy to po to żeby pracować chyba 

Pracujesz na twoich warunkach. A teraz to już w ogóle jest ciężko o pracownika. 

Opublikowano
5 minut temu, MonteChristo napisał:

Nie przeszkadzał chociaż?

Nie. Pomagał ile tylko mógł. To mu trzeba oddać. Nigdy nie krytykował tego co ja robię i nie radził na siłę. Przez wiele lat mogłem swobodnie pracować na etacie i siedzieć w polu ile mi pasowało, a on mi ogarniał oborę tak jak mu powiedziałem, że ma to być zrobione. Nie musiałem kontrolować. Zawsze miał świadomość co schrzanił i ma do tej pory. Wziął to na klatę i szacunek za to mu się należy. Wiem też,że dobrze ocenia to co ja robiłem i robię. I wiem to od obcych ludzi

• Like 6
Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Nie. Pomagał ile tylko mógł. To mu trzeba oddać. Nigdy nie krytykował tego co ja robię i nie radził na siłę. Przez wiele lat mogłem swobodnie pracować na etacie i siedzieć w polu ile mi pasowało, a on mi ogarniał oborę tak jak mu powiedziałem, że ma to być zrobione. Nie musiałem kontrolować. Zawsze miał świadomość co schrzanił i ma do tej pory. Wziął to na klatę i szacunek za to mu się należy. Wiem też,że dobrze ocenia to co ja robiłem i robię. I wiem to od obcych ludzi

I tak powinno być, a nie jak niektórzy dręczą i krytykują jak chcesz coś działać, a sami nic nie robili

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, hubertb napisał:

Żebyś tam nawet złote ornamenty montował, to musisz jechać do nich i robić to czego chcą. Od nich też zależy twoja stawka i czy łaskawie ciebie zatrudnią. 

Tyle tylko że robisz conajmniej za 2 razy tyle co w kraju.Z zatrudnieniem nie ma problemu jak masz fach w ręku.Powiem ci tylko tyle że nie ma w Polsce firmy z branży mechanicznej która było by stać na zatrudnienie mnie.Mniejsza o szczegóły.Ko chyba że ORLEN ale to już chemia

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

Pracujesz na twoich warunkach. A teraz to już w ogóle jest ciężko o pracownika. 

Naszczescie jeszcze jest wielu wychowanych starym systemem. Młodzi może się i postawia ale co z ich stawiania jak w 10 minut pokazujesz mu ze nic nie potrafi. A stary? A jeszcze taki co przyjmie ze dwie setki przez dzień? 

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Była nagroda?

Podobno będzie 😁😁😁😁😃

Opublikowano
3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Tyle tylko że robisz conajmniej za 2 razy tyle co w kraju.Z zatrudnieniem nie ma problemu jak masz fach w ręku.Powiem ci tylko tyle że nie ma w Polsce firmy z branży mechanicznej która było by stać na zatrudnienie mnie.Mniejsza o szczegóły.

Wszystko jest pięknie jak euro przeliczamy na złote. Jednak zacznijmy teraz podstawiać stawki do zarobki Niemców i okaże się że dostajesz ochłap.  Następny problem to służba zdrowia, oświata i dzieci. Są bogatym krajem ale dziecka bym tam wychowywać nie chciał. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v