Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, soltys48 napisał:

Pod maską motor Deutz 

Nie Ursus

.Ale Deutz siedzi na nim i go pogania 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

sypie z prerwami.

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

mało który ma inną niż aluminiowa

nie znam sie -tylko ford ma taka ze nie wskazane zalozenie gazu ??

1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Na razie tylko miskę zdiolem bo kapustę szykuję.Zobaczymy.Wal 4,5tys korba 280 uszczelka 200 tuleja 300 tłok 280 a dalej się zobaczy.

wal tanszy niz do zetora  ??? 

1 godzinę temu, 6465 napisał:

A co to jest?😳 Nigdy nie byłem. Weź opisz.

jesli sie dziwisz cenie kawy, to ci wierze na slowo..

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Na razie tylko miskę zdiolem bo kapustę szykuję.Zobaczymy.Wal 4,5tys korba 280 uszczelka 200 tuleja 300 tłok 280 a dalej się zobaczy.

Ale to tak po paprocku będziesz robił tylko jedną dziurę? 

No jak samemu ogarniasz to bajka. 

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

nie znam sie -tylko ford ma taka ze nie wskazane zalozenie gazu ??

a nie wiem, kilkanaście lat już nie mam auta z LPG, to trochę nie w temacie jestem

ale myślę że to nie chodzi o stop z jakiego jest wykonana głowica

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jacus napisał:

tanszy niz do zetora  ??? 

Euro.Tyle co cały Zetor 

9 minut temu, pedro2 napisał:

Ale to tak po paprocku będziesz robił tylko jedną dziurę? 

No jak samemu ogarniasz to bajka. 

Kur.... nie takie rzeczy przy tych strupach robiłem.Zatarl się jeden na fest aż korbę wyrwało.Jak reszta będzie dobra to jedna wystarczy.Z 15 już przerobiłem 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

44 minuty temu, slawek74 napisał:

sie rozrzutny zrobiłeś....

Oj bo nie wiadomo po co to trzymać...tylko kłopot z tego...

Rydzykowi dsj on nie będzie miał klopotu 😜 a Ty tylko przez te kase nie wyspany 🤭😁

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

Rydzykowi dsj

Trochę bogatszym dawał nie będę...

Som mom mało....

9 minut temu, soltys48 napisał:

Na Af też niedługo takie plony

Najpierw na YouTube.

Ciekaw jestem jak wyglądało to przed koszeniem.

Opublikowano
37 minut temu, bratrolnika napisał:

a nie wiem, kilkanaście lat już nie mam auta z LPG, to trochę nie w temacie jestem

W fordach niby wypala gniazda zaworowe od LPG łatwo . Ale ludzie mieli fokusy od nowości 1.6 benzyna na LPG i to im chodziło po 300 350 tys km 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, katter napisał:

Witam!

Wymieniam ekspres w biurze po 3 letniej przygodzie z ekspresem automatycznym - niestety jest już zajechany i smak kawy pozostawia wiele do życzenia. Jaki ekspres moglibyście polecić do biura? Podejrzewam, ze dziennie robionych byłoby 10-12 kaw. Czy ekspres kolbowy w tym przypadku zda egzamin?

Jaki budżet?

2 godziny temu, Bananek napisał:

albo Ciebie do mnie. 😉 tylko muszę dobrać dzień, że moja będzie w pracy.

Wolę żonę poinstruować czego ma wymagać od męża

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

📢📢📢📢

Coś ciekawego tu się działo? 

Warto przeglądać dzień

A Pafnucy słomy naprzedał, kasy ma jadę do niego na święta.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, PAN88 napisał:

Po ile teraz? I jaki rozmiar  belki

120 tki. Po szejsiąt.

Tanieje słoma, a jeszcze i myszy się czepiły.

Gowniano wymłócone.

Lepiej bym wyszedł sprzedając prosto z pokosu.

5 minut temu, Leszy napisał:

Napiszę wam niusa z mojego życia, że wykryli mi boreliozę. Na cztery tygodnie mam wypisany antybiotyk......... Na święta i sylwestra jak znalazł....  

Co Ci było że badanie zlecono?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Napiszę wam niusa z mojego życia, że wykryli mi boreliozę. Na cztery tygodnie mam wypisany antybiotyk......... Na święta i sylwestra jak znalazł....  

Podejrzewasz kiedy ten kraczaty pająk się wpierdzielil? Dawno było?

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Chodzi o materiał, za jakiego są wykonane gniazda zaworowe. Jak brałem nowy i chciałem do LPG, sprawdzali mi po VIN, czy jest dedykowany czy nie. A silniki takie same 

1 godzinę temu, mf362 napisał:

W fordach niby wypala gniazda zaworowe od LPG łatwo . Ale ludzie mieli fokusy od nowości 1.6 benzyna na LPG i to im chodziło po 300 350 tys km 

Ford zaleca lubrykacje gniazd zaworowych. To powoduje dodatkowe elementy w instalacji LPG i sprawia, że użytkowanie jest nieco uciążliwe 

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Co Ci było że badanie zlecono?

Sam sobie zrobiłem badanie bo się czułem jak przy jakiejś grypie od tygodni, bóle mięśni kręgosłupa itd. a lekarka zleciła jedynie podstawowe badania krwi i próby wątrobowe wyszły wysokie oraz wskaźniki zapalne. Na USG wątroba wyszła zdrowa. 130 zł. ale wiem na co się leczyć a nie na chybił trafił. 

7 minut temu, 6465 napisał:

Podejrzewasz kiedy ten kraczaty pająk się wpierdzielil? Dawno było?

Nie. Żadnego kleszcza nie znalazłem ani rumienia. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v