Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja jadę na 17 zakończyć.

Wczoraj nawet bardzo ksiądz nie krzyczał na mnie.

1 minutę temu, 6465 napisał:

Odparowałem po urodzinach chrześniaka to trzeba do kościoła jechać rekolekcje zacząć. 

Przed chwilą, Qwazi napisał:

Gaźnik czyściłeś

Był czyszczony tymi mikrodzwiekami.

Przed wymiana cylindra już były problemy.

Po mojemu to trzeba uszczelnić na wale.

Kiedyś po świętach trzeba będzie w kotłowni się pobawić i rozebrać....no i później złożyć 

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Ja jadę na 17 zakończyć.

Wczoraj nawet bardzo ksiądz nie krzyczał na mnie.

Bo ty porządny chłop to co będzie krzyczał. 

U mnie na 16

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Gdzie ten złom? Jeśli 1,5 x 1,5, to że 7 szt by mnie interesowało...

Białystok Starosielce ,Uniwerstal 

nie wiem czy jeszcze to będzie ale moge wpaść i pomierzyć dokładniej

6 minut temu, 12Pafnucy napisał:

to teraz trzeba ultradźwiękami 

7 minut temu, Qwazi napisał:

Gaźnik czyściłeś? Regulację paliwo powietrze robiłeś?

Ryszard by mu ogarnął temat ale żyją jak pieseł z kotełem 

Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

Białystok Starosielce ,Uniwerstal 

nie wiem czy jeszcze to będzie ale moge wpaść i pomierzyć dokładniej

Ło matko...za daleko...nie będę tyle drogi ciągnął 7 płotków...

10 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Przed wymiana cylindra już były problemy.

Po mojemu to trzeba uszczelnić na wale.

Kiedyś po świętach trzeba będzie w kotłowni się pobawić i rozebrać....no i później złożyć

A to będziem...kibicować😎

• Like 1
Opublikowano
Dnia 8.12.2023 o 19:49, Agrest napisał:

Owczy pęd owczym pędem ale takiej głupoty nie pojmuję

Dnia 8.12.2023 o 19:51, Tomasz0611 napisał:

Tak wygląda świat w którym najwyższą wartością jest ilość wyświetleń na Tik-Toku, im większego debila z siebie zrobisz tym lepiej ...

a co mają z nudów robić ?

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, konteno napisał:

Ryszard by mu ogarnął

Toż tam nic skomplikowanego nie ma.

Pożądanego remontu nie opłaciło się robić, bo staroć.

Oryginał części drogie.

Jak już druga miałem to przyszło mi do głowy założyć chiński cylinder.

Poskładałem, odpaliła, ale za cholerę obrotów ustawić się nie daje.

Powiesiłem na gwoździu i se drynda.

8 minut temu, konteno napisał:

a co mają z nudów robić ?

Szydełkować ...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A no tak. Pomyliłem nazwę dźwięków 😆

mało muzykalny jesteś 

uszczelka między karterem a cylindrem nowa ? ja to kiedyś jak podkaszarki składałem to silikon silnikowy smarowałem na uszczelkę strzykawką cienko i dopiero na odtłuszczone benzyną ekstrakcyjną powierzchnie składałem 

do nowego cylindra to i pierścienie nowe warto byłoby wsadzić 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
6 godzin temu, wojtal24 napisał:

I dla siebie wedzisz tylko 2 razy do roku nie lepiej częściej a mniej żeby było świeże i smaczniejsze?

Na 2 filety to szkoda wędzarnię rozpalać. 

2 godziny temu, Kowalsky30 napisał:

Facet ma malutki zakład. Skupuje gdzieś gotowe pułtusze, przerabia i sprzedaje na stoisku. 2 lata temu wywaliłem  10 kilo, teraz pomny doświadczeń wziąłem tylko 4

A ja mam w d... świńskie. Zrobię indyczej albo króliczej kiełbasy, filety z indyka albo kuraka uwędzę i 100x lepsze niż szynka.

Opublikowano
7 godzin temu, kizak napisał:

wczoraj niosłem cielakowi mleko w wiaderku ,poślizg ,wiadro dnem w posadzkę ,i to mleko z odbicia prosto w twarz . Nie zdązyłem oczu zamknąc . I wiecie co ,mleko w oczy nie gryzie ,a świat widziany jest jak przez szybę mleczną  .👍 .   

Szyba alkoholowa mniej przyjemna?

5 godzin temu, stempos1980 napisał:

Nasz Majster to jest debeściak 😁 🤭

Trzeba obejrzeć. Nie było mnie pół dnia w chałupie mimo dnia wolnego to pora nadrobić zaległości.

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

No Ty zawsze robisz trafne i dobre zakupy.

Ja tam też, na zakup "maszynowy" żaden nie narzekam w większym stopniu...

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Z metalu trwalsze. Ja tam nie lubię poprawiać i naprawiać, to bym kurom pewnie kojce ze zbrojonego betonu porobił, gdybym jakieś chciał sobie sprawić 😜 

Czy ja wiem? Z palet mam od prawie 10 lat królikom i innym żywym stworom, w miejscu gdzie byk i krowa kiedyś stała. Odbiłem spody i została sama "ściana". Kury na stałe bytują w murowanych chlewkach po tucznikach i maciorze. Ale to bez koryt (na mokro się karmiło głównie, przeważnie szaflikami) itp. to wystarczyło do sufitu dorobić wygrodzenia żeby nie wyskoczyły. 

Opublikowano
53 minuty temu, Bananek napisał:

bym wziął. ile ich tam jest?

a hvj wie , pewnie ze 20 tych dużych na pewno , są i mniejsze coś a la półki 

44 minuty temu, 6465 napisał:

O karter bardziej chodzi. 

ale to nagar czy trociny z olejem ? szuwaks do EGRów i drucianka a potem zmywacz /benzyna 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v