Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Muszę Wam podziękować za tak miłe powitanie.

Szczerze mówiąc to nie spodziewałem się takiego.

Bardzo to miłe. 

Dzięki....

Ale jak by co, to możecie tak co rano....😁🤭😉

Kupiłeś już zielonego

Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Witajcie w ten piękny , mroźny poranek🙋‍♂️.

Słomy to jakoś nikt nie kupuje u nas. Miał bym trochę do sprzedania.

😳😳🙋

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

... że odrodził się jak penis z popiołów?

Skoro to tak interpretujesz. 🤨🤦‍♂️

Opublikowano
2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Po prostu niektórym nie warto za wiele pokazywać... 

Pokazywali jak byli mali a teraz się wstydzom. 🤗

Opublikowano
7 minut temu, Belaruss820 napisał:

Witajcie. Mroźno. Cześć @12Pafnucy

Kolejny raz taka sama sytuacja, córka wczoraj wieczorem ponad 38 stopni. Już wiem że z nią w domu zostanę a tu co?dzisiaj jak ręką odjął, zdrowe dziecko...z 2 tygodnie temu to samo było. 

Moja prawie 40 miała w środę.

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Zapodaj mu to

Będzie spier🔨alał do sąsiada

IMG_20231030_142728.jpg

On mi jeże przez płot a ja mu krety mam wrzucać?

Opublikowano
15 minut temu, Belaruss820 napisał:

Witajcie. Mroźno. Cześć @12Pafnucy

Kolejny raz taka sama sytuacja, córka wczoraj wieczorem ponad 38 stopni. Już wiem że z nią w domu zostanę a tu co?dzisiaj jak ręką odjął, zdrowe dziecko...z 2 tygodnie temu to samo było. 

Szoĺa czy przedszkole?

Może przeżywa duży stres w związku z jakąś sytuacją?

Różne są reakcje organizmu.

Opublikowano
21 minut temu, Łolek napisał:

@Aktywnyrolnik7245powiem Ci tak, nie rżnij asa tylko wstawiaj zdjęcie tego ciunika bo ładny sprzęt i nawet mnie się podoba choć nie jestem fanem tego sprzętu 

Jestem za  by nie wstawiał i najlepiej przestał o nim pier...lić 

• Haha 2
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

26 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nie raz i te represje potrzebne, inaczej cały czas by nas tu męczył pan drukowana lokata ... 

Zgoda ale wtedy kiedy trzeba .

Ale co Bodzio na wakacjach?🙆‍♂️

miał chęć pokazać 🐦‍⬛ ale wymiękł .u i nie zążył...🤭

6465 napisał:

Wreszcie wróci tu merytoryczna dyskusja 🤭

bynajmniej 🤔🤭😜

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, kizak napisał:

Sprasowaną belkę za 30  yyyyyyy ,czy sprasować i zabrać . Ale to też kurka ,sprzedawać z pola z których dzierżawa koniec ,no bo tak to ja swoją słomę ,to może koledze bym jakoś taniej ,ale tak ,jeszcze sprasowac i do domu zawlec ,i jeszcze póżniej ładowaś ,to ni kuku  się nie oplaci  za te 80 . Ale z kolei kupić ,plus transport i rozładunek  to też biznesu  ni ma . Ot takie nasze życie i przewalanie się z robotą 😐

Nie. Do sprasowania. 20 bel sprasowanych to za friko nawet dostałem. Do sprasowania ztesztą też, że 60 tego wyszło. U nas się jakoś tak przyjęło, że w żniwa słoma idzie z pokosu. Nie wiem, czy ktokolwiek sprzedawał gotową...nie kojarzę...

Opublikowano
43 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Zapodaj mu to

IMG_20231030_142728.jpg

Rysiu z tym to trzeba ostrożnie i z głowa tego używać 

Zapodaj mu to

IMG_20231030_142728.jpg

Zapodaj mu to

IMG_20231030_142728.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Fak. Całkiem mroźno i biało od szronu. Taki mróz to by sobie mógł już do wiosny trzymać. Przynajmniej sucho jest 😉

IMG_20231201_065830_539.jpg

Ulituj się... Choć że 2 dni żeby ziemia puściła, turem ugłaskać bo inaczej to do wiosny połowę kości połamie🙆

• Like 2
Opublikowano
47 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No nic. Cza iść się kajtnąć traktorem.

Narka...🙋‍♂️

To jak już będziesz wyjeżdżał to zrób ładne zdjęcie i wrzuć tu wieczorem.

Opublikowano
10 godzin temu, Łolek napisał:

@pedro2gdzieś ty widział taniego mfa 

Podług jd są sporo tańsze. Z resztą valtra też. 

10 godzin temu, soltys48 napisał:

W Nibylandii.......

Każda używka a tym bardziej TANIA niesie ze sobą ryzyko

O zbieracz padliny wrócił 🤣 

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Zgoda ale wtedy kiedy trzeba .

Ale co Bodzio na wakacjach?🙆‍♂️

U niego okolica naprawdę silnie turystyczna , tak że te widoki jeziorek ,wiaduktów ,czy pagórków z zagajnikami   ma na co dzień . Byle bagno w krzakach ,nazwane szumnie jeziorem ,jakby tu powiedzieć ,  nie pozwoli ,,odlecieć ''.  Z czegoś tego ,,kopa'' trzeba wskrzesić . Ja to się czasem luxusową podeprę   jak mam tych swoich przyrodniczych widoków dosc ,jak się traktor przy rowie zarwie na bobrzym wejściu ,i dynda bokiem ale to ja tam pikuś  , Ja mały , mi to wystarczy . Przyjeżdża sąsiad by wyrwać ,a tu luxusową traktor podparty . I bardziej ochoczo idzie akcja ,jak jest flaszka do wyratowania z opresji . Ale czym tam ego podeprzeć  . Te wielkie to mają gorzej😉😐

• Like 2
Opublikowano
14 minut temu, superfarmer02 napisał:

Ulituj się... Choć że 2 dni żeby ziemia puściła, turem ugłaskać bo inaczej to do wiosny połowę kości połamie🙆

Na pewno 10 razy odwilż będzie do wiosny. Brony dobrze w pogotowiu mieć przyszykowane ;) 

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

Podług jd są sporo tańsze. Z resztą valtra też. 

O zbieracz padliny wrócił 🤣 

Nie sugerował bym się ceną 

Na hektarze 3 do 4 l paliwa na korzyść mfa, 

Szczególnie nie psują się te na commn raillu 🤭

Zobacz ze valtra chodzi w lesie , fendt w transporcie i na stabilizacjach, mfa dużo w komunalce  a jd tylko w polu, to jest paliwozerny wół roboczy, a psuje się jak każdy zależy kto go miał wcześniej na nasze areały kupić nowego to się psuć nie będzie 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v