Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Wieta co chyba mi się sekta niedaleko zagnieździła. Byłem dziś zawieść pewne rzeczy i to co zobaczyłem to aż się dziwnie poczułem. Na jednej ścianie zrobiony jakby ołtarz a naprzeciwko stolik dla jakichś przewodniczących tego bałaganu 

Opublikowano
59 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale my z @szymon09875 lubimy się , czasami wymienimy nawzajem uszczypliwości i tyle 🤷 Szymek chyba nie masz żalu 🤔 przecież nic takiego nie powiedziałem

Jesteśmy tu żeby sobie pomagać ;)

Jak chociaż pomyślisz nad tym co pisze do Ciebie to już będzie coś 😉

A zalu nie mam o co mieć 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Wieta co chyba mi się sekta niedaleko zagnieździła. Byłem dziś zawieść pewne rzeczy i to co zobaczyłem to aż się dziwnie poczułem. Na jednej ścianie zrobiony jakby ołtarz a naprzeciwko stolik dla jakichś przewodniczących tego bałaganu 

Jakieś młode akolitki gotowe do rytualnej inicjacji były? 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

To pewnie dla Ciebie zrobili żebyś im swoje polityczne i nie tylko dywagacje głosił.

Śnieg przestał sypać i powoli się topi. I dobrze...

Nie no zdjęcia mojego tam nie było. Cynk już nam że być może będzie to do licytacji szło a fajna działeczka ze 3ha przy wojewódzkiej drodze 

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Jesteśmy tu żeby sobie pomagać ;)

Jak chociaż pomyślisz nad tym co pisze do Ciebie to już będzie coś 😉

A zalu nie mam o co mieć 

Oczywiście , ja też pomagam jak potrzeba 

Ale troche trzeba też po jajcować 🙂

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, wojtal24 napisał:

masz wbity kod w prawo jazdy że możesz tylko jeździć automatem?

Tak 78 na C+E bo dwa lata temu robiłem

B w 2010r na manualu 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
41 minut temu, Baks00 napisał:

Mareczku, kończył byś obrządki a chłopaczki od panienek by wracały...🤭

A tak szczerze , głupszego  newsa nie dało się wynaleźć 

Trzeba myśleć 

A podobno giermanom budżet się nie spiął o 60mld jewro 

36 minut temu, Leszy napisał:

Na pewno by się rozwijał, ale pytanie w jakim tempie i jak by wyglądała ogólna wymiana handlowa. Rosja by wszystkiego nie kupiła, a oprócz płodów rolnych to politycy mają na głowie resztę kraju również.  

Ty też masz nie jedno na głowie prowadząc gospo, tylko większość z nich nie ma pojęcia o niczym bo nic w życiu nie robili i nie osiągnęli 

• Like 1
Opublikowano

Czemu tak brzydko o posłach i poślinkach lewicy mówisz? Zawód poseł to się nazywa. Zbieramy teraz ludzi do samorzadow to Ci którzy coś osiągnęli wcale nie chcą brać w tym udziału bo boją się ze ktoś im będzie jeszcze większe kłody pod nogi rzucał.

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

za pieniądze podatnikówstopniowo likwiduje się polskie rolnictwo, druga sprawa - ile z tych maszyn i zakupów wzbogaciło polskich producentów, a ile poszło na zachód ?

obstawiam, że większość tych inwestycji wróciło do kieszeni tych, co to niby finansowali

poza tym - naprawdę sądzicie, że bez  tego kraj by się nie rozwijał ? przecież do 2004 roku wyleźlismy sami, bez niczyjej pomocy z najgorszego bagna

Ja właśnie tego nie pojmuję jak ludziom klapki na oczy założono. Myślą że bez unii chodzilibyśmy w klapkach wiązanych sznurkiem snopowiązałkowym a pole konie by obrabiały.

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Czemu tak brzydko o posłach i poślinkach lewicy mówisz? Zawód poseł to się nazywa. Zbieramy teraz ludzi do samorzadow to Ci którzy coś osiągnęli wcale nie chcą brać w tym udziału bo boją się ze ktoś im będzie jeszcze większe kłody pod nogi rzucał.

Nie dość, że dziad to jeszcze "polityk". Tfu.

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Ja właśnie tego nie pojmuję jak ludziom klapki na oczy założono. Myślą że bez unii chodzilibyśmy w klapkach wiązanych sznurkiem snopowiązałkowym a pole konie by obrabiały.

O to chodzi. Mają mieć z góry narzucone myślenie a nie sami myśleć. Temu zrezygnowałem z kariery wojskowej i policyjnej 

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

za pieniądze podatnikówstopniowo likwiduje się polskie rolnictwo, druga sprawa - ile z tych maszyn i zakupów wzbogaciło polskich producentów, a ile poszło na zachód ?

obstawiam, że większość tych inwestycji wróciło do kieszeni tych, co to niby finansowali

poza tym - naprawdę sądzicie, że bez  tego kraj by się nie rozwijał ? przecież do 2004 roku wyleźlismy sami, bez niczyjej pomocy z najgorszego bagna

Wystarczyło brać polski sprzęt 

No i wystarczyło produkować dobry sprzęt a nie dziadostwo bo i tak kupią 

Ceny też coraz wyższe a poziom mało co wyższy

No i teraz w tym dobrobycie krajowe przesadziło i przegrywa ceną 

To jest robione specjalnie żeby w końcu yebli a tamci w końcu sobie odbijają straty

Gdyby nie unia ludzie by się tyle nie zafiksowali na rozwój, kraj by wyglądał zupełnie inaczej 

Teraz każdy wygląda darmowych pieniędzy i się dostosuje do wymogów 

Oczywiście nie za darmo, jedno w drugie wejdzie, jest niby wzrost i poprawa ale wszystko kosztem sprzedanej prywatności 

Wszyscy wszystko wiedzą dając parę zł a w ogólnym rozrachunku dobrze jak dadzą zero

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Z tym kpo tez podobno ciekawy myk. W dużej części mamy w zieloną energię zainwestować i dziwnym zbiegiem okoliczności w turbiny wiatrowe siemensa który ma kłopoty finansowe 

Patrz Francja. Ciągnęła miliardy z budżetu na rozwój zielonej energii. Nie wykonali planu. Teraz starszą ich karą 0,5mld euro za niewykonanie. Sama kara już jest śmieszna biorąc pod uwagę wielkość i budżet kraju.

A minister Francji wychodzi i mówi - nie ma opcji zapłaty tej kary i dyskusja nie wchodzi w grę. Jak zechcą to mogą zgodzić się na dalszy rozwój zielonej energii w kolejnych latach.

I to jest równość w Unii.

W Polsce banda brukselskich sprzedawczyków z Po, SLD PSL skarży swój kraj i głosuję za nałożeniem jak najwyższych sankcji by zmusić rząd do uległości. Zamyka się Turów i  szkaluje kraj na arenie międzynarodowej.

W normalnym systemie w czasie wojny takie gnidy idą pod mur, ustawić w jednej lini by na kulach zaoszczędzić. W czasie pokoju zabieramy obywatelstwo prawa publiczne i nakaz opuszczenia kraju.

Ale co mamy to sami widzimy.

A ściślej to część widzi

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Wystarczyło brać polski sprzęt 

No i wystarczyło produkować dobry sprzęt a nie dziadostwo bo i tak kupią 

Ceny też coraz wyższe a poziom mało co wyższy

No i teraz w tym dobrobycie krajowe przesadziło i przegrywa ceną 

To jest robione specjalnie żeby w końcu yebli a tamci w końcu sobie odbijają straty

Gdyby nie unia ludzie by się tyle nie zafiksowali na rozwój, kraj by wyglądał zupełnie inaczej 

Teraz każdy wygląda darmowych pieniędzy i się dostosuje do wymogów 

Oczywiście nie za darmo, jedno w drugie wejdzie, jest niby wzrost i poprawa ale wszystko kosztem sprzedanej prywatności 

Wszyscy wszystko wiedzą dając parę zł a w ogólnym rozrachunku dobrze jak dadzą zero

Gdyby nie unia to zawód komornik byłby mało znany.

Gdyby nie parcie na Unię po 89r to i coś takie jak syndyk masy upadłościowej byłoby jako ciekawostką w encyklopedii.

Unia to nie 2004r , to cały wieloletni okres przygotowawczy niszczenia gospodarki i człowieka tak by w przyszłości móc łatwo nim kierować.  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v